Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Biz neler yapiyoruz,asil sorumlular ne düşünüyor ?

usobder
16-09-09, 02:01
Merhaba Arkadaşlar,

Belki aranızda bizlerin ne yaptığından haberi olanlar vardır, ben olmayanlara kısaca bahsedeyim daha sonrada karşılaştığımız traji komik ve o kadarda acı bir kaç olayı aktarayım.

Bizler USOBDER olarak özellikle içsularımız istila eden istilacı balıklar ve bunlarla mücadele konusunda yoğun olarak çalışmaktayız.Ülkemizde ilk defa bu konu üzerinde tür-stok tespit çalışmasını tamamladık ve danışman hocaların tamamlamak üzere olduğu sonuç raporuna istinaden mücadele yöntemlerini belirleleme çalışacağız. Bu çalışma ile ilgili pilot bir göl seçtik ve 2015 yılına kadarda bu gölde çalışma izni aldık.Buraya kadar herşey tamam.

Diğer ağırlıklı olarak üstünde durduğumuz konu ise içsuların projeye dayalı olarak kiraya açılması ve daha sonrasında yaşadığımız sıkıntılar.Belki sizlerin bölgesinde kiralanmış göl veya gölet yoktur ve de sizler bu sıkıntılarla henüz karşılaşmadınız....Ama mutlaka karşılaşacaksınız.

Projeye dayalı olarak kiralanan bölgelerdeki sorunlara gelince;

Su Ürünleri Üretim Yerlerinin Kiraya Verilmesine Dair Tebliğe(Tebliğ No: 2003/ 46) istinaden ülkemizdeki bir çok içsu alanlarımız Projeye Dayalı Su Ürünleri Yetiştiriciliğine açılmıştır.

İlimizde bulunan toplam 22 adet göletimizin ilgili yönetmelik çıktığından beri 9 tanesi projelendirilmiş, projelendirilen 9 göletten bugün sadece 2 tanesi işletilmeye devam edilmektedir. Bu devam eden göletlerde şimdiye kadar projelerinde belirtilen yıllık üretim hedeflerinin % 5 ine dahi ulaşılamamıştır. Tek gelirleri gölete olta balıkçılığı için gelen amatör oltacı ve piknikçilerden aldıkları ücretler ve daha önceden ilgili kurumlar tarafından yapılan balıklandırma çalışmaları sonucu oluşan balık popülasyonunun binlerce metre ağlarla avlanarak satışından elde edilen gelirlerdir.Diğer 7 proje şartları yerine getirmedikleri belirlenerek ilgili kurumlarca iptal edilmiş veya proje sahipleri tarafından çeşitli bahanelerle proje yarıda bırakılmıştır.Kiracılar Göletlerde daha önceden oluşan balık popülasyonunu vahşi avcılık metodu ile avlayarak tüketmişler daha sonra da biz bu işi yapamıyoruz diyerek çekilmişlerdir. Bu yaptıkları açıkça kamuyu zarara uğratmaktır, göletlerin içlerini boşaltmaktır. Bıraktıkları göletlerdeki çevre sorunlarından bahsetmek bile istemiyoruz.(Gölet havzasında su altında kalan ilişkinlere takılmış ağlar ve işletmenin atıkları. vs.)

Kiracılara öyle bir hak tanınmıştırki kurbağasına kadar onlara teslim edilmiş onlar da kurbağasına kadar sömürdükten sonra posasını bırakıp ...... gitmişlerdir. Bunlara dur diyecek bir kişi dahi çıkmamış bizler gibi hiçbir resmi yaptırımı olmayan asıl göl ve gölet sahipleri ise çırpınıp durmaktan ve kiracıları suya atıp atıp karakolluk olmaktan başka bir şey yapamamıştık.

Ancak konu artık kanser halini almaya başlayınca bazılarının kafası dank etmiş, biz ne yaptık demeye başlamışlardır.Bu konuda onların kafasına vura vura elde ettiğimiz geldiğimiz nokta budur.

