Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : güzel bir haber

Bigcarp64
01-06-09, 16:48
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11759119.asp?gid=229

umarım gerçek olur bunlar

memo
01-06-09, 20:54
Umarım bu yazılanlar gerçek olur sevindirici haber tenk. :yes::yes::yes:

FoxCarp
01-06-09, 21:08
Harika haber! Bizler de her türlü bu faaliyetlere destek olmalıyız. :TR12:
RASTGELSİN!

carp911
01-06-09, 21:12
güzel bir haber insallah en kisa zaman da bu uygulamaya gecilir.

farcho
01-06-09, 23:53
umarım gercek olur gecen senede bole bısey cıkmısdı ama gercek olmamısdı....

Simam
02-06-09, 09:05
Sevindirici haber.Yasal düzenlemeler düzgün olduğu zaman uygulanması ve kontrol daha etkili olur.:59:

ALİ VATANSEVER
04-06-09, 16:21
Umarim kontrol olur ve bu yazilanlar gerçekleşir
ben yaklaşik 30 sene sazan avi yapiyorum bu güne kadar bana kimse belge sormadi en azindan bana denk gelmedi.tabi yasal düzenlemeler gerekli ama herkes kendi işini yapmak zorunda .kontrolü sağlamak için bence gölleri özelleştirmekten geçer ...

samet
05-06-09, 18:58
walla inşallah düzenli kontrollü olur yoksa bu gidişle düşünüyorumda benim 3 yaşındaki oğluma 10 yıl sonra yakalanacak sazan kalmıyacak :(

ALİ VATANSEVER
06-06-09, 10:59
Samet kardeşim oğluna da balik kalir torununada ama türkiyede değil onlar da yurt dişina giderler sazan tutmaya herşeyden önemlisi bilinçli avcilik oltayla sazan bitmez ama mağlesef bilinçsiz avcilik sazanin sonunu getirebilir .......
Istanbul / xackobo

fettah güler
16-06-09, 23:39
inşallah bu yazilanlar gerçekleşir ve her gölde bilinçli balikçilar avlanmaya başlar ve baliklarda rahat havyarini atar .fakat denetim olmaz ise bu yazilan yasa ve kanunlar hiç bir şey ifade etmez

Bigcarp64
17-06-09, 16:13
az önce aldığım bir habere göre doğru gerçekleştirme için gereklı alt yapı çalışmaları başlamış

farcho
21-06-09, 22:49
hadi hayırlısı bakalım...

oltadasazan
24-06-09, 15:16
Haber çok güzel amatör balıkçı veya sportif balıkçı eli oltalıdan,piknikçiden,bohçacıdan ayrılmalı ama konuyu çeşitli yönlerinden şimdiden irdelemekte de fayda var.Takip edebildiğim kadar Amatör balıkçılık ile ilgili üyesi olduğum ESABDER ile birlikte faaliyette olan 8-9 civarında dernek var ve bir federasyonumuz yok.Belge ve eğitim için muhatap arayan yasa yapıcılar bizleri ''Avcılar ve Atıcılar Fedrasyonunun'' şevkatli kollarına teslim etmeyi düşünüyorlar.!!!
Yasa bu şekli ile çıkarsa;
a.Herbirimiz bir amatör balıkçılık derneğine üye olalım veya olmayalım belge alabilmek için Avcılık atıcılık derneklerine üyelik şartını beraberinde getirecektir.Eğitim ve belge bu fedarasyonca verilecek???
b.Buda belgeden elde edilen gelirin amatör balıkçılık haricinde her maksat için kullanılmasına yol açacaktır.
c.Eğitim konusunda halk eğitim devreye girecek (Ayrı masraf kapısı ve formalite)Kara avcılığındaki tüm formaliteler bizlere de uygulanacaktır.
Tüm illerimizde süratle dernekleşip Fedarasyon oluşturmadan ,gerekli kontrol mekanizması sağlıklı bir şekilde kurulmadan çıkarılan yasanın ne bize nede balığa yarar getirmeyeceğini sadece bir rant kapısı olmaktan ileriye gitmeyeceğini düşünüyorum.

Bigcarp64
24-06-09, 16:07
Haber çok güzel amatör balıkçı veya sportif balıkçı eli oltalıdan,piknikçiden,bohçacıdan ayrılmalı ama konuyu çeşitli yönlerinden şimdiden irdelemekte de fayda var.Takip edebildiğim kadar Amatör balıkçılık ile ilgili üyesi olduğum ESABDER ile birlikte faaliyette olan 8-9 civarında dernek var ve bir federasyonumuz yok.Belge ve eğitim için muhatap arayan yasa yapıcılar bizleri ''Avcılar ve Atıcılar Fedrasyonunun'' şevkatli kollarına teslim etmeyi düşünüyorlar.!!!
Yasa bu şekli ile çıkarsa;
a.Herbirimiz bir amatör balıkçılık derneğine üye olalım veya olmayalım belge alabilmek için Avcılık atıcılık derneklerine üyelik şartını beraberinde getirecektir.Eğitim ve belge bu fedarasyonca verilecek???
b.Buda belgeden elde edilen gelirin amatör balıkçılık haricinde her maksat için kullanılmasına yol açacaktır.
c.Eğitim konusunda halk eğitim devreye girecek (Ayrı masraf kapısı ve formalite)Kara avcılığındaki tüm formaliteler bizlere de uygulanacaktır.
Tüm illerimizde süratle dernekleşip Fedarasyon oluşturmadan ,gerekli kontrol mekanizması sağlıklı bir şekilde kurulmadan çıkarılan yasanın ne bize nede balığa yarar getirmeyeceğini sadece bir rant kapısı olmaktan ileriye gitmeyeceğini düşünüyorum.

merak etme hocam federasyon kapıda :D

oltadasazan
24-06-09, 17:12
Yasa tasarısı komisyondan geçtikten sonra kurulacak federasyon çok geç kalmış olacaktır.Federasyon kuruluncaya kadar yasa tasarısına ''belgeler kurulacak Amatör ve sportif balıkçılık federasyonu tarafından verilir .''hükmü ekletilmezse kanun değişikliği yapılmasını çok bekleriz.i