Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : yemlemede dalga faktörü

nazmi_34
09-07-09, 18:31
merhaba arkadaşlar başka bir sitede sazan yemlemede su yüzeyinin kesinlikle düz çarşaf gibi olması gerektiği anlatılıyordu,bu konudaki güzel ,tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.mümkünse.saygılar.:)

ragıp
09-07-09, 18:50
Hafif dalgalı su iyidir Nazmi agam,sudaki oksijeni yükseltir,sazan efendiyi daha hareketli kılar.Gece sessiz ve ışıksız durumlarda ,hava da serinse varsın çarşaf gibi olsun.Ama yine de hafif dalga iyidir."Bak sen dalgana" lafı burdan gelir :D.

nazmi_34
09-07-09, 19:35
ragıp bratmi öncelikle güzel bilgin için teşekkürler.geçen malum bir avlağa gittim.rüzgarda yemleme yaptım .üç hafta üst üste tık yok.fotoğraf makinamıda yanıma aldım sonuç hüsran.birde sıcakta yandığım cabası acaba nerde hata yaptım diye düşünüyorum.

ragıp
09-07-09, 20:19
ragıp bratmi öncelikle güzel bilgin için teşekkürler.geçen malum bir avlağa gittim.rüzgarda yemleme yaptım .üç hafta üst üste tık yok.fotoğraf makinamıda yanıma aldım sonuç hüsran.birde sıcakta yandığım cabası acaba nerde hata yaptım diye düşünüyorum.

Üç hafta arka arkaya yemleme yaptığın avlaktaki balıklar hala havyar atıyor olabilir,ya da sancı döneminde,ya da daha o avlağın zamanı değildir.Belki de doğru yeri yemlemiyosundur sayın abim.Hiç tık yoksa balık yemlenmiyordur sayın abim.

Bigcarp64
10-07-09, 10:23
yada aşırı rüzgardaki dalgalanmalar senın yemlemek istediğin alandan yemlerini sürüklüyor olabilir

nazmi_34
10-07-09, 11:53
orhan kardeşim senin dediğin bu avlakta olmaması gereken bir durum çünkü göletin dibi değişik otlar ve bitkilerle dolu ama ragıp aganın dediği olabilir.balık geç havyar atmış olabilir.sancılı durum devam ediyor olabilir.yemleme kınusuna gelince raket ile hep aynı bölgeyi yemliyorum .her ikinizede teşekkür ederim.saygılar sunarım.en güzel trofeler sizin olsun.

Cengiz AKAR
10-07-09, 21:00
Nazmi abi o avlakta avlanmadığım için yorum yapamıyorum ama rüzgarın yemlemede etkisi olacağını sanmıyorum ;)

Bigcarp64
11-07-09, 10:29
ben rüzgarın zararını gördüm ama yanımdakının önune sürüklemiş yemlememi adam oladık bir vakıtte geldi ve yanımdan oltayı atıp balığı aldı yemlemenın ılk saatlerinde vuruş alabildim ancak ondada balığı alamadım tasmalamam rağmen ilk etapta oltada hissedebildiğim balık bi anda boşa çıktı neyse bu kısmı önemli değilde yani yanımdakı adamın önune doğru esen rüzgarın gazabına uğradım