Geçtiğimiz hafta konunun ne kadar sıkıntıda olduğunu baş ilgililere anlatmak için Ankara yollarına düştüğümde gene boşu boşuna gidiyorum dedim ve nispeten de öyle oldu.Konunun ilgilileri Tarım Bakanlığından Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü,TÜGEM,TAGEM ve DSİ Genel Müdürlüğünde 2 gün boyunca dil döktüm herşeyi anlattım.

Sonucu mu merak ediyorsunuz çok iyi şeyler yapıyorsunuz ,tebrik ederiz,bravo, devam edin vs.vs. icraat yok neden biliyormusunuz diyorlarki bu sorun sadece Uşak ta var diğer yerlerde butür sorunlarla karşılaşmıyoruz bize bu yönde sıkıntılar gelmiyor..Öylemi arkadaşlar hiçmi sıkıntınız yok bu kiralamalar konusunda . Belki şimdi yok ama çok kısa zamanda eyvah diyeceksiniz ama çok geç kalacaksınız.

Modern sazancılık diyoruz vede gereğini yapıyoruz çok iyi ama ben size Ankarada de bir müdürün sözlediklerini aynen aktarıyorum," hiç anlamıyorum tuttukları sazanı geri bırakanları,neden o göllerde sazan bıraktık insanlar tutsun yesin balık gıdasını alsınlar diye, siz ne yapıyorsunuz tutup tutup bırakıyorsunuz, siz ne yapıyorsunuz, avrupadan onca almanız gereken şey varken bu alışkanlığımı edindiniz" bu sözün üzerine söyleyecek söz bulamayıp bende dedimki,

"seni bu koltuğa oturtanlardan sormak lazım bu dediklerinin cevabını"

İşte arkadaşlar durum budur,gerisini size bırakıyorum.

İsmail ATALAY
Türkiye Sportif Olta Balıkçılığı Derneği Başkanı

carp911
16-09-09, 02:17
Sevgili başkanım çok emek sarfediyorsun tek başına,burda en önemli nokta zaten baştaki kişilerin halya nenemin dedemin zamanından kalma olmaları.

Biz bu yüzden daha çok oraşacaz inşallah bir gün bizi de anlayan başkanlar çıkar..

ByMurat
16-09-09, 03:24
İsmail Bey;
Sadece laf üretenlerin aksine, takdire şayan çalışmalarınız için sizi gönülden kutluyorum.
STK olmanın gerektirdiği sorumluluğu tek başına üstlenmeniz beni biraz üzdü, bu konuları diğer derneklerle iletişime geçerek ve "DERNEKLER" olarak -bir federasyon edasıyla- yapmanız belki daha etkili olurdu diye düşünüyorum ve sormadan edemiyorum; acaba aradınız ve cevap mı alamadınız?

Bigcarp64
16-09-09, 10:48
sevgili başkanım çok iyi işlere el atıyorsun helal olsun, seni bu yönden hep takdir ediyorum ama sana daha öncede söylemiştim yalnız gitme buralara bu adamlarla bir platform oluşmadan konuşunca aha böle saçma sapan konuşuyorlar, diğer derneklerin bölgelerinde böle sorun yok deniyor onlar göllerden ağları kendi toplamaya kalkıyor baktılar ağların boyu çok uzun demekki arkası sağlam birinin düşüncesi olduğu zaman jandarma çağırıyorlar, ama sen hep yerel yönetimlerin vasıtasıyla halletmeye çalışıyorsun ondan sadece uşakta var görünüyor sadece sen her yerde dile getiriyorsun, böle oluncada sadece bizde snılıyor sorunlar ve nette yazılıp nette kalmıyor bizim burada ki sorunlarımız netten ilgili kanallara gidiyor ve bunları mecburen kayır altına alıyorlar ama yaptırımları hep uygulamıyorlar.

