Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : en verimli saatler

carp911
21-03-09, 22:59
Evet arkadaşlrım yeni bir konu size hepimiz genelde sabaha karşı biliriz balık avcılığını,tabii bu cinslere göre değişir ama bizim konumuz SAZAN olduğu için sazanı saatleriri üzerinde tartışalım.

Sizce sadece sabahmı yada bir çoğumuz evden müdürden izin alamadığı için ve sabaha karşı gitiği için mi öyle.

bigcarp
22-03-09, 00:51
Öncelikle selanlar ..

Güzel bir konu aslinda , herkesce bilinen baligin en aktif oldugu zaman sabaha karsidir aslinda ama bence genelde büyük balik gece 23,00 ile 06,00 saat dilimi arasi bunun sebebi ise bana göre sessizlikgin en üst düzeyde oldugundan kaynaklaniyor.

Bizler dahi cadirlara cekilip istirahate cekildigimizden kiyida hic ses olmadigindan dolayi büyük ve tecrübeli balik daha rahat hareket ediyor diye düsünüyorum.

Ha bu demek degildirki gündüz olmaz olur fakat bence mümkün oldugunca sessiz olunmasi gerekiyor , gündüzleri genelde yanliz oldugum zamanlar daha iyi sonuclar aliyorum .

Birde yaz aylarinda gelip gecici gök gürültülü ve simsekli yagmur arkasi eger hemen günes acarsa süper av yapiyor diyebilirim sanirim rüzgala yagan sert yagmur sudaki oksijenin artisina sebep olup baliga daha bir canlilik veriyor ve balik fazlalasan enerji ile daha fazla geziyor yada hareket ediyor diyebilim buda benim acimdan verimi arttiriyor..

Simdilik benim düsüncelerim bunlar..

Hoscakalin..

avcı_55
22-03-09, 00:58
Yerine göre değişsede güzel sayılabilecek avlarımın tamını gece yapmışımdır.
Bencede gece yapılan avlar çok daha güzel sonuçlar veriyor.

Cengiz AKAR
22-03-09, 01:07
:D
ben ençok öğlen saatlerinde balık yakalıyorum ne hikmetse
ama bencede en verimli saat sabah ve akşam saatlerindeki sis zamanı
gölün dalgasız olduğu saatler

samet
22-03-09, 12:27
avlak bölgelerde verimlilik saatleri değişiyor benim şu ana kadar gittiğim avlaklar hep değişik saatlerde verim vermiştir bazı avlaklar gece çok güzel verim verir bazılarıda aksine (genelde toplumlardan uzak) avlıklarda hiç verim alamadım ama genelde günün ilk ışıklarında vede son ışıklarında iyi verim almışımdır sabahları 11:30 kadar beklerim trofeyi birde 17:30 dan 20:00 kadr benim verimli saatlerim bunlar sevgiler.

carp911
22-03-09, 18:03
Şahsen ben kendim genelde sabaha karşı ve öğlesonrası aldım çoğunlukta,ama bir iki sefer denk geldi gece vuruşu ve ikisinide alamadık ilk zamanlarda tabii.Bana göre de gece daha büyük balıklar tutulur ama daha denk gelmedii.

bilent yildirim
22-03-09, 18:52
Şahsen ben kendim genelde sabaha karşı ve öğlesonrası aldım çoğunlukta,ama bir iki sefer denk geldi gece vuruşu ve ikisinide alamadık ilk zamanlarda tabii.Bana göre de gece daha büyük balıklar tutulur ama daha denk gelmedii.

şansıma gece malesef hiç denk gelmedi henüz.

bilent yildirim
22-03-09, 18:54
bana göre;
bazı aylarda, su sıcaklıklarında ve bazı havalar da;gündüz her saat,
bazı avlaklarda baskıdan dolayı;gece
ama genel olarak;sabah-07.00-10.30

carp911
22-03-09, 20:15
bana göre;
bazı aylarda, su sıcaklıklarında ve bazı havalar da;gündüz her saat,
bazı avlaklarda baskıdan dolayı;gece
ama genel olarak;sabah-07.00-10.30

benimde demek istedim şu saat olayı senin yazdığın 7-10.30
olayı abı sen her balıga gıtınde persembeden yada en geç cumadan gitsen sessiz bir göle acaba o satler nasıl olacak .
Daha öncede dedim gibi bizim av olayı piknikle karısınca genelde pazar sabahı erkenden gider bir çoğumuz ben o na istinaden diyorum uzun süre avlakta kalıpta farklı saatlerde balık alanımız varmı ve hangi saatlerde genelde trofe alımı olmuştur.

PAYLAŞIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
CARP-CARPİO-CARPFEN-GRASCARP-AMUR-BOİLİ-SAZAN-

bilent yildirim
22-03-09, 20:36
benimde demek istedim şu saat olayı senin yazdığın 7-10.30
olayı abı sen her balıga gıtınde persembeden yada en geç cumadan gitsen sessiz bir göle acaba o satler nasıl olacak .
Daha öncede dedim gibi bizim av olayı piknikle karısınca genelde pazar sabahı erkenden gider bir çoğumuz ben o na istinaden diyorum uzun süre avlakta kalıpta farklı saatlerde balık alanımız varmı ve hangi saatlerde genelde trofe alımı olmuştur.

PAYLAŞIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
CARP-CARPİO-CARPFEN-GRASCARP-AMUR-BOİLİ-SAZAN-
ben genelde,cumartesi sabah gider, bir gece kalırım mutlaka,doğal olarak ertesi gün balık yapar.ama senin dediğin gibi uzun süreli gitmelerde,2.3. gecelerde de çok tehlikeli olur.ilginç dir bazı avlaklar da büyük balıkları öğlen 12.00-14.00 arası almışızdır hep,tabiki ikinci gün. ne kadar uzun süre durusan, o kadar şansın oluyor.sabah çıkmasa öğlen ,o da olmasa gece çıkyor balık yemlenmeye.sazan avcılığı uzun süre kalma gerektiriyor her türlü.

Bigcarp64
23-03-09, 11:21
yorumların hepsini okudum

ilk olarak sabah 5:30 ila 8:00 arası balığın standart çalışma zamanı diyebiliriz< sezon içinde ama
eylul aylarında ve sonrasında ise bu durum güneşin suya yansımaya başlaması saatlerine doğru kaymakta görüşüm

öğlen saatlerinde ise derinliği çok olan gölllerde derin yere yakın atışlar yapılırsa vuruş gerçekleşiyor nedeni ise suyun içinde ki sıcaklığın değiştiği noktanın adını bilemediğimden yazmadım balık bu noktanın alt seviyelerinde duruyor özellıkle sıcak yaz günlerinde suyu en durgun olduğu zaman
birde rüzgarın suya akıntı verdiği zaman öğlen saatlerinde şans daha iyi ve balık rüzgarın verdiği akıntının tersine yüzmeye çalışıyor ama bizim burda bir avlak var orası çok alakasıs balıklara göre balık sankı kendini akıntıya bırakıyor

gelelim akşam saatlerine ben avlarım % 90 nını akşa saatlerinde tam ortalık karardı kararcak arası aldım ve gerçekten ele gelir avlar en düşüğü 3 kılo geldi ve çok kısa sürelerde aldım inanmıyacaksınız belki ama rekor olsa gerek daha olta suya düşer düşmez balığı aldım yaklaşık 10 dakıka gibi kısa bir sürede 3 balık aldım ve dediğim gibi 3 er kıloydular şayet kamışı kırmamış olsaydım av akla sığmayacak şekılde bir resitale dönüşmüştü

neyse gelelim geceye sazan da gece avı bence izlediğim bir çok video ve küçükte olsa tecrübe edinebildiğim kadarıyla ayın döngü durularında özellikle +%40 dan -%40 dönüş yaptığı zamanlarda gerçekten uykusuz kaldık ziller alarmlar hiç susmadı diyebilirim ve genelde derinden geldi balıklaar su sıcaklığı ise gündüze göre en fazla 3-5 derecelık bir değşme göstermiştir

birde en çok yoğun yağmurlu genın ardından sabahı güzel bir güneşle başlayan günlerin sabahıda oltalarımız gerçekten iyi trofeler ziyaret etti 11-15 kg lık

