Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : method sistemine uygunluğunu tartışalım
bende bu malzemeden mevcut sizce avlakrımızd kullanımı uygunmudur yoksa yoğun yemlemeyı tercihmi edersiniz hele ki bu sezon malum su seviyeleride yukseldi debi farklılıkları ve sıcaklık derinlik mevkileri değişiklikleri değişti ve buna benzer birkaç etken daha değişti ustadların yorumlarını beklıyorum
malzememiz bu
http://img39.imageshack.us/img39/5674/vikend2.jpg (http://img39.imageshack.us/my.php?image=vikend2.jpg)
İlk aklıma gelenler...
+Groundbait iile beslenerek atılacağından dolayı etkili olacaktır, noktasal yemleme yani.
-Tabi küçük balıklarında toplanmasına engel olamayacağız. Fakat aynı zamanda toromanlarında ilgisini çekecektir.
-Üzerindeki kendi ağırlığı nedir bilmiyorum ama dip akıntısı veya dışarıdaki etkenlerden dolayı misinalardaki hareketlerden etkilenecek mi ve sonucunda yer değiştirecek mi bunu düşünmek lazım...
İzlediklerimiz ve okuduklarımıza bakarsak çok değil ama kullanılan bir yöntem olduğu görülmekte. Aramızdaki deneyimli abilerimizin fikirlerini bekliyoruz.
Bakip inceledigim bir agirlik türü agirligi dip akintisin da kolay kolay sürüklenebilecek bicim de degil gayet stabil zaten kanatcik aralarinda ufak yariklar oldugu icin su akintisi o kadar etkili olmaz noktasal yemleme icin güzel bir ürün oldugunu düsünüyomm....
Bu sistem yaylı takımın biraz daha şekillisi nede güzeli.
Etrafına hamurumsu yemlerin sarılarak attığın yerin yemli olması mantığı.
Bence güzel br sistem.İşte yapar.
esasin da bi tek fark bu biraz daha modern ve tek igne olmasi,normal yayli takima genel de 5-6 igine takarlar benim bildigim.
esasin da bi tek fark bu biraz daha modern ve tek igne olmasi,normal yayli takima genel de 5-6 igine takarlar benim bildigim.
Evet aynen öyle de kendini blen sazancı arkadaşlarımız yaya yem sararak boiili sitemi vede tek iğneyle avlanmakta.
Yem suda zaten iki üç dakikada dağılacak kıvamda bir yemle güzel iş yapılıyor.
Murat EVİTAN 28-05-09, 09:38 Aynı ürünün fox markasını Cevat ta gördüm.Ne hikmetse anadoludaki üstad sazancılar bayağı yoğun kullanıyorlarmış bunu.Biz seneler evvel aynı işi yaylı sisteme hamur sıkıştırarrak yapıyoduk.Tabii şimdi bu tip şeyler için pakette hazır groundbait toz yemler malzemecilerde mevcut.
güzel yorumlarınız ve verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim, bizim burdaki avlaklar sizin istanbula göre ufak olduğundan acaba sorularıyla böyle bir sisteme meğillenmiştim
Orhan bu tam anlamiyla bir method montajidir. Cok yaygin olarak da kullanilir. Bildigin gibi piyasada her markanin method agirligi vardir ve ozelligi de uzerine hamur sekline getirilmis yemlerin yapistirilmasidir. Ben de bu sistemi bol bol kullanirim. bu sistemle bir tek boncuk denemedim. Bakalim o ne zaman kismet olacak... ;-)
Method'la RASTGELSIN!
Bu sisteme benzer normal yaya hortum takarak denedim ve özellikle ilk defa gittiğim göllerde tercih ediyorum.Balığın beslenme huyunu anlayana kadar.Fazla büyük denecek balık almamakla beraber iyi çalışıyor.Oysa resimdeki orjinali çok daha iyi ve kamuflajlı,çalışmaması için bir neden yok.Ayni zamanda da bu Kordanın videolarındaki balıkçı bununla iyi trofeler çekiyor.Rastgelsin!:D
ben bu sıstemle avlanmayı ıstemıyorum sebebı ıse kucuk balıkların toplamasıdır..trakya bolgesınde bu methodla daha dogrusu bildigimiz yayı bu sıstem ıcın modıfıye etmısdık ii iş cıkarmısdı... dıger tarafda ıse tek kursun tek ıgnelı mısırla irilerını almısdık..
