Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Atıcılar buraya ! :D

NCavuS
13-03-09, 18:09
Haade bakalım atıcaları görelim :D şaka bir yana ülkemiz koşullarında uzun measafe atışları (long cast) önem arz etmekte. Bu topic'te kim neyle ne kadar uzağa atabiliyor gibi önemli bir konuyu işlersek pek yararlı olacağa benzer :)

Kamış - Mad Vun Guard 3.25 lb, 390cm ve iki parça

Makina - Daiwa Emblem Pro 5500

Misina - Berkley Stren Carp 30mm

Shockleader - Cormoran Zoom 18mm

Rig - İnline

Kurşun - Carp System Ultra Cast 110gr.

Rüzgar - saat 11 yönünden 15 km. civarı

Atış sonucu - 113 tur x 122cm = 137.8 mt.

http://img15.imageshack.us/img15/2637/rscn7498.th.jpg (http://img15.imageshack.us/my.php?image=rscn7498.jpg)

carp-istanbul
13-03-09, 18:18
Zemo bu metraj bu takımlarla valla helal olsun, sen takım işini bitirmişsin ozaman.

sabri_huzur
13-03-09, 19:56
metın abı bızım zemlak ıyı atmış valla tebrık etmek lazım :):)
ben ancak 100mm atabılıyorum

NCavuS
13-03-09, 20:21
metın abı bızım zemlak ıyı atmış valla tebrık etmek lazım :):)
ben ancak 100mm atabılıyorum

Tam niyetini anlamış değilim, sanki inanmakta güçlük çeker gibi bir halin var ?

NCavuS
13-03-09, 20:36
Zemo bu metraj bu takımlarla valla helal olsun, sen takım işini bitirmişsin ozaman.

Daha bunun 17mm'ne el atmadık :D

http://img9.imageshack.us/img9/9619/berkwhiplast.th.jpg (http://img9.imageshack.us/my.php?image=berkwhiplast.jpg)

reos_mow
13-03-09, 20:41
peshterkayi fazla icmemek lazim bole atislarda :9

denizci
14-03-09, 09:29
Atış sonucu - 113 tur x 122cm = 137.8 mt.

Öncelikle tebrikler, Özellikle uzun atış İstanbul'da av yapanlar için çok önemlidir heleki boğazda...

Sadece sizin hesaba bakınca biraz hatalı gördüm, Yukarıdaki alıntıyı bakınca anlaşılacağı gibi, Makinaların özelliklerinde yazan tur + cm hesabı yanlış netice verir, Şöyleki 1 tur 100 cm yazan makina enine sarmazki her turda aynı sayıyı versin, Üst,üste dolgu yapar... Sonuç böyle iken makaranın altı daha az cm sarar, sarım turu artıkça sardığı cm artar... O sebeple fabrika verileri ölçü olamaz...

Sağlıklı ölçü için toprak zeminde, net atışlar yapılmalı ve kesin olarak ölçülmelidir. Sizlerden biri öncülük edipte bir atış pikniği düzenlenebilir. ( yarış değil)

Saygılar...

Bigcarp64
14-03-09, 10:09
güzel atış mesafesi nihat kardeş van guardın aksıyonu nasıl bişey şahsen kamışı görmüşlüğüm , incelemişliğim yok çok mu esnek yoksa sert mi, makına zaten bu atışa uygun bence

şahsen benn albanın edition carp 3.60 lığı kumyang paragon vaya alba delta makaralala 0,35 mono mısıne ve 75 gram pıyasa (hısar) kurşunlarla sistem helikopter kendi tarzıma göre ( kanca 30 cm aralığından gezebilir) makrada kalan mısınaya göre ( bu konuda diğer arkadaşlarımında görüşü alınmıştır) 140-150 metrede değişiklik gösteren atımlarım var

carp-istanbul
14-03-09, 10:10
Daha bunun 17mm'ne el atmadık :D

http://img9.imageshack.us/img9/9619/berkwhiplast.th.jpg (http://img9.imageshack.us/my.php?image=berkwhiplast.jpg)

Aman abi sen dene ama buraya yazma, yaktıracan bana Cen. valla.