zaten gerekli yaptırımları uygulasalar kımse sokulamaz kötü bir işe sadece göle ağ atmak deeğil her yönden bu böyle, jandarma göle ağ atana tonla ceza kesmiş falan filan fos sözler bunlar en fazla 5 adet ceza yazar ondan sonrasında suçta ısrar ve tahrıkten içeri girmesi gerekir demek ki jandarma ceza 5 oldumu seneyi atlatıyor ihtarlarla, biz botla yemleme yapamazken malum kişi polyester kayıkla senelerdir orda dolanıyor,

e daha ne diyem

bmc67
16-09-09, 10:59
İsmail Bey;
Sadece laf üretenlerin aksine, takdire şayan çalışmalarınız için sizi gönülden kutluyorum.
STK olmanın gerektirdiği sorumluluğu tek başına üstlenmeniz beni biraz üzdü, bu konuları diğer derneklerle iletişime geçerek ve "DERNEKLER" olarak -bir federasyon edasıyla- yapmanız belki daha etkili olurdu diye düşünüyorum ve sormadan edemiyorum; acaba aradınız ve cevap mı alamadınız?
İsmail Allah kolaylık versin, özellikle israil sazanı denilen ve sularımız için zararlı olan türle yaptığın mücadelede çok yol kattettin senin ve derneğinin emeğinize sağlık.
Sevgili Murat bu senenin başında Ankarada zannederim o zaman mevcut olan 7 dernekle birlikte Rastgele-Der in evsahipliğinde bir toplantı yaptık. Bu tür konular konuşuldu zannederim detaylarını sen de diğer platformlarda o zaman okumuştun. O toplantıda İsmail Uşakta böyle bir çalışmanın arefesinde olduklarını ve gelişmelerden de bizleri haberdar edeceğini zaten söylemişti. İsmailin Uşak bölgesinde bir ağırlığı var. Bunu da Amatör balıkçılık lehine kullanıyor. Ancak iş Ankaraya gelince her zamanki atıl bürokrasi onun da önünü tıkıyor anlaşılan.
Bu tür meseleler Dernekler Dayanışma Platformunda diğer derneklerle paylaşılıyor ve gerekirse birlikte adım atılıyor. En azından ben Derneğimizi temsilen orada üye iken yapılıyordu. Eminim şimdi de yapılıyordur.
İsmail kardeş mücadelede yol uzun. Bıkmadan çalışmaya devam etmek lazım. Nereden gelirse gelsin olumlu eleştirileri al kabul et ama seni ve derneğini kösteklemek isteyenleri de fazla önemsemeden yoluna devam et kardeş.

Simam
16-09-09, 12:20
Öncelikle Başkanım seni bu fedakar alın ter dolu çalışmaların için kutluyorum.
Diğer bölgelerde de aynı sorunlar vardır bunlar kılıfına uydurulmuştur.Problem yok denilen yerde esas problemler orda dır.Problem yok ifadesinin kendisi problemdir.Biz millet olarak alışmışız yıllardan beri hazır olanı yoketmeye.Belli bir yüzde oranı içindeki halk bunlara müsaiittir.Zaman içinde bilnçli idarecilerin, bu yüzde oranını dışında olanların iş başına gelmelerini temenni ediyorum.

Ke®eM
16-09-09, 16:30
İsmail abi, uğraşarına emeğine hayranım, sonsuz saygı...

Abi bu işer ülkemizde her alanda mevcut. Yürekliler hakkını savunanalrın yaptığını ben sana anlatayımmı abi ( ne kadar umutsuz bir ortamda olsakda )

mesela telekomun internet için ev telefonunu zorunlu kılması halbüki farklı sinyallerle çalışan bir olay için. Bir aklı başında gidiyor, diyorki mahkemeye ben sadece internet istiyorum, telekomun hiç konuşmama rağmen benden aylık 20 lira sabit ücret almasını istemiyorum diyor yerel mahkemeye. Mahkeme adamı antıklı buluyor ve bu tür alehte dava açan herkes bu mahkeme kararını gösteriyor ve kazanıyorlar örnekleri her geçen güna rtıyor.

Demem o ki bölgedeki butür kötü durumda ihlal söz konusu yeri dernek oalrak veya bireysel oalrak mahkeme sonuçlanıncaya akdar peşine gidilirse ve pozitif sonuç alınırsa, örnek olarak gösterileceğinden diğer bölgedeki kişilerde bunu kullanabilir abi.

