Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Yaban tv yönetiminden acil duyuru

Cengiz AKAR
12-08-09, 11:39
Değerli Dostlar,

Siz olta balıkçıları ile Türkiye'de örnek olacak bir sivil toplum girişimi yaptık. Sizlerin bugüne kadar yıllarca sahada yapmış olduğunuz çalışmaları, yaptığımız işbirliği sonucunda milyonlara ulaştırmak için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz.

Sivil topluma uygun zeminler açıldığında, aslında ne kadar insiyatif alabileceklerini, sizlerin burada yaptığı çalışmalarla herkese göstermiş olduk.

Bugün, YABAN artık yalnızca yöneticileri tarafından yönetilmiyor. Sizlerin katkısıyla herkesin gözü önünde "interaktif" olarak yönetiliyor.

Kurumumuzla hiç bir profesyonel bağı olmayan değerli dostlarımız doğrudan kurumumuz personeline "direktif" verebiliyor, yayın sürecinde son derece etkili olabiliyor.

Özellikle "ETİK LİSTE" uygulaması gerçekten hepimizin gurur duyacağı ve başka alanlara da örnek gösterilebilecek olağanüstü bir çalışma oldu. Dikkatinize sunmak isterim ki; böyle bir çalışma, görevi denetlemek olan devlet kurumlarınca dahi yapılamamaktadır.

Bu açık denetimden, herkesin pozitif bir katkı yapmak için gösterdiği özenden gerçekten büyük gurur duyuyorum.

Göreceksiniz bu yaptığımız işbirliği diğer medya kuruluşları için de örnek olacaktır.

Bugün medya kuruluşları bir kaç yöneticisi tarafından belirlenen içeriklerle yayın yapıyor.

İzleyici mektupları, izleyici telefonları ne işe yarar, nasıl değerlendirilir ve sonuca nasıl etki eder? Bu konuda hiç bir şey bilmiyoruz. Hangi televizyon bunu önemsiyor, hangisi önemsemiyor bilmiyoruz. Bilmiyoruz, çünkü süreç şeffaf değil.

Burada yaptığımız çalışmalar yayıncılık açısından da ufuk açıcı oldu.

İzleyiciyi, okuru üretim sürecinin, denetim sürecinin doğal bir parçası yapmak herkes için zorunlu hale gelecektir.

YABAN'ın "yayıncılık açısından" öncülük yapmış olması bizi gururlandırıyor.

Fakat bu tek taraflı olamazdı. Sivil toplumun da bu konuda arzulu olması, katılımcı olmaya niyetinin olması gerekir.

Biraraya geldiğimiz Olta Balıkçıları Dernekleri, tam anlamıyla sorumlu, duyarlı, katılımcı sivil toplumun gözalıcı bir örneğini verdiler.

Bu açıdan sizler için de gerçekten "gurur verici" bir sürecin sizlerin liderliğinde işlediğine inanmanızı isterim.

Bizi böyle bir işbirliğine zorladığınız, bizi teşvik ettiğiniz, her bir resme, her bir habere gösterdiğiniz duyarlılık için içtenlikle teşekkür ederim.

Önceki hafta sonu yaptığımız toplantı ile vardığımız neticeleri tek tek ve en iyi biçimde uygulamak için elimizden geleni yapıyoruz.

Keşke herşeyi bir anda yapabilmek mümkün olsa.

Şundan emin olmanızı isterim ki; sizlerin uygulanabilir bütün önerileri ciddiyetle takip edilecek, uygulanacaktır.

Sizlerin denetiminin başladığı günden bu yana ben şahsen huzur içinde uyuyorum. Biliyorum ki, yanlış bir şey olduğunda, etik dışı bir şey olduğunda muhakkak bir dostumuz bunu tespit edecek, gözden kaçırmayacaktır.

BU AŞAMADA;

Önemli bir hususu sizlerle paylaşmak istiyorum.

YABAN TV'de "SİZDEN GELENLER" programının da tamamen bu etik çerçeveye uygun hale gelmesi konusunda yardımınıza ihtiyacımız var.

Şu an itibariyle YABAN TV'de yayınlanan balık avlarıyla ilgili sizden herhangi bir yolla, herhangi bir uyarı, bilgi, not geldiğinde onu hemen uygulamaya sokuyoruz.

SİZDEN GELENLER programının yapımcı ve sunucusu Gizem Ülgür, bu konuda sizlerle sürekli temas halinde olmak, yönlendirmelerinize her an açık olmak konusunda talimatlandırılmıştır.

Bu açıdan sonuç alıcı uyarılar alıyoruz.

FAKAT bir konuyu henüz devreye sokamadık; SİZDEN GELENLER'in yayınlanmadan önce sizler tarafından denetlenmesi.

Bunu yapamadık, çünkü bu videoların televizyonda yayınlanmadan önce YABANTV.COM altında oluşturulacak bir "havuza" atılması ve oradan sizin denetiminizi sağlamamız gerekiyordu. Bu altyapıyı henüz kuramadık. Sorun şu ki, gelen video sayısının çokluğu ve uzunluğu bunların tek tek internete yüklenmesi konusunda bize ağır bir yük getiriyor. Bilgi İşlem servisimiz bunun pratik bir yolunu bulmak için çalışıyor ama belli ki biraz zaman alacak.