Simam
23-03-09, 13:28
Farklı noktalar farklı saatlerde iş yaptığına şahit oldum.Genel olarak günübirlik bir avda sabah saaetleri ve akşam üstü ağırlık basıyor.Ben balığa gittiğm zaman 08:30 ve özellikle saat 11 civari ,coşkuya hazırlıklı olurum.Bizim bölgede saat 11 balığı artık bir istatistik serisi olmuştur.Soğuk havakarda(sonbahar-kış) öğle sıcağında vurur saat 13 gibi.Gece ise yine 01 saatlerinde ve güneş doğmak üzereyken.

carp-istanbul
24-03-09, 11:39
konuyu bayadır takip ediyorum, genel olarak cumartesi ve pazar günü yapılan balıkçılıktan bahsedilmiş anladığım kadarıyla, ama sazan balıkçılığı için bu zaman hiç mi hiç yeterli değildir hatta buna ŞANS BALIKÇILIĞI da denebilir, normal sazan balıkçılığı en az 3 gece 4 gün gerekmektedir ki bu bile az.
Gelelim en verimli saatlere bildiğiniz gibi çoğu avrupa gölünde gece avları yasaktır bunun nedeni de o göllerde bulunan trofeler yapılan bir istatistik sonucu sadece gece yemlendiğini ve gece oltaya vurdukları belirlenmiş ve balıkçıların da gece, gündüze nazaran daha dikkatsizce davranarak balıklara zarar verdikleri belirlenmiş. Karar sizin hepimize Rasgelsin.

Bigcarp64
24-03-09, 12:04
evet metin ustam bu konuda haklısın gece saat 1 den sabaha karşı 4 e kadar bu dediğin balıkların haeketi söz konusu geündüzden hareketliliğin yoğun yaşandığı yerlerede pek uğramıyorlar diye düşünüyorum ve apayrı bir emek istediği düşüncesindeyim normal bir avlanma stretejısı ile zor karşılaşılabilecek bir av bence

FoxCarp
25-03-09, 16:51
Evet ardakaşlar, benim yaşadıklarım da balığın her zaman en sessiz ve dolayısıyla kendisi için en güvenli olacak saatlerde vurmuştur. Gece uyuduğumuz saatlerde (en çok vuruş), gündüz de sessiz kaldığımız, bazılarının tuvalete gittiğinde ( bu standart olarak olur), birileri gölü dolaşmaya gittiğinde gibi durumlarda. Bence buna herkes tanık olmuştur. Benimle ava giden bilir, sessizlik konusunda ne kadar hassas olduğumu. Hatta bazı arkadaşlar bu konuda benden çok 'memnun' diyebilirim. :D:D:D

Kendi yaşadığım olayı anlatayım: 3 kişi avlaktayız, ikimiz avlağı dolaşmaya gittik, özellikle yüksek kıyı olan yerden tüm avlağı inceleme imkanı olduğundan oradan izlemeye gittik. Avlandığımız yer de önümüzdeki 10-20 metre arası su bitkisinden resmen 'barikat' var. Balık vurunca ancak bota atlayıp balığı alabilirsin. Biz yola çıkınca tabii ki balık vurmaya başlıyor ve oltaların yanında kalan arkadaşımız da büyük boy kepçe ve bot kullanımında tecrübesi yok. Fakat vuran her 2 balığı da kepçeleyip alıyor. Biz geri geldiğimizde mutluluktan havalara uçuyordu.
RASTGELE!

farcho
29-04-09, 13:11
benım soleyecegım sabah ve aksam ustlerıdır...suyun dalgasız oldugu saatlere ya gunes batarken yada dogarken ..buyuk balıkları aldıgım saatlerdii.. bıde öglen saatlerı..gece buyuk balık henuz olmadı....

Murat EVİTAN
30-04-09, 00:52
Nedense diğer cinsteki balıklarında engüzel av verdiği saatler gündoğumu ve gün batımında.Bu sadece sazan için değil birçok çeşitteki tatlı su ve deniz balıkları için geçerli olan bir tez.