Bigcarp64
14-03-09, 11:55
böylesi ince bir mısıneyle ne atış olur valla ama ip mısınede parmaklık veya onu aratmıycak bişey en azından bana şart :D gölün karşı kıyısındakıler tam siper :D

NCavuS
14-03-09, 17:36
Öncelikle tebrikler, Özellikle uzun atış İstanbul'da av yapanlar için çok önemlidir heleki boğazda...

Sadece sizin hesaba bakınca biraz hatalı gördüm, Yukarıdaki alıntıyı bakınca anlaşılacağı gibi, Makinaların özelliklerinde yazan tur + cm hesabı yanlış netice verir, Şöyleki 1 tur 100 cm yazan makina enine sarmazki her turda aynı sayıyı versin, Üst,üste dolgu yapar... Sonuç böyle iken makaranın altı daha az cm sarar, sarım turu artıkça sardığı cm artar... O sebeple fabrika verileri ölçü olamaz...

Sağlıklı ölçü için toprak zeminde, net atışlar yapılmalı ve kesin olarak ölçülmelidir. Sizlerden biri öncülük edipte bir atış pikniği düzenlenebilir. ( yarış değil)

Saygılar...

Çok doğru fakat buna hata demesekte olur bunlar daha ziyade detaydır. Ondan sebep doğrudan metraj yazmak yerine tur sayısı x tur mesafesi gibi verdim sonucu ki bu detaylar öngörülsün.
Ayrıca sözkonusu mesafe, misina kalınlığ ve Daiwa Emblem Pro gibi bir makinanın, büyük sayılabilecek makarası ise bu bahsettiğiniz fark çok minumum düzeyde kalıyor.
En basit haliyle 113 tur x 120cm yapsak bile yine 135.6 mt. eder :)
Hazır detay'dan açmışken konuyu daha önemli bir detay'dan bahsetmek isterim. Kurşunun düştüğü derinlik ki benim bu atışımda 10 mt civarı bir derinlik söz konusuydu.

Son olarak en sağlıklı ölçüm açısından toprak zemin fikrinize katılmakla beraber çok'ta gerekli olduğunu düşünmüyorum. Nihayetinde amacımız Sazan yakalamak Long Cast turnuvası değil :)

YenerÇELEBİ
14-03-09, 17:59
surf tipi geniş çaplı makina kafasında ki sarımdan dolayı oluşabilecek fark ne kadar olabilirki?

ragıp
15-03-09, 01:48
Önümüzdeki haftasonu "Shimano Big Baitrunner Longcast " makinasını deneme ve kullanma imkanım olacak.Aslında aklımdan hiç mesafe ölçmek geçmedi,ama iyi bir fikir.Bir deneme de ben yapıcam karada.0.25 misina kullanıcam,bakalım kaç metre atabiliyorum?
Paylaşım için ayriyetten teşekürler.

FoxCarp
15-03-09, 18:47
Ya arkadaşlar makinelerde verilen tur/sm uzunluğu tabii ki de ortalama uzunluktur. Makineleri tasarlayan ve üreten mühendisler tabii ki de bunu biliyor ve ona göre bilgi veriyor. Bunu unutmayalım, lütfen.
RASTGELE!

bigcarp
15-03-09, 19:13
Öncelikle selamlar ..

nihat öncelikle seni tebrik ederim öyle bir konu acmissinki verilen bazi cevaplara cuk.. diye oturmus.
Özellikle Orhan arkadasimizin atisi süper ..

( şahsen benn albanın edition carp 3.60 lığı kumyang paragon vaya alba delta makaralala 0,35 mono mısıne ve 75 gram pıyasa (hısar) kurşunlarla sistem helikopter kendi tarzıma göre ( kanca 30 cm aralığından gezebilir) makrada kalan mısınaya göre ( bu konuda diğer arkadaşlarımında görüşü alınmıştır) 140-150 metrede değişiklik gösteren atımlarım var )

Orhanin bu kombinasyonunda ufak tefek bazi degisiklikler yapsak 250-300 metrelere ulasabilirmiyiz acaba ??

Mesela:

Kamis : Nash Xtreme Pursuit 12" 3,5Lb
Makina:Schimano Technium XT 10000
Misina : 0,28 Marka önemli degil + Shockleader
Kursun :Fox Horizon Leads 141gr. + Korda Safe Zone Kamo Leaders Helicopter Chod Rig

Yani sanirim ulasabiliriz gibime geliyor.

