Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Ne marka ve ne tür kamış kullanmalı

Murat EVİTAN
01-03-09, 02:13
Değerli sazan dostları.Hepinizinde bildiği gibi sazan balıkçılığı,kullanılan çok çeşitli malzemeler açısından tamamen farklı bir sektör olarak düşünülmüştür.Buna görede kullanılan malzemeler arasında hepimizin bu avda olmazsa olmazlarından biride sazan kamışlarıdır.Hepimizin marka ve model tercihide farklıdır.Buna göre de bu başlık altında sizlerde kullandığınız kamışların ne tür olduğunu marka ve model olarakda hangilerini tercih ettiğinizi yazarsanız,hepimiz fikir edinip dogru malzeme seçimini burada konuşarak yapmış olacağız.

NCavuS
01-03-09, 11:31
Ben Mad'in 390 cm boyu, iki parça ve 3.25 lb'lik Vun Guard modelini kullanmaktayım ve genel olarak memnunum.
Amma ve lakin global piyasada genelde revaçta olan Century, Greys, Fox, Chub, Shimano gibi markalardır ;)

http://img11.imageshack.us/img11/8660/dscn7045.th.jpg (http://img11.imageshack.us/my.php?image=dscn7045.jpg)

Murat EVİTAN
02-03-09, 08:49
Nihat bende de MAD ın 3.25 lbs defender modeli var.Bende memnunum ama gönül isterki Shimano Tribal serisi.Katalogda gördüm harika duruyor.Bakalım Cevat sipariş vermiş,gelince orada detaylı inceleyeceğim ve para olursa mutlaka almak isterim.

Bigcarp64
02-03-09, 13:01
malum biz ekonomık yönden sarsıntıda olduğumuzdan iş dalının provızyonu nedenıyle şidilik alba takılıyoruz gerçi acemiliğimizi atıncaya kadar bunları kullan dediler ööle almıştık ama şu an biraz bişeyler öğrendiysem bu forum sayesinde öğrendim gönlümde yatan aslan grey platıum gerçekten teknolojı harıkası ve sazan hastası bir kamış

carp-istanbul
02-03-09, 16:07
Balzer- Michael Komutchzki 13 ft.-3.5 lb.- Parabolik acsion.

http://img178.imageshack.us/img178/8717/mak.jpg (http://img178.imageshack.us/my.php?image=mak.jpg)
http://img178.imageshack.us/img178/mak.jpg/1/w600.png (http://g.imageshack.us/img178/mak.jpg/1/)

Simam
03-03-09, 10:36
Gerçekten güzel takımlar.Rodpod kullanıcılarına ve Carp kamış kullanıcılarına bir sorum olacak.Bu 3 lbs olayını tam kavramış değilim.Eskiden aldığımız takımlarda ve Carp kamış olmayanlarda çoğunda lbs yazmıyor.Genelde gram olarak yazıyor ve bu gramları yorumluyabiliyoruz.3 lbs bir kamışı gramaj atarlı kamışlarla kıyasladığımız zaman hangi değere denk geliyor?Yani 3 lbs lik Carp kamışı yaklaşık 50-150gr atarlı kamış niteliğinde midir?Bir de;ulaşım aracımının bagajının küçüklüğü nedeniyle parçalı kamışlara sıcak bakmıyorum.Bu sizlerin fotograflarda sergilediğiz parçalı kamışlara, Teleskopik Carp 3,60-3,90 kamışlar alternatif olabilir mi?
Örneğin şu kamış:
http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=LASER%20TT15%20360
Şimdiden teşekürler!

Cevat ERGİN
03-03-09, 11:03
Geçen sezon, Dam, MAD Vanguard, Mad Medusa,Spro Royalty modeli ve Shimano Force Master kullandım, zaten gittiğim 7 sazan avında da hepsine balık almak kısmet oldu, en azından test etme imkanı buldum, lakin son balıksız geçen avda Fox Warrior ES ve ELİTE serileri ile atış yapma imkanı buldum hepsinden fazla keyif aldım .Bu sezon Shimano Tribal Extreme ve XTR-A kullanacağım nasipse, oğlumda asistan olarak genelde benimle geldiğinden 2 sehpa kuracağım ve onda da Fox un da Horizon ve FX modellerini kullanacağım.Aynı sehpada aynı kamış ve makine olacak diye bir takıntım yok bunun için hepsini bir sezonda tecrübe etmek daha keyifli olacak , gerçi senelerdir ustalar tarafından tecrübe edilmiş bu yüksek sınıf kamışlar ile avlanmak harika olacak diye düşünüyorum,iş balıklar keyifli olsun.