hulusi67
05-02-10, 23:56
eniyi avlarım sabah 6 dan 11,30 arası olmuştur. akşam 17 ve 20 arası güzel vurur
genellikle akarsularda avlanırım.filyos çayı.sabahları ve akşamları su durgun olduğu zaman.derin hafif akarlarda.genellikle carp zoom mısır kullanırım.vede piyasada satılan sarı hamurları fırından yeni çıkmış taze ekmek içiyle karıştırır boili yem yaparım.top gibi yaptığım yemlerin birazını kuş sapanıyla yemleme yaparım.boili yemi direk kancaya takarım.genellikle gezer kurşun kullanırın.2009 yılında oskar markasının 5,li sazan takımını çıkarmışlar.onları gece avlarında denedim.saat 00.30 dan sabah saat 6.tıya kadar hiç yem değiştirmeden,bekledim.ama enbüyük avlarımı tekli kösteklerle aldım.4 tane takımım var.3,60 alba starın FALCON kamışları ve alba starın CARNAVAL makinalarını kullanıyorum.5,yıldır en küçük bir sıkıntı yaşamadım.sadece halkalarda paslanma oldu ,onuda pas sökücüyle temizliyorum .temizledikten sonra kurutup araba çiziklerinde kullanılan fısfıslı boya ile halkaları boyuyorum.kamışlar sıfır gibi oluyor.yağmurlu havalarda karbon kamışları kullanmanızı tavsiye etmem.yıldırım çeker derler.Nisan,Mayıs aylarında kesinlikle hayvan gübresinden çıkan solucanla avlanırım.Sazana yeni başlayacak ve yeni yeni sazan avcılığına başlayan arkadaşlarıma tavsiyem ,yok şu yem yok bu yem,yok bu kamış,yok bu makina diye diye arkadaşları kafalarını karıştırıyorlar.Şamandıralı avlarda ,durgun derin kök diplerinde avlanmak için de,2,70 Falcon kamış ve 40,lık Carnaval makinaları tavsiye ediyorum.fiyat olarak da uygun.

CarpManiac
06-02-10, 00:44
Abicim şu 5'li oscar da neymiş anlatıver bir zahmet .Fotosu varsa gönder de biz de öğrenelim.:PDT_kap:

Cengiz AKAR
06-02-10, 01:02
Abicim şu 5'li oscar da neymiş anlatıver bir zahmet .Fotosu varsa gönder de biz de öğrenelim.:PDT_kap:

http://www.avmarketi.com/asp/product/10715/OSKAR-PROFESYONEL-GOL-TAKIMI

İlo; heralde bundan bahsediyo arkadaş :D:D:D

CarpManiac
06-02-10, 01:24
http://www.avmarketi.com/asp/product/10715/OSKAR-PROFESYONEL-GOL-TAKIMI

İlo; heralde bundan bahsediyo arkadaş :D:D:DYüzyılın icadı gibi geldi bana,yok böyle bişey.:D

rasko
06-02-10, 16:03
arkadaşalar benimde en guzel avlarım sabah erkenden gun dogarken ve akşam ustu gun batımında olmuştur gece konaklarım uzun zamandır olmuyor ama onceki yıllarada gece 1 2 balık aldıgım oldu tabi en önemlisi sessizlik bu konuda herkez hem fikir galiba rastgeleeee

CarP_25
06-02-10, 16:24
Oncelikle selam herkese ben genelde gece avlanmayi tercih ediyorum bunun nedeni ise gol kenarinda fazla insanin olmasi ee haliyle fazla gurultu bu yuzden aksam 8.ile sabah 8 arasi avlaniyorum bu neticede en verim aldigim saatler ise gece 12 ile sabah 5 arasi bu sure icerisinde guzel baliklar aldim 10ile 15 kg civari daha buyuk trofelerde dusuyo ama ne hikmetse kismet olmadi kiyiya cikarmak diyecegim gunduze bakarak gece daha actif oluyo trofe baliklar bunun sebebi ise sesliklik tabi rasgelee

Ke®eM
06-02-10, 19:02
İlhan abi alsakmı bu göl takımlarından ne dersin abi?
:yes:
Bu arada ben bu konuyu gözden kaçırmışım askerlik dönemine denk gelmiş. Biz çok büyük bir bölümünü gündüz satlerinde aldık, Ama gecede nadirde olsa aldığımız güzeller var.

Ayrıca çok dalgalı ( Rüzgarlı ) bir yaz gününde arda arda 2 adet 5.200 gr ve 6.600 gr iki balık aldık. Normalde rüzgarda hiç denk gelememiştik.