Ilahi Ohan sen ne yaptin ya tüm rekorlari alt üst ettin valla
Metininde dedigi gibi kirdiracaksin elimizdeki tüm oltalari valla

Simdi isin buraya kadar olan kismi sakadan ibaret ama bu isin birde gercegi var.
Suan dünya piyasasinda hicbir marka sazan kamisi yokki 0,35 lik misinayi 100 m. ye atabilsin.

Bu ölcümleri nasil yaptiginizi bilmiyorum ama bizim burada ölcme sekilimiz bant metre ile suda gegil karada istedigimiz mesefeyi ( 100-120m,) ölcüyöruz bir isarek koyup daha sonra oltayi sifir noktasina sabitliyoruz daha sonra makinanin firenini acip basliyaruz ipi cekmeye taki istedigimiz metreye ulasana kadar bu mesafeyi katettikten sonra misinenin makarayi ilk terkettigi yere bir stoper takiyoruz daha sonra cektigimiz misinayi tekrardan geri sariyoruz atisi yaptigimizda eger takmis oldugumuz stoper oltayi terkediyorsa istedigimiz mesafe suyun icinde demektir ..

Hadi kolay gelsin ..

NCavuS
15-03-09, 21:50
Abi nerdesin sen yafff bir PC bu kadar uzun süre bozuk kalır mı hiç ? :D Bu arada bizim admin'i Disko'ya aman :D balığa götürmemişsin aldık haberini.

Birde Tahsin abi bu 100mt. ve 35mm misina olayı pek ilgimi çekti. Aşağıdaki misina uygunsa ?

http://img24.imageshack.us/img24/4811/dsc00921r.th.jpg (http://img24.imageshack.us/my.php?image=dsc00921r.jpg)

müsade varmı ? bahsettiğin ölçme şekliyle bir deneme yapmama 100 mt.yi görürüm gibime geliyoda :)

bigcarp
15-03-09, 22:35
Abi nerdesin sen yafff bir PC bu kadar uzun süre bozuk kalır mı hiç ? :D Bu arada bizim admin'i Disko'ya aman :D balığa götürmemişsin aldık haberini.

Birde Tahsin abi bu 100mt. ve 35mm misina olayı pek ilgimi çekti. Aşağıdaki misina uygunsa ?

http://img24.imageshack.us/img24/4811/dsc00921r.th.jpg (http://img24.imageshack.us/my.php?image=dsc00921r.jpg)

müsade varmı ? bahsettiğin ölçme şekliyle bir deneme yapmama 100 mt.yi görürüm gibime geliyoda :)

Nihat tekrardan selam...

Ya disco isi zaman ters geldi ondan olmadi ..
Balik iside hava soguk..
Ama kismetse Mehmet yolcu ben hanci kismetse o yine gelecek ozaman durum hangine müsaitse oraya takiliriz..

Ha deneme isine gelince bir deneyin bakalim ben ve cevremdekiler basaramadik 0,33 ile baya bir yaklasiyor ama 0,35 nafile ama el elden üstündür yukarida yazdigim kombinasyon ile 135m.yi buluyorum ama 141gr. ile dahi oltalari tam dolduramiyorum yani 150gr. olsa sanki biraz daha fark olabilir ( Nash Xtreme Pursuit 12" 3,5Lb ) bu oltalar burada atis silahi olarak adlandiriliyorlar gercekten cok güclü oltalar avlanmak biraz zor cok sert oluslarindan dolayi bazi göllerde neredeyse imkansiz cok kayip veriyorsun mesela dibi yumusak yani camur olan sularda baliginda agiz yapisi yumusak oluyor öyle oluncada kancanin yirtilip cikma olasiligi cok yüksek oluyor neyse bir dene bakalim belki hata bizlerdedir ..

bu arada yeni görevi hayirli ugurlu olsun kolay gelsin ..

hadi kal saglicakla cümleten kendinize iyi bakin..

bigcarp
15-03-09, 22:38

Bu misineye gelince hic duymadigim bir marka eger cok pahali birsey degilse deneme ile pek birsey kaybetmezsin sanirim.