Bu metodu seviyorum çünkü:
- Büyük ya da küçük sazan farketmez,hepsini yanına çeker.
- Takım kopma esnasında genelde fırdöndüden kopar ve iğne hariç takımı kurtarmış oluyorsunuz.
- İğne ve misina boru içinden hareket ettiğinden dolayı,sazan yemi ağızlayıp yoluna devam etse bile tedirgin olmaz ama siz bu anın doruklarını yaşarsınız ve alarmlarınızın susmak bilmez.
- Tasmalamaya müsaid bir montaj.Balık yem ağızındayken aniden tasmalanır ve iğne sazanın dudaklarına yapışır.İşiniz garantidir.
Bu takımın dezavantajları da var fakat değinmeye gerek yok.Bu sene Romanya'dan 10 adet benzer montaj edindim.Gayet kullanışlı.Ayrıca bu montajla önümde 10+ çıkaranları da çok gördüm.Dikkat edilecek bir ayrıntı ise,kullanacağınız mix'in avlakta hazırlamanız olacak.Mix avlağın suyu ile yapılmalıdır.Ayrıca fazla cıvık olmamalı ve fazla da kuru olmamalı...Bunlar benim düşüncelerim.Ayrıca kösteği 20cm den fazla tutmamalı ve genelde pop-up kullanmakta fayda var.Ayrıca sallama esnasında iğneyi miks'in içine batırılmalı,ama ortalara değil de uçlara.Benden de bu kadar.
....................
Dikkat edilecek bir ayrıntı ise,kullanacağınız mix'in avlakta hazırlamanız olacak.Mix avlağın suyu ile yapılmalıdır.Ayrıca fazla cıvık olmamalı ve fazla da kuru olmamalı...Bunlar benim düşüncelerim.Ayrıca kösteği 20cm den fazla tutmamalı ve genelde pop-up kullanmakta fayda var.Ayrıca sallama esnasında iğneyi miks'in içine batırılmalı,ama ortalara değil de uçlara.Benden de bu kadar.
Ragıp'a katılıyorum, mix in kıvamıyla sorunlar yaşadım hep, sert atışlarda yarı yolda sağa sola saçılıyor. bu yüzden düşünmüyorum, bu yıl favori montajım OpasenCarper Erol un iğne üzeri PVA lara boili dizmece sistemi olacak.
Bu montaja iğne en başarılı bir şekilde PVA iple bağlanır ve iğneye PVA köpük ( FOX High Risers gibi) takılır. Montaj suya düştükten sonra PVA ip daha ince olduğundan daha önce eriyor. O eriyince de PVA köpük hala erimemiştir ve iğneyi method yemliğin üzerine kaldırır. Sonra o da eriyince iğne yavaşça dibe düşer ve herhalgi bir şeye takılmamıştır. ;)
Methodla RASTGELSİN!
Erdinç,bu senin bahsettiğin sistem süper bişeye benziyor.Cormoranın PVA ürünlerinden temi ettim.Bakalım boili yemlemeli olarak,eriyen köpüğü eksik tabi, kullanacam.İyi sonuç bekliyorum bu yaz bu pva lı,boili yemli montajdan.
Bahsi geçen "feeder -method" un bana göre bir avantajı da şudur ki:
Malum yemlemelerde kullandığımız top yemler niyetine de kullanılabilir.Mix kıvamını istediğimiz şekilde çözülmesini ayarlayabilir,belirli aralıklarla hem yemlemiş oluruz,hemde balığı iğnenin ucuna çekmiş oluruz.Edindiğim tecrübelere göre şunu eklemekte fayda gördüm.
Hazırlamış olduğumuz mix karışıma belirli tahıllar ekleriz.Bu tahılların yapısı gereği bazılarının boyutları farklılık gösterebilir,bazılarının da yağ oranı fazla olabilir vs.Burda dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de tahılların miktarını fazla kaçırmamak.Eğer miximizin tahılı fazla ise,feeder'e yapışma esnasında sorun çıkabilir ve atış esnasında miximiz dağılabilir.Bunların oranı denemeler sonucunda oturacaktır.
Husmen_Mutlu 13-06-09, 19:21 arkadaslar ben bi methodu ilk baharda kullaniyorum ve cok basarili.boile ve misir ile cok basarili.10-15 cm arasi yapiyorum montaji.genelde 12 cm kisa montajda daha basarili oluyor.(bu sadece benim tecrubem).dezavantaj uzak mesafe atisi olmuyor.
|