Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : szan takımı
Nasıl ardaşlar sizce iş yaparmı korumanın üstündeki mısırlar balığın dikkatini cekermi. Aynı takımı boiliyle yapmak mümkün tabi. Sezon başlayana kadar böyle takım bağlayarak avuncaz :'(
http://img294.imageshack.us/img294/7075/dsc06353b.jpg
Rasko,çok hızlı giriş yaptın yaws :D,bu ne azim,bu ne celal:D.Dikkatini çakmez mi zazanın bu montaj,çeker tabi ki.Hem de öyle bir çeker ki...
Bana kalırsa çok da iyi çeker.Amma...Diyelim ki kancandaki mısırlar ilk değil de tube dekiler çekti.Diyelim ki ağızlamaya çalıştı birtanesini.Ne oldu?Alamadı.Sonra tekrar daha şiddetli almaya çalıştı.Şimdi ne oldu?Hem tube harekete kalktı hem de kurşun ağırlığını gösterdi.Sonuç:Sazan efendi huylandı kaçtı.Benim düşüncem bu.Bir öneri:Bu dizme işlemini tube'a değil de pva iplere dizerek ve pva ipi de iğineye monte edersen çok daha mantıklı olmaz mı Raskom?
Reşat abi ellerine sağlık,denemeden hiç fikir yürütülemez bence,mısırlar balığın dikkatini de çekebilir,deneyip alamadığın da ürkütüp kaçıradabilir.Ama madem amaç daha fazla yem ile balığın dikkatini çekmek PVA ürünlerle de bunu çok daha kolay yapabilirsin.Köstek üzerinde küçük bir kıstırma gibi birşey var o nedir abi?
kösteğin üzerindeki kıstırma kursun kendim yaptım ipin camura gömülmesi icin veya yüzen yem yaptığında yenim seviyesini ayarlamak icin hazırlıklı olmak lazım
ragıp kardeşim balığı ürgüteceği hiç aklıma gelmemişti en azından oynar oynar yemle alarmı öttürür bizi heyecanlandırır. ama iğnedeki yem alt alta iki tane mısırya belki ilk ona saldırır.
Cengiz AKAR 06-01-10, 20:33 Reşat aynen Ragıb ın dediği gibi, balığı ürkütür bencede; ama içinde uhde kalmasın sen bi oltada denersin bizede sonucu bildirirsin ;)
bu pazar sevindikli barajında denicem 2 takım bundan yapcam sonucu yazarım ama iri iri mısırlar bulmak lazım kuru mısır daha verimli sanırım sırrı renginde saklı.
Cengiz AKAR 06-01-10, 20:43 Yarım kilo mısırı suyun içinde patlamayacak kadar kaynat ocağı söndürmeden az önce 1 paket vanilya dök içine ondan sonra mısırın rengine bak ;)
en kısa zamanda denerim cengo teşkkr
Rashko bence o takım küçük sazanları çalıştıracak bir takım.Mısırlar ,bir nevi siyah tubenin kamufle olmasını(tabi koyu reng gölet tabanlarında)ve tam olarak tabana yatmasını engelliyecek.Amaç büyük balıksa kamuflaj hat safhada olmalı,hatta o kurşunu kaplama vb. ile kaplamak daha iyi olacak.Amaçladığın olayı PVA ürünlerle(suda eriyen ip,poşet vb.) de yapabilirsin.Rastgele!
pva fileyle poşetle de yaptığında oldu hocam ama oltalar biraz kısa ve atarları zayıf ağır oluyoya atamıyom korkuyorum kırızcam diye oltaları bu sene sehpa alcam kısmet olursa 4 tanede makara kamış alarmlar felan o zaman pva devam
Güzel güzel,sitede bu konuda tecrübeli arkadaşların yorum ve paylaşımları var.Doğru malzemeleri seçme konusunda sana yönlendirici olur.Sana bol kısmet ve şans diliyeyim!
bilent yildirim 06-01-10, 21:27 bu takım iş yapmaz,bence hiç uğraşma arkadaşlar nezaketten az da olsa olsa iyimser konuşuyorlar. ama ben sana daha büyük iyilik yapim .bununla zaman kaybetme,bir sürü mısırla iş yapabileceğin takımlar var , iğnenin iç genişliği mısıra göre çok büyük,arka bölümü göstermen değil gizlemen gerekiyor,ön tarafla bir alaksının olmadığını zannetmeli balık,combi lerde ana esas bu değilmidir zaten.
görüşüne saygım sonsuz ama denemekte fayda var bilent önerin varsa paylaş bizlerle
Cengiz AKAR 06-01-10, 21:36 Reşat uğraşarak bişeyler yapmaya çalışman çok güzel, sen yinede deneme yap; fakat Bilent haklı malesef ;)
denemeden bunu kimse bilemez hem bu şans meselesi takın cok önemli değil bence kendine göre herkez haklıdır.