CarpManiac
15-03-09, 23:34
Tahsin abi geçen hafta Nihatın atışı sırasında ben de vardım ve 130+ olduğunu söyleyebilirim.Misinenin çapı konusunda birşey diyemem ,üzerinde yazdığından daha ince de olabilir.Kullanılan kurşunun etkisi büyük.
Yaz aylarındaki avımızda bu konu oldukça iddalı sahneler yarattı.Adamın biri karşı kıyıya atmamız halinde %100 emin bir şekilde afedersin pantalonları burda indiririmden daha da iddalı sözler sarfetmişti.:DErdinç atışı yaptığında kurşun 20 mt karşı kıyıdaydı, düştüğü yer sadece ufak bir toz bulutuyla belli oluyordu adam düştüğü yeri göremedi ve kurşun koptu zannetti.Daha sonra Nihat ta yanımıza geldiğinde atış denemesi yaptı ve aynı mesafeye attı.Nihatın talihsizliği bunu ulu orta yerde açıklaması çünkü bu konu her zaman tartışma yaratır, ispatı da ancak yapılacak bir organizasyonda olur.:)

Bigcarp64
16-03-09, 12:18
ah abim ah sen hiçbir sazan kamışı diyorsun atamaz diyorsun şahsen bilen çoktur burada alba starda leader diye bir kamış var bende bunun 3 metreliği vardı şu an da arkadaşıma sattım o kullanıyor ve yıne aynı alba delta makarayla sadece 50 gr kurşunla 100 mt bobın olarak satılan mısıneyi boşaltıp üstüne kamışı elımden tartan çok sayıda atışllar yaptım bu konuda uşakta sayılı kışılerdenım:D

NCavuS
16-03-09, 17:18
Tahsin abi geçen hafta Nihatın atışı sırasında ben de vardım ve 130+ olduğunu söyleyebilirim.Misinenin çapı konusunda birşey diyemem ,üzerinde yazdığından daha ince de olabilir.Kullanılan kurşunun etkisi büyük.
Yaz aylarındaki avımızda bu konu oldukça iddalı sahneler yarattı.Adamın biri karşı kıyıya atmamız halinde %100 emin bir şekilde afedersin pantalonları burda indiririmden daha da iddalı sözler sarfetmişti.:DErdinç atışı yaptığında kurşun 20 mt karşı kıyıdaydı, düştüğü yer sadece ufak bir toz bulutuyla belli oluyordu adam düştüğü yeri göremedi ve kurşun koptu zannetti.Daha sonra Nihat ta yanımıza geldiğinde atış denemesi yaptı ve aynı mesafeye attı.Nihatın talihsizliği bunu ulu orta yerde açıklaması çünkü bu konu her zaman tartışma yaratır, ispatı da ancak yapılacak bir organizasyonda olur.:)

Ulu orta mı ? Taliszilik mi ? ne diyosun sen çakma badi :D

Basit ve yararlı olacağına inandığım gayet samimi bir şekilde bir konu açtım.

Ahalinin tek yapacağı atışını yazmaktı..

Yazanlara, (adım telafuz edilmesede, eşşek değiliz anlarız o kadarını) megaloman bir tavırla negativ yazılar cizdirmek değil. Ne dyim keyfiniz bilir ben inceldiği yere kadar bildğimi yazmaya çizmeye devam edeceğim öle megolaman takıntılı ahaliden asla çekinmem, keşke forum ahaliside çekinmese daha aktiv olabilse.. böyle her gün üç-beş post'la değrmen dönmez, sayar dururuz yerimizde ;)

CarpManiac
16-03-09, 17:39

Yazanlara, (adım telafuz edilmesede, eşşek değiliz anlarız o kadarını) megaloman bir tavırla negativ yazılar cizdirmek değil. Ne dyim keyfiniz bilir ben inceldiği yere kadar bildğimi yazmaya çizmeye devam edeceğim öle megolaman takıntılı ahaliden asla çekinmem, keşke forum ahaliside çekinmese daha aktiv olabilse.. böyle her gün üç-beş post'la değrmen dönmez, sayar dururuz yerimizde ;)Atamıyon işte 137 metre boşuna ne kasıyon:077:

Cengiz AKAR
16-03-09, 20:49

Yazanlara, (adım telafuz edilmesede, eşşek değiliz anlarız o kadarını) megaloman bir tavırla negativ yazılar cizdirmek değil. Ne dyim keyfiniz bilir ben inceldiği yere kadar bildğimi yazmaya çizmeye devam edeceğim öle megolaman takıntılı ahaliden asla çekinmem, keşke forum ahaliside çekinmese daha aktiv olabilse.. böyle her gün üç-beş post'la değrmen dönmez, sayar dururuz yerimizde ;)

Nihatım sitem ediyormuşsun gibi geldi bana:D
ben uzun atış konusunda hiç deneme yapmadım yada hiç kafa yormadım kaç metre diye ondan bu konuya yorum yapmadım. Ama bildiğim birşey varsa sen 135 mtre diyorsan üçaşagı 5 yukarı doğrudur
Şimdi benim kaç metre attığım konusuna gelince metresini bilmem ama nokta atışı yapma konusunu elimden geldiğince ciddiye alırım. Atışlarımda bir karış farklı yere düştüğünde çekip yeniden attığım çok olmuştur;)

ragıp
16-03-09, 21:19
Nihatım sitem ediyormuşsun gibi geldi bana:D
ben uzun atış konusunda hiç deneme yapmadım yada hiç kafa yormadım kaç metre diye ondan bu konuya yorum yapmadım. Ama bildiğim birşey varsa sen 135 mtre diyorsan üçaşagı 5 yukarı doğrudur
Şimdi benim kaç metre attığım konusuna gelince metresini bilmem ama nokta atışı yapma konusunu elimden geldiğince ciddiye alırım. Atışlarımda bir karış farklı yere düştüğünde çekip yeniden attığım çok olmuştur;)

Tebrik ederim Cengo :helal:.Atışlarında bir karış farklı yere düştüğünde çekip atmanın mantığı nedir?Sır değilse paylaşabilirmisin :D?Yoksa içgüdülerinle hareket edip sazanın ağızına mı denk getirmeye çalışıyosun :D?

bigcarp
16-03-09, 22:22

Yav Nihat celanlenme hemen , aklin yolu birdir senin kombinasyona baktik fazla birsey demedik hani el elden üstündür dedik..
suan yaninda olsam kahkahayi basacagim valla sen bu isi baya ciddiye aldin benim encok hosuma giden senin konu basligindi atisin degil iki gözümsün gözlerinden öpüyorum seni kendine iyi bak.

Ya Ilhan sende adamin nasirina basma beya..

Murat EVİTAN
16-03-09, 23:09
Nihat daha ince misina ile biraz kalın misina şok yapıp daha ağır kurşun atarsan 137 metre atışını dahi geçersin kesinlikle çok fark ediyor.Biz bunu denizde boğaz balıkçılığındada deniyoruz.Örneğin 0.25 misina ya 0.38 şok yapıyoruz.Ve 150 ila 180 gr kurşunla attığında gerçektende o mesafeleri geçip mermi gibi gidiyor.Tabii unutmamak lazım hava ya ve rüzgarada bağlı bir etken.

FoxCarp
16-03-09, 23:41
Arkadaşlar ben de sular düşük seviyedeyken uzak mesafe atışı denemesi yapmıştım. Karşı kıyının 20 metre yukarısına gitmişti. İlo kaç metre atmıştım, hatırlıyor musun? Sonraki atışta ise karşı kıyının çamuruna kurşun öyle saplandı ki zar zor çıkartabildim. Bundan sonra karar verdim - ya daha iyi ya da daha kötü atış yapacağım. Yoksa fena...
RASTGELE!

denizci
16-03-09, 23:50
Nihat daha ince misina ile biraz kalın misina şok yapıp daha ağır kurşun atarsan 137 metre atışını dahi geçersin kesinlikle çok fark ediyor.Biz bunu denizde boğaz balıkçılığındada deniyoruz.Örneğin 0.25 misina ya 0.38 şok yapıyoruz.Ve 150 ila 180 gr kurşunla attığında gerçektende o mesafeleri geçip mermi gibi gidiyor.Tabii unutmamak lazım hava ya ve rüzgarada bağlı bir etken.

Murat bey tahminim sizinde bildiğiniz yönündedir, Boğazın her noktası farklı atış argümanları ister, kimi yerde 60gr ile çok güzel atışlar yapılırken kimi yer ve zamanda 115 ile 125 yada 140gr ağırlık kullanılır.