FoxCarp
03-03-09, 12:37
Gerçekten güzel takımlar.Rodpod kullanıcılarına ve Carp kamış kullanıcılarına bir sorum olacak.Bu 3 lbs olayını tam kavramış değilim.Eskiden aldığımız takımlarda ve Carp kamış olmayanlarda çoğunda lbs yazmıyor.Genelde gram olarak yazıyor ve bu gramları yorumluyabiliyoruz.3 lbs bir kamışı gramaj atarlı kamışlarla kıyasladığımız zaman hangi değere denk geliyor?Yani 3 lbs lik Carp kamışı yaklaşık 50-150gr atarlı kamış niteliğinde midir?Bir de;ulaşım aracımının bagajının küçüklüğü nedeniyle parçalı kamışlara sıcak bakmıyorum.Bu sizlerin fotograflarda sergilediğiz parçalı kamışlara, Teleskopik Carp 3,60-3,90 kamışlar alternatif olabilir mi?
Örneğin şu kamış:
http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=LASER%20TT15%20360
Şimdiden teşekürler!

Sinan, öncelikle forumun 'malzemeler' ve 'Yazı ve yorumlar' konusunda kamışlarla ilgili ayrıntılı bilgi bulabileceğini ifade etmek istiyorum.
Teleskopik kamışlar hiçbir zaman 2 parçalı kamışın yerini tutamaz. Bu sadece benim fikrim değildir.
RASTGELE!

Murat EVİTAN
03-03-09, 12:59
Cevat bu Shimano nun tribal extreme kamışları katalogdaki gibiyse gerçekten,bizide masrafa sokacaksın gibi geliyor bana;)Çünkü gerçekten görünüm olarak mükemmel duruyor.Sana gelir gelmez haber verde gelip bakalım.Bizim ekibe güzel bir sazan takımı yapmak istiyoruz.

FoxCarp
03-03-09, 22:16
Murat, bu kamışlara birer de üst sınıf Shimano makine yakışır. Söylemediniz deme sonra... ;)
Shimano ile RASTGELSİN!

NCavuS
04-03-09, 00:20
Murat, bu kamışlara birer de üst sınıf Shimano makine yakışır. Söylemediniz deme sonra... ;)
Shimano ile RASTGELSİN!

Sonra bunlara 200-300€'luk kamış çantası, 500-600€'luk rod pod, tanesi 150€ luk alarmlar, yine tanesi 40-50€'luk swinger'lar vs.. vs.. he bide çakma Raduta Gölü lazım :D

Murat EVİTAN
04-03-09, 09:02
Shimano ile RASTGELSİN!

Erdinç sana aynen katılıyorum.Gerçekten gönlümüz çok istiyor böyle birşey.Eger durumumuz müsait olursa ekip arkadaşım Murat Soytürk le ortaklaşa bişeyler yapacaz ve alacaz.Malzemeler bir gelsin ona para bulamazsak daha alt modelini alırız.Ama abi iyi bişeylerimiz yani malzemelerimiz olsun istiyoruz.Geçen gün bir tane shimano ultegra aldık.

FoxCarp
04-03-09, 12:36
Murat seni tebrik ederim! Shimano bir başka dünyadır! ;)
RASTGELE!

bilent yildirim
04-03-09, 17:17
ben de iki adet mad d-fender 2.75-3.60,ve dam qouıck slr 860 fs edindim
fena bir takım olmadı ama sezonda görücez bunu.

