![]() | ![]() | ![]() |
![]() |
#1 |
Major member
![]() mehmet çetin
Giriş: 29-02-2008
Meslek: teknik
|
![]()
Evet arkadaşlrım yeni bir konu size hepimiz genelde sabaha karşı biliriz balık avcılığını,tabii bu cinslere göre değişir ama bizim konumuz SAZAN olduğu için sazanı saatleriri üzerinde tartışalım.
Sizce sadece sabahmı yada bir çoğumuz evden müdürden izin alamadığı için ve sabaha karşı gitiği için mi öyle.
MEHMET 1978 AVCILAR -İST *** dont kill any carp *** **HER CANLIYA BİR SEFER DOĞURMA HAKKI TANIYIN** To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts. To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts. To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
Tahsin Erpak
Giriş: 09-03-2008
Meslek: Serbest
|
![]()
Öncelikle selanlar ..
Güzel bir konu aslinda , herkesce bilinen baligin en aktif oldugu zaman sabaha karsidir aslinda ama bence genelde büyük balik gece 23,00 ile 06,00 saat dilimi arasi bunun sebebi ise bana göre sessizlikgin en üst düzeyde oldugundan kaynaklaniyor. Bizler dahi cadirlara cekilip istirahate cekildigimizden kiyida hic ses olmadigindan dolayi büyük ve tecrübeli balik daha rahat hareket ediyor diye düsünüyorum. Ha bu demek degildirki gündüz olmaz olur fakat bence mümkün oldugunca sessiz olunmasi gerekiyor , gündüzleri genelde yanliz oldugum zamanlar daha iyi sonuclar aliyorum . Birde yaz aylarinda gelip gecici gök gürültülü ve simsekli yagmur arkasi eger hemen günes acarsa süper av yapiyor diyebilirim sanirim rüzgala yagan sert yagmur sudaki oksijenin artisina sebep olup baliga daha bir canlilik veriyor ve balik fazlalasan enerji ile daha fazla geziyor yada hareket ediyor diyebilim buda benim acimdan verimi arttiriyor.. Simdilik benim düsüncelerim bunlar.. Hoscakalin.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Major member
Alaattin IŞIK
Giriş: 05-03-2008
Meslek: serbest
|
![]()
Yerine göre değişsede güzel sayılabilecek avlarımın tamını gece yapmışımdır.
Bencede gece yapılan avlar çok daha güzel sonuçlar veriyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Major member
Cengo21
Giriş: 01-03-2008
Meslek: tekstil
|
![]() ![]() ben ençok öğlen saatlerinde balık yakalıyorum ne hikmetse ama bencede en verimli saat sabah ve akşam saatlerindeki sis zamanı gölün dalgasız olduğu saatler
![]() |
#5 |
Major member
Samet Turhan
Giriş: 30-07-2008
Meslek: özel sektör
|
![]()
avlak bölgelerde verimlilik saatleri değişiyor benim şu ana kadar gittiğim avlaklar hep değişik saatlerde verim vermiştir bazı avlaklar gece çok güzel verim verir bazılarıda aksine (genelde toplumlardan uzak) avlıklarda hiç verim alamadım ama genelde günün ilk ışıklarında vede son ışıklarında iyi verim almışımdır sabahları 11:30 kadar beklerim trofeyi birde 17:30 dan 20:00 kadr benim verimli saatlerim bunlar sevgiler.
![]() |
#6 |
Major member
![]() mehmet çetin
|
![]()
Şahsen ben kendim genelde sabaha karşı ve öğlesonrası aldım çoğunlukta,ama bir iki sefer denk geldi gece vuruşu ve ikisinide alamadık ilk zamanlarda tabii.Bana göre de gece daha büyük balıklar tutulur ama daha denk gelmedii.
MEHMET 1978 AVCILAR -İST *** dont kill any carp *** **HER CANLIYA BİR SEFER DOĞURMA HAKKI TANIYIN** To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts. To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts. To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
BiLENT YILDIRIM
Giriş: 05-12-2008
Meslek: SATIŞ
|
![]()
şansıma gece malesef hiç denk gelmedi henüz.
Düzenleyen : bilent yildirim - Tarih : " 22-03-09 " - Saat : 17:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
BiLENT YILDIRIM
|
![]()
bana göre;
bazı aylarda, su sıcaklıklarında ve bazı havalar da;gündüz her saat, bazı avlaklarda baskıdan dolayı;gece ama genel olarak;sabah-07.00-10.30 Düzenleyen : bilent yildirim - Tarih : " 22-03-09 " - Saat : 17:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Major member
![]() mehmet çetin
|
![]() Alıntı:
benimde demek istedim şu saat olayı senin yazdığın 7-10.30 olayı abı sen her balıga gıtınde persembeden yada en geç cumadan gitsen sessiz bir göle acaba o satler nasıl olacak . Daha öncede dedim gibi bizim av olayı piknikle karısınca genelde pazar sabahı erkenden gider bir çoğumuz ben o na istinaden diyorum uzun süre avlakta kalıpta farklı saatlerde balık alanımız varmı ve hangi saatlerde genelde trofe alımı olmuştur. PAYLAŞIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER CARP-CARPİO-CARPFEN-GRASCARP-AMUR-BOİLİ-SAZAN-
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
BiLENT YILDIRIM
|
![]() Alıntı:
|