Cengiz AKAR 06-01-10, 21:50 denemeden bunu kimse bilemez hem bu şans meselesi takın cok önemli değil bence kendine göre herkez haklıdır.
Zamanla herşey yerine oturur Reşat sen bu bağlantıyı dene sonucu merakla bekliyor olacağım
Not: kafama yatsaydı bu hafta bir oltada mutlaka denerdim ;)
bilent yildirim 06-01-10, 21:50 görüşüne saygım sonsuz ama denemekte fayda var bilent önerin varsa paylaş bizlerle
ya en eski sitemi,mısırla besleyip mısırla tutacaksın yada pva sistemler kullanacaksın,sen bu güne kadar mısırla avlanırken hangi sitemi kullandın yani nasıl yemlediğini anlatbuna göre fikrimizi söyleriz.
ayrıca doğru veya yanlış,kimine doğru gelir kimine gelmez, önemli olan konuyu açmak,sinerji başka türlü olmaz senide bundan ötürü kutlarım,kimse irdelemezse doğruyu bulamayız.
kurumısır kırma mısır mısır küspesi karışımından hamur yapıyorum vanilyada atıyorum top top yapıyorum buzluga atıyorum donduruyorum sapanla yemliyorum. yola cıkmadan bir poşet yem alıyorum dolaptan baraja varır varmaz yemliyorum zaman kaybetmiyorum.
Cengiz AKAR 06-01-10, 22:03 kurumısır kırma mısır mısır küspesi karışımından hamur yapıyorum vanilyada atıyorum top top yapıyorum buzluga atıyorum donduruyorum sapanla yemliyorum. Yola cıkmadan bir poşet yem alıyorum dolaptan baraja varır varmaz yemliyorum zaman kaybetmiyorum.
:023::023:
pva poşet filede kullandım ama pek uzağa atamıyom kamışların atarları yetmiyo ağır oluyo bu sene yeni kamışlar makaralarda alcam ve tabi sehpada kısmetse
Cengiz AKAR 06-01-10, 22:11 Yemlemede benim sistemim; şuan yani kış sezonu: 3kilo kuzu yemi 1 kilo kenevir tohumu 2 kilo mısır kullanıyorum
hazırlanışı: kenevir tohumları ile mısırları iyice kaynatıyorum içine iki avuç kuzu yemi katıp 1 hafta bekletiyorum. bu mısırın ekşimesine sebep oluyor, ava gideceğim zaman kalan kuzu yeminide içine katıp harmanlıyorum
bu karışımı yaklaşık 25-30 metrkare alana yayarak yemleme yapıyorum, oltalarıda bu bölgeye attımmı işlem tamam. gerisi şans değil montajla ilgili ;)
vay be baya uğraşıyosun şu meşhur montajını eklesene görelim bende daha montaj cok bunu oynarken buldum bağlamaktan ayrı bir zevk alıyorum da
bilent yildirim 06-01-10, 22:18 Yemlemede benim sistemim; şuan yani kış sezonu: 3kilo kuzu yemi 1 kilo kenevir tohumu 2 kilo mısır kullanıyorum
hazırlanışı: kenevir tohumları ile mısırları iyice kaynatıyorum içine iki avuç kuzu yemi katıp 1 hafta bekletiyorum. bu mısırın ekşimesine sebep oluyor, ava gideceğim zaman kalan kuzu yeminide içine katıp harmanlıyorum
bu karışımı yaklaşık 25-30 metrkare alana yayarak yemleme yapıyorum, oltalarıda bu bölgeye attımmı işlem tamam. gerisi şans değil montajla ilgili ;)
şu işin yazını da anlat hele de tam olsun bilgiyi yarım veriyosun:PDT_inv:
bir kere balıklar o kadar yemi yedimi yerinden bile kıpırdamaz cok yemlemek te bana göre yanlış hamur bol mısırı az olsun küçük balıklar hamuru yedimi mısır taneleri kalsın taneler de az oldumu tadı damaganda kalan sazan habire yem arar sen şimdi kenevir hayvanı ishal yapar dicen ama 2 kiloda mısır atıyon karışıma
hem yemi o kadar geniş alana yaymak yanlış bence işaretleme şamandırasını kullanıp ilk önce geniş bir alanı daha sonra alanı git gide daratmak gerek 5 metreyi gecmemen gerek oltaları yakın yakına atmak gerek
Cengiz AKAR 06-01-10, 22:23 Napalım be öğrencez işte reşat yaz kış aynı demişsin ? desene biz boşuna yazın her seferinde 20 kilo mısırı suya döküyormuşuz:PDT_inv:
Cengiz AKAR 06-01-10, 22:25 hem yemi o kadar geniş alana yaymak yanlış bence işaretleme şamandırasını kullanıp ilk önce geniş bir alanı daha sonra alanı git gide daratmak gerek 5 metreyi gecmemen gerek oltaları yakın yakına atmak gerek
metre demedim zaten metrekare yani 5x5 metre=25 metrekare ;)
bilent yildirim 06-01-10, 22:27 kışın ,daha fazla kokulu sindirimi kolay yemler kullanma konusunda ne düşünüyorsunuz,bu tip yemler kullanıyormusunuz.