Rüzgarın avantajı ne olmuş olabilir yoksa kısmet mi diyelim ? İlhan abi, erdinç abi, mehmet abi, Metin abi ne düşünüyorsunuz?

longshank_costa
06-02-10, 21:17
İlhan abi alsakmı bu göl takımlarından ne dersin abi?
:yes:
Bu arada ben bu konuyu gözden kaçırmışım askerlik dönemine denk gelmiş. Biz çok büyük bir bölümünü gündüz satlerinde aldık, Ama gecede nadirde olsa aldığımız güzeller var.

Ayrıca çok dalgalı ( Rüzgarlı ) bir yaz gününde arda arda 2 adet 5.200 gr ve 6.600 gr iki balık aldık. Normalde rüzgarda hiç denk gelememiştik.

Rüzgarın avantajı ne olmuş olabilir yoksa kısmet mi diyelim ? İlhan abi, erdinç abi, mehmet abi, Metin abi ne düşünüyorsunuz?

dalgalarin yarattigi hava kabarciklari,bu kabarciklarin suda yarattigi oksijen,bol oksijeninde sazani nasil etkiledigini hepimiz biliyoruz bugibi avlarda daha dikkatli avlanirsak bence guzel sonuclar alabiliriz diye düsünüyorum.En verimli saatlere gelince bence en verimli saatler ses ve isik disiplinine en cok uydugumuz(gece ve gündüz)avlandigimiz kiyida en az gezdigimiz saatlerdir rasgele

Ke®eM
06-02-10, 23:19
dalgalarin yarattigi hava kabarciklari,bu kabarciklarin suda yarattigi oksijen,bol oksijeninde sazani nasil etkiledigini hepimiz biliyoruz bugibi avlarda daha dikkatli avlanirsak bence guzel sonuclar alabiliriz diye düsünüyorum.En verimli saatlere gelince bence en verimli saatler ses ve isik disiplinine en cok uydugumuz(gece ve gündüz)avlandigimiz kiyida en az gezdigimiz saatlerdir rasgele

Teşekkürler.

balikci_41
08-02-10, 11:37
Yaptığım avlardan aldığım tecrübelerime göre sazan her an vurabilir.
Adet bazında çokluk olarak sabah 08-11 saatlerine katılıyorum.
Ama trofe olarak düşündüğümüzde günün 24 saati heran vurma ihtimili mevcut.Birde devamlı gittiğim küçük göletlerde balığın kendisine yemlenmek için bir yol çizdiğine şahit oldum. Sabah gölün bir ucundan başlayıp (genelde dere ağzından) diğer ucuna doğru yemlenerek yol aldığını tahmin ediyorum.

SABRİ BOBİÇ
09-02-10, 15:25
iyi avlak,kaliteli ve doğru yem,iyi malzeme ve yeterince tercübe sazan efendiyi günün her saati heyecanlandırır

reos_mow
09-02-10, 16:06
:helal:

Bigcarp64
09-02-10, 18:05
iyi avlak,kaliteli ve doğru yem,iyi malzeme ve yeterince tercübe sazan efendiyi günün her saati heyecanlandırır

usta tecrübesi dedikleri bu işte biz genel yemek saatini yakalayabilirsek azıckta şamsıöız varsa anca iş yapıyoruz

NCavuS
09-02-10, 21:29
En verimli saatler "bizim gölde bulunduğumuz, saatlerdir" arkadaşlar ! :D en verimsiz saatler ise "klavye başında ki saatlerdir" ! la kimse göremiyo bunu ayar oluyom he :D

reos_mow
09-02-10, 22:12
verimli saat deilde nezaman olmucak i$le ugrassam ozaman balik gelir bana artik anladigim icin hep bi gozum oltadadir :P yemek yerken genellikle kayde deger vuruslar olur ;)

Ke®eM
10-02-10, 00:06
verimli saat deilde nezaman olmucak i$le ugrassam ozaman balik gelir bana artik anladigim icin hep bi gozum oltadadir :P yemek yerken genellikle kayde deger vuruslar olur ;)

-Ne zaman için geçer güzel bir serinlik gelir kıvrılırsın, ....
-Güveç hazırdır, hafif eğime karşı oturursun ki suyuna ilk ekmeği bandırmak için ......
-Kumpirler olur, saat gece yarısını geçmiştir, bir elinde kaşar bir elinde tereyağ tam karıştırcan......