Sen bu kadar uğraştın ne kadar sana bu balıkları nasıl bırakıyorlar hayret ediyorum diyen, ülkesine şu kadar faydası olmamış duyarsız insanlarla dolu bir kuruma karşı koyamanı gerektireceksede bunun peşinden git abi.

Avrıpalılın ortak tek özelliği abi, Haklarını aradıkları için refah ve huzur var.

Bigcarp64
16-09-09, 18:41
İsmail abi, uğraşarına emeğine hayranım, sonsuz saygı...

Abi bu işer ülkemizde her alanda mevcut. Yürekliler hakkını savunanalrın yaptığını ben sana anlatayımmı abi ( ne kadar umutsuz bir ortamda olsakda )

mesela telekomun internet için ev telefonunu zorunlu kılması halbüki farklı sinyallerle çalışan bir olay için. Bir aklı başında gidiyor, diyorki mahkemeye ben sadece internet istiyorum, telekomun hiç konuşmama rağmen benden aylık 20 lira sabit ücret almasını istemiyorum diyor yerel mahkemeye. Mahkeme adamı antıklı buluyor ve bu tür alehte dava açan herkes bu mahkeme kararını gösteriyor ve kazanıyorlar örnekleri her geçen güna rtıyor.

Demem o ki bölgedeki butür kötü durumda ihlal söz konusu yeri dernek oalrak veya bireysel oalrak mahkeme sonuçlanıncaya akdar peşine gidilirse ve pozitif sonuç alınırsa, örnek olarak gösterileceğinden diğer bölgedeki kişilerde bunu kullanabilir abi.

Sen bu kadar uğraştın ne kadar sana bu balıkları nasıl bırakıyorlar hayret ediyorum diyen, ülkesine şu kadar faydası olmamış duyarsız insanlarla dolu bir kuruma karşı koyamanı gerektireceksede bunun peşinden git abi.

Avrıpalılın ortak tek özelliği abi, Haklarını aradıkları için refah ve huzur var.

işte keremcim en doğru söz bu aslında ama gördüğümüz gibi bunu görmemizi sağlayan ismail başkanımada teşekkür ediyorum hakkımızı savunmasını istediğimiz devletin başındaki adam böyle olumsuz düşünürse biz başımızı dağdaki taşa dayasakta farketmiyecek yani. zihniyete bak ya insanın asabı iyice bozuluyor ya şu yazıyı okuduğumdan beridir bir asabiyelik çöktü üzerime yaw ble düşünce olamaz ya

usobder
16-09-09, 19:32
Arkadaşlar bugün başıma gelen olayı aynen size aktarıyorum,

Bizler yaptığımız çalışmalardan sonra kuru bir teşekkürü sevinçle karşılamaya hazırlanırken bugün KKGM den gelen yazı ile şok olduk hatta şok şok şok şok olduk.

Yazıda bizlere adeta hesap soruluyor deniyorki

1-Ben sana gölden 60 adet israil sazanı almana izinverdim sen gölden 3500 tane israil sazanını almışsın ve imha etmişsin.

2-Iğrıp kullanmışsın ben sana ığrap kullanmana izin vermedim.

Şimdi size soruyorum arkadaşlar;

1.sorunun cevabı: İsrail SAZANI 2/2 tebliğde Ekolojik açıdan zararlı balıklar listesinde olup herhangi bir boy-sayı-limit-zaman sınırlanmasına konulmadan tüm yıl avcılığı serbesttir deniyor.İlgili kurum bana diyordi 20 günde 60 tanesi al gerisini suya birak neyi bırakacağım İsrail Sazanını,Peki ben sana müraacat ederken yazının başında ne demişim İstilacı Balıklar ile Mücadele Projesi.

Düşünün beyni arkadaşlar adamlar bana İsrail Sazanı ile mücadele ettim diye hesap soruyorlar.