(Yeri gelmişken, şunu da sizlerle paylaşmak isterim; YABAN TV'nin başka projeler açısından da en yoğun dönemindeyiz. Bir yandan planlanmış işleri, diğer yandan ortaya çıkan bu yeni işbirliğinin gereklerini aksatmadan yetiştirmeye çalışıyoruz. Şu anda yoğun olarak bizi meşgul eden konulardan biri de 6 aydır üzerinde çalıştığımız ve bu hafta sonuçlanacak olan YABAN STORE departmanının devreye girecek olması. Lafın kısası içerde canımız çıkıyor:) )

DEĞERLİ DOSTLAR;

Bu noktada sizden ricamız, SİZDEN GELENLER'i en azından bir kaç hafta için MANUEL denetlemek.

Eğer özellikle İstanbul ve yakınında olan bir kaç deneyimli arkadaşımız haftada sadece bir kaç saat YABAN TV'ye uğrayabilirse o hafta yayınlanması muhtemel videoları hemen onlara izletir ve uygun olanları yayına alırız.

Bir kaç hafta için bu işi böyle çözmekten başka bir çözüm görünmüyor. Çünkü bir yandan bu programın yayın akışı disiplini gereği yayınlanması gerekiyor; diğer yandan da bu programın etik çerçevede olması.

Sonuç olarak; Haftada sadece bir kaç saatini ayırabilecek arkadaşları kanalda, SİZDEN GELENLER'i yayın öncesi izlemek üzere ağırlamak istiyoruz.

Bu konuda bize yardımcı olacak arkadaşlar doğrudan bana ulaşabilecekleri gibi ( melihmeric@yabantv.com) , Sizden Gelenler Programı Yapımcısı Gizem Ülgür'e ( gizemulgur@yabantv.com) ulaşabilirler.

Katkı yapabilecek arkadaşlar bu "konu"ya Forum'da cevap yazarak da bana ulaşabilirler.

Hızlı sonuçlar almak için sizlerin yardımınıza ihtiyacımız var.

Tüm katkılarınız ve desteğiniz için çok teşekkürler.

Sevgiler

Melih Meriç

YABAN TV Yn. Krl.Bşk.

farcho
12-08-09, 13:04
yakın olsaydım inanki full bos vakdımı amator sazan balıkcılıgın bılınclenmesı icin sizden gelen tum vıdeoları harcamaya ayırabılırım...keske ole bir fırsatım olsaydı....:(

Cengiz AKAR
12-08-09, 14:59
Ben sadece tatlı su avından anlarım deniz avlarının olduğu videolarda olacaktır kesin yoksa seve seve yaparım bu işi

farcho
12-08-09, 15:14
aynen cengız abı bende sazan avlarıyla ılgılenırım..dıger türlere ne dersem yalan olur....

ByMurat
15-08-09, 03:31
Bu teklif onlara çok önceleri yapılmıştı...
Sizden gelenler programında yayınlanan tüm videolar, genel kontrolden zaten geçiyor. Argo ifade, sigara, bozuk görüntü vs... Bunu kontrol eden kişinin eline tebliğleri alıp, avlanma yönteminin ve adet/boy limitlerinin uygunluğuna bakması bu kadar mı zor?
Burnuma cezbedici kokusu geliyor:mad: Hayır ola inşallah

NCavuS
22-08-09, 05:18
Şimdi ben iki haftadır yokum ya dolayısyla anlayamıyorum duyuru yapan kim ? Cengiz mi Yaban TV mi ? :D

İçeriğine, özelikle denetleme konusuna gelince belli bir niyet ve samimiyet sözkonusu olsada bu şekilde bu işin olmayacağı aşikar. Taşıma suyla değirmen dönmez.. Ya ellerindeki personel (bizzat tecrübe ederek) uzmanlaşacak yada daha kısa ve kolay yol olan bu konuda tecrübeli, uzman kişileri kadrolarına dahil edecekler ki yurtdışında bu böyledir yani şablon zaten hazır..

K.Colpan
17-09-09, 22:23
Benim aklıma şöyle bir şey geliyor. Ben evden de şirkete bağlanabiliyorum. Bağlatıyı VPN üzerinden yapıyoruz ve çok güvenli bir bağlantı oluyor. Ben evdeki notebook umdan iş yerinde masamdaki IP telefona bile cevap verebiliyorum. Yaban TV de şöyle bir şey yapabilir diye düşünüyorum; bir server e izleyicilerden gelen videoları yüklerler, bu işin hakikaten uzmanı bir kaç kişiye VPN üzerinden bu serverlere bağlanıp videoları izleme ve onaylama imkanı sunarlar. Yapılabilirliği mümkün ve çok da fazla bir maliyeti yok. Videoların kontrolü böyle de yapılabilir diye düşünüyorum.