Bize hep böyle denk geliyor...

Gece gece kumpirle, güvenç le canınızı çektirdiysem affola.

reos_mow
10-02-10, 00:39
kumpir iyi olurdu bole kabugunla :D

eozsoyeri
10-02-10, 00:47
İlk kamp menüsüme eklemiş bulunuyorum,kamp ateşinde kumpiri :)

reos_mow
10-02-10, 00:52
İlk kamp menüsüme eklemiş bulunuyorum,kamp ateşinde kumpiri :)
araba gitmeyen avlaklarda tavsiye edilmez :D

K.Colpan
10-02-10, 13:59
En verimli saatler "bizim gölde bulunduğumuz, saatlerdir" arkadaşlar ! :D en verimsiz saatler ise "klavye başında ki saatlerdir" ! la kimse göremiyo bunu ayar oluyom he :D

Nihat kardeşime kesinlikle katılıyorum.

Bigcarp64
10-02-10, 17:59
bende katılıyorum ancak işgüç vede bazı ımkanların önune gelen engellerden dolayı en verimsiz sezonumu geçirdim inşallah yeni sezona dolu dolu geçiririz evet saat pek gözetilmez aslında heleki doğru yerdeysenız

Cengiz AKAR
10-02-10, 19:50
+1;)

okty bg
11-02-10, 00:06
bu bana göre avlanılacak bölgeye göre fark gösterebilir nesela bizim takıldığımız avlakta genelde balıkları 10-11 satleri arasında aldık ilginçtirki bu gölde ben dahil gece balık alanı duymadım ideal satle gün doğumu gün batımıda çok nadir vuruş aldık!

Bigcarp64
11-02-10, 13:18
bu bana göre avlanılacak bölgeye göre fark gösterebilir nesela bizim takıldığımız avlakta genelde balıkları 10-11 satleri arasında aldık ilginçtirki bu gölde ben dahil gece balık alanı duymadım ideal satle gün doğumu gün batımıda çok nadir vuruş aldık!

burda bahsedilen özelliklerin aaynısını taşıyan bir avlakta benım bulunduğum bölgede var son 5 seneye kadar gece ben buradan balık aldım dıyenı duymamıştım taki geçen sezon kı ay tutulmasının olduğu gune kadar o gun göl tamamen değişti dyebilirim o gunden bu yana gece çok verimli avlar veriri oldu

sorguc35
14-02-10, 00:54
merhabalar ben izmirden Tuncay 30 yaşındayım izmirliyim bu saatler konusunda barajın büyüklüğünün vuruş saatlerinde bi etkisi varmıdır tşkler herkeze saygılar

mkaratug
26-02-10, 15:17
bızım burada da cok degişken bir zaman çizelgesi var.genellikle büyük balıklar 10+ sabah gün doğarken vuruyor oltaya, 10:00-12:00-- 13:30-15:00 gibi zaman aralarıda hareketın en bol olduğu saatlerdir.gece boıllı ve mısıra cok nadır hatta hıc vurmuyor dıyebılırız.gece balık dusunuluyorsa ekmek vazgecılmezdır bunun nedenını de hala cozmus degılım. ısparta da uzun yıllar balık tuttum orada da ekım ayından ıtıbaren en verımlı saat 14:00-16:00 arasıydı eger degişmedıyse..kısın ıse sazan avına gıtmıyorum ama arastırmalarıma gore genelde tutanlar hep 01:00-04:00 arası tutuyormus, bunun nedenı de suyun topraga gore gec ısınıp gec soguması olmalı benım dusunceme gore.

nazmi_34
26-02-10, 17:06
merhaba arkadaşlar bu konuyu takiip ediyorumda galiba kendi adıma bu işi bilinçsiz veya hatalı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz.yemleme raketiyle yemleme yaptığımız zaman belki bazı göletlerde balık çok tedirgin olduğundan günlerce beklediğimiz halde sonuç sıfır.ikincisi gölet suyu üzerinde zevkine bot ile yapılan gereksiz gezmeler.üçüncüsü piknik,kafa çekme,pompalı ile atış.bağrışmalar,ben aynı zamanda kara avına tavşana gidiyorum.biz kesinlikle konuşmayız.hep işaret ile anlaşırız.bütün avlar çok sessizlik ister.hepiniz hoşça kalın.