2.Sorunun Cevabı: Çalışmanın 15.gününde ağlardan çay balığına benzer ortasında çizgileri olan 5-6 cm boyunda bir balık çıktı.Balığı kayıt altına alıp resmini Danışmanlık hizmetini aldığımız Doç.Dr.Hsan Musa SARI ya ilettim ve bana dönüp bu balık Pseudoras Parva yani çizgili sazana benziyor ve ekolojik açıdan zararlı balıklar listesinde 2 numara onun orada ne işi var hemen geliyorum birde ığrıp ile bakalım bunlar çünki dip te yaşarlar dedi ve hemen yola çıktı.
Ertesi günü haber verdiğim İl Tarım Müdürlüğü yetkilerininde nezaretinde 25 metre uzunlığunda bir ığrıp ağ ile tarama yaptık ve dipten onlarca ÇİZGİLİ SAZAN yavrusu çıkyı.Bu balıkların en tehlikeli istilacı türlerden biri olduğu sivrisinek ile mücadele için DEVLET TARAFINDAN AMERİKADAN PARA İLE ALINDIĞINI beyan ederek nasıl buraya gelmiş hayret ediyorum.dedi ve tüm bu çalışmaları video ve resim kaydına aldık.

yani üçpınarlar göletinde 2.istilacı tür balığı tespit ettik,YANİ DEVLET TARAFINDAN BIRAKILAN EKOLOJİK AÇIDAN ZARARLI BİR TÜRÜ DAHA ORTAYA ÇIKARDIK.

EEEE NE OLDU DİYECEKSİNİZ BİRİLERİNİN NASIRINA BASTIK..

SU HAYATININ KORUNMASI İÇİN TÜM BU YAPILAN TAHRİK VE GİRİŞİMLERE SONUNA KADAR DİRENECEĞİMİZİ VE GEREKİRSE TARIM BAKANLIĞININ ÖNÜNE 10 KASA İSRAİL SAZANI İLE GİDİP EYLEM YAPACAĞIMIZI BURADAN İLAN EDİYORUM

Saygılarımla

İsmail ATALAY

NCavuS
16-09-09, 21:42
Abicim senden bitanede bizim buralara lazım :D hayranım azmine ve girişkenliğine helal olsun olsun :59:

Ke®eM
16-09-09, 23:30
ismail abi bilki sana bu yazıyı düzenleyen veya kaleme alan kişi ankarada karşılaştığın kişilikten daha duyarlı değil.

kısacası ciddiye alınacak bir yazı değil ama hesap sorma yargıya giderse hakime gösterirsin oda suratlarına türükürmez belki ama iç çeker.

usobder
16-09-09, 23:52
ismail abi bilki sana bu yazıyı düzenleyen veya kaleme alan kişi ankarada karşılaştığın kişilikten daha duyarlı değil.

kısacası ciddiye alınacak bir yazı değil ama hesap sorma yargıya giderse hakime gösterirsin oda suratlarına türükürmez belki ama iç çeker.

Keşke yargıya gitseler o zaman belki balıkçılığımızın kimlerin elinde olduğunu hakim kararı ile tespit etmiş oluruz,ama gidemezler bu açıkça blöf ama ben bu blöflere her zaman varım diyeceğim.yani REST diyorum kardeşim alayına REST diyorum

farcho
17-09-09, 01:41
İsmail abi gercekden senı tebrık edıyorum Tüm eylem ve protestolarında arkanızdayız..keske tüm dernekler bu tarz calısmalar yapsa belkı bıseyler olabılır die dusunuyorum...

usobder
17-09-09, 18:46
İsmail abi gercekden senı tebrık edıyorum Tüm eylem ve protestolarında arkanızdayız..keske tüm dernekler bu tarz calısmalar yapsa belkı bıseyler olabılır die dusunuyorum...

Önümüzdeki günlerde bazı bürokratik işlemlerin tamamlanmasından sonra AVRASYADER in çok daha iyi ve etkin işler yapacağından kesinlikle kuşkum yok,AVRASYADER İstanbulu sallayacak bak görürsünüz