Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Dibi otluk göl için takım tavsiyesi

eozsoyeri
08-06-09, 00:59
Bu sezon dibi 20-30 cm lik otlarla kaplı bir gölde avlanmaya çalışacağım,nasıl bir takım tavsiye edersiniz?Bildiğim kadarıyla böyle bir profesyonel rig :) yok.

FoxCarp
08-06-09, 08:25
Erdem, guzel konuya deginmissin, tesekkurler. Bu durumda agirligi cok iyi ayarlanmis kardan adam(snowman) yemi ve Zig-rig kullanabilirsin. Bu durumda kursun hemen dibe dusecek, fakat (kostek 50-60 cm de olabilir), yem yavas yavas duserek otlarin uzerinde kalacak. Burada, dedigim gibi yemin agirligini cok iyi ayarlaman lazim. Otluk olan yer genelde derin olmayacagindan kiyida yaptigin deneme ile avlandigin yer arasindaki basinc farki cok az olacaktir.
Bu montajin atis teknigi de farklidir. Bunu ayrica anlatirim.
Otlu avlakta RASTGELSIN!

Bigcarp64
08-06-09, 15:00
Bu montajin atis teknigi de farklidir. Bunu ayrica anlatirim.

bunu en kısa almamızın bir sakıncası yoktur umarım hazırlıkları hızlandırmaya başlıyoruz da malum

htarik
08-06-09, 16:11
Evet bir an önce anlatmanızı merakla bekliyoruz. :D

NCavuS
08-06-09, 16:58
20-30cm !! zor şartlar bunlar umarım eminsindir bu konuda.. tavsiyem uzak dur oralardan yada sonar imkanın varsa daha temiz bir bölge bul bahsi geçen avlakta.. Erdinç'in bahsettiği rig'ler herkesin harcı değil ayrıca net bir yemleme'de yapamayacağın için o rig'leri gerçekleştirsen bile sazanın onları bulma yüzdesi düşük olur ;)

Bigcarp64
09-06-09, 09:07
bahsedilen riglerden hiç kullanmadım çok gereklı olduğu yerlerde oldu ancak ne olduğunu hatta var oduğunu dahi bilmediğimizden kullanmadık ki dediğizniz gibi 30 cm lik kösteği atmakta gerçekten herkesin harcı değil ben şimdi kendi çapımda fikir edindim ki zig rigle pop up kullanmayı uygun gördüm ama ustaların tavsiyelerinin devamını görüp yeni fikirlere de açık kalmak taraftarıyım