yusuf05
12-03-10, 16:04
nisan mayıs aylarında sazan avı yasak diye biliyorum yanlısım varsa düzeltiniz
saygılarımla

carp_güneşli
12-03-10, 16:42
Yusuf, Mart 15 ________Haziran15 Bu sazan için verilmiş yasaklı dönem.

muammer_sever
04-12-10, 00:29
ustalar yardım bazı göllerde rüzgar kesildigi anda balık kesinnliklen vurmuyo bunun bi çözümü vardır herhalde

akın usta
04-12-10, 10:31
Akşamla gece yarısı arasında çok balık çektim, lakin benim için en güzel zaman akşam ezanı okunmadan önceki zaman balık coşturuyor maşallah...

Bigcarp64
07-12-10, 14:31
Akşamla gece yarısı arasında çok balık çektim, lakin benim için en güzel zaman akşam ezanı okunmadan önceki zaman balık coşturuyor maşallah...

evet pekı usta kışın en verimli saaler nelerrdir

bigcarp
07-12-10, 22:01

Gündüz saat 9,00 ile ögleden sonra 16,00 arasi hava günesli olursa ögle saatleri iyi olur..

mkaratug
08-12-10, 08:56

Gündüz saat 9,00 ile ögleden sonra 16,00 arasi hava günesli olursa ögle saatleri iyi olur..

bırde bu saatlere ilaveten bulundugun avlaktakı noktan sabah ılk gunes goren yer olmasında fayda var.

Bigcarp64
08-12-10, 16:06
teşekkür ederim usta peki kış için yer seçimi ve yemleme straejısı nasıl omalı derin yermi seçmeliyiz yoksa inadına sığmı çokmu yemlemılıyız az mı? yemleme toz ağırlıklımı olmalı yoksa tanelı yemlemede yapılmalı mı? en çok takıldığım konular buraları kış avı için yardımcı olursanız sevinirim

bigcarp
08-12-10, 21:59
teşekkür ederim usta peki kış için yer seçimi ve yemleme straejısı nasıl omalı derin yermi seçmeliyiz yoksa inadına sığmı çokmu yemlemılıyız az mı? yemleme toz ağırlıklımı olmalı yoksa tanelı yemlemede yapılmalı mı? en çok takıldığım konular buraları kış avı için yardımcı olursanız sevinirim

Simdi tabiki anlatima baslamadan evvel belirteyim kis aylari dedigimde ben kendi bulundugum bölgeyi baz olarak almam lazim yani benim kis avim suyun yüzey sicakliginin 8 derecenin altinda oldugu zamanlardir.
Buna göre genelde gölün derin yerlerini tercih ederim yenlemeye gelince minumum seviyeye düserim mesela kullanacagim olta sayisina göre olta basina 1/2 kg. toz ve kücük taneli yem agirlikli ve yine 14 veya 16 lik boili ile yemlerim bu aylarda en iyi sonucu almanin dogru kurali yaz aylarina göre cok degisitir yaz aylarinda 4 veya bes sefer ayni bölge yemlendimi avcilik yapilabilir kisin ise bu mesefe uzatilmalidirki kisitli hareket eden balik mümkün oldugunca cok orada kalasin bu yemleme üc veya dört hafta gibi yapilirsa baligin öncelikle yeme olan güveni artar ikincisi ise ayni bölgeye cok daha fazla balik toplanmis olurve böylece avin basari sansi artmis olur.

http://img96.imageshack.us/img96/3973/img0009ok.jpg (http://img96.imageshack.us/i/img0009ok.jpg/)

Rastgele..

Bigcarp64
10-12-10, 12:04
çok teşekkür ederim usta çok güzel ve net bir cevap siz ustalar olmasanız biz bu işi ..... sene anca öğreniriz :D

bigcarp
10-12-10, 20:38
çok teşekkür ederim usta çok güzel ve net bir cevap siz ustalar olmasanız biz bu işi ..... sene anca öğreniriz :D

Yorma kafani daha gencsin ögrenmek icin zamanin cak ama bu isi klavye basinda cok daha zor ögrenirsin ara sira egzersizde gerek ;)

Rastgele...