NCavuS
04-03-09, 22:50

hayırlı olsun :) ayrıca tebrik ederim böyle kriz zamanı varsa paramız, harcamak lazım yoksa bu kriz asla aşılmaz :D

Murat EVİTAN
05-03-09, 00:01

Hayırlı olsun.Güle güle kullan bol trofelerde.

bilent yildirim
05-03-09, 11:29
hayırlı olsun :) ayrıca tebrik ederim böyle kriz zamanı varsa paramız, harcamak lazım yoksa bu kriz asla aşılmaz :D
valla nihat usta hergün istoçtayım galiba sezon da fiyatlara dokunacaklar duyumlarım bunun üzerine,o yüzden kış dan almak daha avantajlı gibi.

bilent yildirim
05-03-09, 11:30
Hayırlı olsun.Güle güle kullan bol trofelerde.
teşekkür ederim murat abi,sizede trofeler rast gelir inşallah.

Murat EVİTAN
05-03-09, 11:52
Valla arkadaşlar piyasada alınacak o kadar malzeme varki insanın içi gidiyor içi.Ama işte malum bütçe meselesi.Yoksa eminim ben dahil sizlerde yani hepimiz neler almak isteriz neler.Zaten hepimizin bi zevki var oda balık.

farcho
19-03-09, 14:06
aynen murat abi sana katılıyorum..alınacak okadar cok malzeme ve ekıpman varkı sadece ulkemızdekı krız 1 ornek herkes ıse gıtmeye korkuyo cıkarılma korkusu sarmısken bu malzeme ve ekıpmana okadar para vermeyı gercekden dusunmek lazım...

bilent yildirim
19-03-09, 16:46
en son spro nun sazan yatağını aldım ,bu sazanın da 100 liranın altında hiç birşeyi yok mu be kardeşim.

Bigcarp64
19-03-09, 18:53
sazan potansiyeli yuksek bir balık olduğundan kaynaklanıyor bu durum heleki tr de üstüne pek fazla düşen yok birde olunca görün böyle giderse derneklenmeler su forumarı gibi etkenlerden sonra birkaç yıl sonra görün siz pazarı bizim pazarımıza girmek için neler yapacak büyük firmalar vay vay o zaman amatör sazancılara yaşadı sportif sazancılar

fettah güler
21-03-09, 23:02
arkadaşlar yazılarınızı okudum ve heppiniz çok güzel şeyler yazmışsınız ama bence kulanılacak kamış seçimi kişiye göre değişmezmi meselya benim gibi balıkçılar hem sazan hem yayın avına gidiyor he iki av içinde ayrı kamış seti'mi almak gerekiyor elede bu kriz zamanında herangi bir yorum yaparsanıs sevinirim

CarpManiac
21-03-09, 23:37
arkadaşlar yazılarınızı okudum ve heppiniz çok güzel şeyler yazmışsınız ama bence kulanılacak kamış seçimi kişiye göre değişmezmi meselya benim gibi balıkçılar hem sazan hem yayın avına gidiyor he iki av içinde ayrı kamış seti'mi almak gerekiyor elede bu kriz zamanında herangi bir yorum yaparsanıs sevinirimNiyet 100kg yayın çıkarmaksa sazan kamışları ve misineler güçsüz kalır tabi ama 50kg yayını da çıkaracak güçtedir.Sazan oltasına yayın vurunca da yayına ''niye benim oltama vurdun bu sazan oltası'' demiyoruz,patır patır çekiyoruz.:)Yine de hangi balığı hedefliyorsak o balığa özel yapılmış malzemeleri kullanmak en iyisi çünkü ne zaman ne büyüklükte balık vuracağı belli olmaz.

FoxCarp
25-03-09, 16:29
Niyet 100kg yayın çıkarmaksa sazan kamışları ve misineler güçsüz kalır tabi ama 50kg yayını da çıkaracak güçtedir.Sazan oltasına yayın vurunca da yayına ''niye benim oltama vurdun bu sazan oltası'' demiyoruz,patır patır çekiyoruz.:)Yine de hangi balığı hedefliyorsak o balığa özel yapılmış malzemeleri kullanmak en iyisi çünkü ne zaman ne büyüklükte balık vuracağı belli olmaz.

İlo, sen tecrübeli biri olarak yazmışsın yaw? Yoksa senin Sazan oltana yayın mı geldi? :confused: ;) :confused: :cool:
RASTGELE!