Benim buradaki merakım siz 150,180gr ağırlığı hangi noktalarda ve zamanlarda kullanmaktasınız? ve Hangi makina, kamış ikili ile bu atışları gerçekleştirmektesiniz, Sizin burada anlatımınız pek çok Boğazda atış yapmaktan çekinen arkadaşa örnek teşkil edecektir.

saygılar.

Cengiz AKAR
17-03-09, 20:47
Tebrik ederim Cengo :helal:.Atışlarında bir karış farklı yere düştüğünde çekip atmanın mantığı nedir?Sır değilse paylaşabilirmisin :D?Yoksa içgüdülerinle hareket edip sazanın ağızına mı denk getirmeye çalışıyosun :D?

Ragıp sonar diyim çukur diyim tepe diyim sen benim dediklerimi birleştir :D:D

samet
18-03-09, 10:27
cengo21 katılıyorum şu ana kadar hiç ölçü yapmadım genelde kendim nokta atışı yaparım avlak bölgemi iyi tanıdığım için düştüğü yeri çok iyi bilirim haa 150,200 mt mesafe istiyorsam botumu alıp ring leri götürür yemlerim tahminimce diyorum atışlarım 70 ile 90 arasıdır benim avlak bölgemde bana yetiyor başka avlaklarda ise farklı takımlar yapıyorum konuyu açtığın için çok sağol nihat

Murat EVİTAN
18-03-09, 11:39
Bukadar kasmayın kendinizi millet:DNasıl olsa organizasyonda denersiniz herkez varken olur biter;)

fettah güler
21-03-09, 23:37
arkadaşlar organizasyon yapılırsa lütfen banada haber verin bende kendimi denemek istiyorum .Yzdıklarınız çok ilgimi çektide okuduklarım sanki sazan avcıları değilde atış olimpiyatlarına katılacak bir takım antremanı muhabetti gibi yanlış birşey yazdıysam kusura bakmayın

carp911
21-03-09, 23:56
EEEEeeeeee tam zamanı bi org yapalım atış için bide mangal yaparız müzik de açsak sonuna kadar problem yok hehehe

NCavuS
22-03-09, 01:38
Hiç gerenk yok onca zahmete ;) yazar ahali buraya kombinasyonunu kimin ki en prestijli ve pahalıysa o birincidir..

FoxCarp
25-03-09, 16:27
Hiç gerenk yok onca zahmete ;) yazar ahali buraya kombinasyonunu kimin ki en prestijli ve pahalıysa o birincidir..

Nihat tam da üzerine bastın. Century FMJ 3,5 lb alan ve uygun makine kullanan kazanacaktır. Bunda %98 iddialıyım. RASTGELE!

NCavuS
25-03-09, 18:09
Nihat tam da üzerine bastın. Century FMJ 3,5 lb alan ve uygun makine kullanan kazanacaktır. Bunda %98 iddialıyım. RASTGELE!

Yok ya %2 şöför farkı az olmuş :D şunu %10 yapalım ;)

Bu arada bakınız Mark Hutchinson tek bir adım'da NCS ile neler yapıyo. Video'sunu malum yasaklı video payaşım sitesinde görebilir merak eden arkadaşar 'Mark Hutchinson Casting' benzeri anahtar kelimeler girerek.
Bence ideal ve örnek alınacak bir atış stili özelikle alanımız dar ise daha'da ideal bir hal alıyo..

http://img528.imageshack.us/img528/7113/castingcenturyncs10.th.jpg (http://img528.imageshack.us/my.php?image=castingcenturyncs10.jpg)

http://img407.imageshack.us/img407/8438/castingcenturyncs0.th.jpg (http://img407.imageshack.us/my.php?image=castingcenturyncs0.jpg)http://img407.imageshack.us/img407/9275/castingcenturyncs3.th.jpg (http://img407.imageshack.us/my.php?image=castingcenturyncs3.jpg)http://img207.imageshack.us/img207/410/castingcenturyncs4.th.jpg (http://img207.imageshack.us/my.php?image=castingcenturyncs4.jpg)
http://img207.imageshack.us/img207/196/castingcenturyncs5.th.jpg (http://img207.imageshack.us/my.php?image=castingcenturyncs5.jpg)http://img207.imageshack.us/img207/9890/castingcenturyncs8.th.jpg (http://img207.imageshack.us/my.php?image=castingcenturyncs8.jpg)http://img12.imageshack.us/img12/1842/castingcenturyncs9.th.jpg (http://img12.imageshack.us/my.php?image=castingcenturyncs9.jpg)