Bigcarp64
11-12-10, 18:43
usta egzersiz yapıyorum elbette ki ama rpor olacak derecede bir rapor olmaya değeek av omadığı için rapor sunmuyorum

volgym
11-12-10, 19:36
Simdi tabiki anlatima baslamadan evvel belirteyim kis aylari dedigimde ben kendi bulundugum bölgeyi baz olarak almam lazim yani benim kis avim suyun yüzey sicakliginin 8 derecenin altinda oldugu zamanlardir.
Buna göre genelde gölün derin yerlerini tercih ederim yenlemeye gelince minumum seviyeye düserim mesela kullanacagim olta sayisina göre olta basina 1/2 kg. toz ve kücük taneli yem agirlikli ve yine 14 veya 16 lik boili ile yemlerim bu aylarda en iyi sonucu almanin dogru kurali yaz aylarina göre cok degisitir yaz aylarinda 4 veya bes sefer ayni bölge yemlendimi avcilik yapilabilir kisin ise bu mesefe uzatilmalidirki kisitli hareket eden balik mümkün oldugunca cok orada kalasin bu yemleme üc veya dört hafta gibi yapilirsa baligin öncelikle yeme olan güveni artar ikincisi ise ayni bölgeye cok daha fazla balik toplanmis olurve böylece avin basari sansi artmis olur.

http://img96.imageshack.us/img96/3973/img0009ok.jpg (http://img96.imageshack.us/i/img0009ok.jpg/)

Rastgele..

Tahsin abi avlandığımız gölün maximum derinliği 5 mt ve çoğu kısmı aynı derinliklerde mil ve alivyum dolduğu için peki abi kışın böyle avlaklarda daha derin biryer bulamıyacağımıza göre nasıl bir strateji uygulamalıyız? teşekkürler..

bigcarp
11-12-10, 22:16
Tahsin abi avlandığımız gölün maximum derinliği 5 mt ve çoğu kısmı aynı derinliklerde mil ve alivyum dolduğu için peki abi kışın böyle avlaklarda daha derin biryer bulamıyacağımıza göre nasıl bir strateji uygulamalıyız? teşekkürler..

Volkan öncelikle iyi aksamlar..
Senim soruna bir sekilde kesinmis gibi cevap verip ahkam kesmek istemem nedenine gelince gölün yapisi ne olursa olsun hic avlanmadigin bir yer icin orda veya burada diyemezsin böyle birsey yok lakin tahmin edip fikir yürütebilirsin öncelikle kesin emin oldugum birsey var balik kisin gölün bati bölgesine yakin kesinlikle durmaz nedeni ise kisin dogudan esen soguk rüzgar gölün diger bölgelerine oranla en cok o kismi sogutur..

Simdi sazan kisin mümkün mertebe cok kisitli hareket eder ve bu biliniyor. biraz beyin jimlastigi yapalim ozaman mademki hereketsiz kaliyor bu demek oluyorki dibe cok yakin veya orta suda falan olamaz yoksa hereket etmemesi mümkün olamaz.

Öyleyse tamamen dibe cöküyor ozaman kisin yazin tam tersine gölün dip yapisi camur olan yerlerini tercih etmemiz gerekiyor fakat bu camur batak olmamali yani kokmamali .

Neden camur yer tercih edilmeli diye sorarsaniz dip yapisi sert olan bölge baligi rahatsiz eder cünkü balik kisin gövdesi yere temas eder sekilde bekler yani camur bölgeyi kendine zarar vermemesi icin tercih eder..

Simdi birde su var burada böyle ama tr. sartlar cok degisik oldugundan vaziyet cok daha farkli olabilir burasi kisin 12, 13 metre derinlikler dahi 4 ile 5 dereceye kagar düsebiliyor.
Uzun lafin kisasi bulundugunuz bölgede suyun dip sicakligi 8 derecenin altina düsmedigi sürece sazan baligi yukarida anlattigim davranislarin hic birini sergilemez tüm sene boyunca yemlenmeyi sürdürür belki biraz azaltir ama kesinlikle ara vermez..

Insallah aciklayici olabilmisimdir..

Rastgele...

volgym
20-12-10, 23:59
Teşekkürler Tahsin abi