20 kilomu ben o kadar mısırı 2 sezonda harcamıyorum avlandığın yere göre de değişir taktikler kucuk göl ise yem bile atmıyorum sazan oltadaki yeni bulana kadar yemleme yaptığımız mısırla karnını doyuruyor o zaman pva kullanmak gerek
pardon yanlış anlamışım metre kare konusunu sindirimi kolay yemler konusunda pek bilgim yok ama mısır yediğigi cıkartırmış onu biliyom
Cengiz AKAR 06-01-10, 22:33 şu işin yazını da anlat hele de tam olsun bilgiyi yarım veriyosun:PDT_inv:
yazında pek farkı yok aslında sadece oranlar daha fazla(5-10 kilo mısır 3-5 kilo kenevir 5 kilo kuzu yemi gibi) sistem aynı fakat eğer avlakta israil sazanı yada kızılkanat varsa kuzu yemini kullanmamak daha iyi olur
birde 1 adet oltayı yemleme bölgesinin 5metre kadar uzağına atıp bekliyorum, amacı ise: yemleme bölgesine küçük balıkların üşüştüğü malumunuz trofe değerindeki balıklarda bu curcunayı farkedip etrafta turlamaya başlar diye düşünüyorum ;)
Cengiz AKAR 06-01-10, 22:38 20 kilomu ben o kadar mısırı 2 sezonda harcamıyorum avlandığın yere göre de değişir taktikler kucuk göl ise yem bile atmıyorum sazan oltadaki yeni bulana kadar yemleme yaptığımız mısırla karnını doyuruyor o zaman pva kullanmak gerek
İşte işin sırrı ;) ekşi mısır +kenevir tohumu bunlar sazanın sindirim sistemini bozar yani ishal eder zaten midesi yoktur sazanın yedikçe mıçar :D ve tekrar yer
Yazın daha hareketli olduğu için metabolizması hızlıdır daha çok acıkır ve daha çok yer fakat kışın yavaştır çok az yer ve belli saatlerde yer o saati ve yeri keşfedersek kışın çok güzel sazanlar yakalamamız mümkündür ;)
Cengiz AKAR 06-01-10, 22:43 Ufak bi ekleme daha
yemleme yaptık oltaları attık bikaç vuruş aldık bu demektirki sürü yemlediğimiz yeri ziyaret etti ve yemlerimizi yedi
bikaç vuruştan sonra tekrar yemleme yapmamız lazım fakat bu yemlemeyi çok ama çok sessiz yapmalıyızki alttaki balıkları ürkütüp kaçırmayalım ;)
kenevir tohumu nerden alıyosun ben hic kullanmadım deyeyim bakalım
Cengiz AKAR 06-01-10, 22:49 Kenevir tohumunu yemcilerden temin edebilirsin
çuvalla sipariş edersen daha iyi olur küçük paketlerde satılanlar pahalıya geliyor
ben kilosunu 2 tl ye alıyorum
en kısa zamanda denicem bu gece rüyamda kenevir tohumu görmezsen iyidir cok bahsettik
Cengiz AKAR 06-01-10, 22:52 en kısa zamanda denicem bu gece rüyamda kenevir tohumu görmezsen iyidir cok bahsettik
:p:D:015:
carp-istanbul 07-01-10, 10:50 20 kilomu ben o kadar mısırı 2 sezonda harcamıyorum avlandığın yere göre de değişir taktikler kucuk göl ise yem bile atmıyorum sazan oltadaki yeni bulana kadar yemleme yaptığımız mısırla karnını doyuruyor o zaman pva kullanmak gerek
http://www.carptr.com/forum/showthread.php?t=826&page=2.:058:
reşat öncelikle yaptığın mısır dizme takımına diyeceyim şey ; ben bunu 3 yıl önce denedim verim alıyosun ama malesefki 2 kiloyu gecmedi trofeyi huylandıran bir sistem ben hem mısırlısını hemde boncuklusunu denemiştim , trofe avına gideceksen bence doğal yem mısır veya boili kullanmanı tavsiye ederim vede sessiz bir ortamı tercih etmelisin
|