NCavuS
25-03-09, 18:44
Vol:2 Mark Hutchinson casting

http://img201.imageshack.us/img201/7313/castingmarkhutchinson2.th.jpg (http://img201.imageshack.us/my.php?image=castingmarkhutchinson2.jpg)http://img201.imageshack.us/img201/3401/castingmarkhutchinson3.th.jpg (http://img201.imageshack.us/my.php?image=castingmarkhutchinson3.jpg)http://img231.imageshack.us/img231/9000/castingmarkhutchinson04.th.jpg (http://img231.imageshack.us/my.php?image=castingmarkhutchinson04.jpg)
http://img440.imageshack.us/img440/4845/castingmarkhutchinson4.th.jpg (http://img440.imageshack.us/my.php?image=castingmarkhutchinson4.jpg)http://img440.imageshack.us/img440/2738/castingmarkhutchinson5.th.jpg (http://img440.imageshack.us/my.php?image=castingmarkhutchinson5.jpg)http://img440.imageshack.us/img440/4916/castingmarkhutchinson8.th.jpg (http://img440.imageshack.us/my.php?image=castingmarkhutchinson8.jpg)

Bigcarp64
25-03-09, 18:47
işte bu benım uzun atış sitilimin aynı ama ben bu adamdan bi haberdim copy yok yanı :D

NCavuS
25-03-09, 19:09
işte bu benım uzun atış sitilimin aynı ama ben bu adamdan bi haberdim copy yok yanı :D

İnanırım oda senin kadar atıyo 155mt :D tek fark aradaki 320€'luk Century NCS 13ft. 3.5lbs ve 250€'luk Shimano Ultegra ;)

Buda benim 2 sene önceki atışımdam bikaç kare. Kamış Remixon 2.75lb Carp Carbo'mydu neydi makina Okuma Epix Pro misina 35mm trabucco XP-Carp line Kurşun 90gr. piyasa malı atış mesafesini sorma sorma hayatta yazmam artık :D

http://img218.imageshack.us/img218/9234/200420080063uu5.th.jpg (http://img218.imageshack.us/my.php?image=200420080063uu5.jpg)http://img261.imageshack.us/img261/7148/200420080064eu8.th.jpg (http://img261.imageshack.us/my.php?image=200420080064eu8.jpg)http://img507.imageshack.us/img507/9110/200420080065ve4.th.jpg (http://img507.imageshack.us/my.php?image=200420080065ve4.jpg)

Bigcarp64
26-03-09, 09:45
benım takımlarda alba edıtıon carp surf tipi diye geçiyor 80-120 gram atarlı, makaralar kumyang paragon, mısıne 0.35 balzer camtec, ağırlık 75 gr hısar kurşun, sistem helikopter rıg, yem mısır

ama şimdi suların yukselmesi işi çooook değiştirecek gibime geliyor botla taşımacılık yapacağız galiba :D

FoxCarp
26-03-09, 12:40
[quote=NCavuS;6883]Yok ya %2 şöför farkı az olmuş :D şunu %10 yapalım ;)

Bu arada bakınız Mark Hutchinson tek bir adım'da NCS ile neler yapıyo. Video'sunu malum yasaklı video payaşım sitesinde görebilir merak eden arkadaşar 'Mark Hutchinson Casting' benzeri anahtar kelimeler girerek.
Bence ideal ve örnek alınacak bir atış stili özelikle alanımız dar ise daha'da ideal bir hal alıyo..

Nihat burada demek istediğim FMJ alacak adam zaten çok çok iyi şekilde atış yapabilecek kapasitede olacağıdır. Belli bir tecrübe edinmemiş adam zaten bu kamışı kullanamaz. Doğru mu?
Tabii ki sadece bu kamış değil, piyasada diğer markaların da buna uzaktaaan benzeyen kamışları var.
RASTGELE!