bilent yildirim
13-02-09, 19:54
benim bir misinada aradığım özellikler
1-düğüm mukavemeti
2-esneklik yumuşaklık
3-görünmezlik
4-sürtünmeye karşı mukavemet
1-düğüm mukavemeti
2-esneklik yumuşaklık
3-görünmezlik
4-sürtünmeye karşı mukavemet
|
Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : misinalarda aradıklarım bilent yildirim 13-02-09, 19:54 benim bir misinada aradığım özellikler 1-düğüm mukavemeti 2-esneklik yumuşaklık 3-görünmezlik 4-sürtünmeye karşı mukavemet carp911 13-02-09, 20:40 1:Bence su bardağında doğuru test edemezsin 10cm sudan bahsediyorsun en az 2 mt suda olta atığınızı düşünün ve zaten suda görünmeyen misina monoflament değil flourocarbon misinadır. O zaman siz ip(braid) kullanmıyorsunuz anladığım kadarıyla bütün bağılantılarınızı sadece flourocarbon kullanıyorsunuz. 2: Misina tercihi bence kullanıcıya göre değişir bana göre msl 2.75 lb bir kamış kullanırsın ama sert misina kullanırsın atış yaptığın yere yakın bir ağıç vardır misinan esnekse bye bye ama sertmisinada verirsin kontrayı asılırsın o arada balık direnir ise senin kamşın esnek olduğu için ani darbeleri emer misinan kopmaz. Yada 3.25-3.5 lb kamış kullanırsın misinan yumşak ve esnek lur amabu tür durumda dibi ağıçlık bir yere atamazsın sen ne kadar yön vermeye çalışsan da o dinlemez gider kendi kafasına göre :laughing7:;) . Göl temizdir keyif yapmak istersin o zaman oynarsın her zaman,ama misina ve avlak bence bağılantılı olmalı tabii bu zamanla oluyor aynı yere1-2 sefer gidersin başka 8-10 sefer gidersin o başka.Misina ve düğüme gelince benim tavsiyem misinaya düğüm atarken sıkmadan önce ıslatmalısınız özelikle flourocarbon misinalar sert olduğu için muhakak ıslatılmalı düğüm yapıp sıkma işlemikuru ike yapılırsa o sıkma anında sürtünmeden ani bir ısı çıkar buda misinayı zedeler. Benimde dahil bir çoğumuzun denediği taz git mağzaya beyen misinayı al şole 1mt ileride 1 düğüm yap hızlı bi şekilde çek koptu aaaaaaaa bu yaramaz , esasında o misinaların üzerinde yazan onun darbe anında çektiği yuk değil normal sünme daimi çekilme sırasındaki çekeri dir,sizce o misinayı ani çekme sırasında hassas bir bu işe uygun tartı ile çekilse eminim ki o üstünde yazan değerin en az 3-4 misli fazla çeeker okunacaktır. bilent yildirim 13-02-09, 21:16 1:Bence su bardağında doğuru test edemezsin 10cm sudan bahsediyorsun en az 2 mt suda olta atığınızı düşünün ve zaten suda görünmeyen misina monoflament değil flourocarbon misinadır. O zaman siz ip(braid) kullanmıyorsunuz anladığım kadarıyla bütün bağılantılarınızı sadece flourocarbon kullanıyorsunuz. 2: Misina tercihi bence kullanıcıya göre değişir bana göre msl 2.75 lb bir kamış kullanırsın ama sert misina kullanırsın atış yaptığın yere yakın bir ağıç vardır misinan esnekse bye bye ama sertmisinada verirsin kontrayı asılırsın o arada balık direnir ise senin kamşın esnek olduğu için ani darbeleri emer misinan kopmaz. Yada 3.25-3.5 lb kamış kullanırsın misinan yumşak ve esnek lur amabu tür durumda dibi ağıçlık bir yere atamazsın sen ne kadar yön vermeye çalışsan da o dinlemez gider kendi kafasına göre :laughing7:;) . Göl temizdir keyif yapmak istersin o zaman oynarsın her zaman,ama misina ve avlak bence bağılantılı olmalı tabii bu zamanla oluyor aynı yere1-2 sefer gidersin başka 8-10 sefer gidersin o başka.Misina ve düğüme gelince benim tavsiyem misinaya düğüm atarken sıkmadan önce ıslatmalısınız özelikle flourocarbon misinalar sert olduğu için muhakak ıslatılmalı düğüm yapıp sıkma işlemikuru ike yapılırsa o sıkma anında sürtünmeden ani bir ısı çıkar buda misinayı zedeler. Benimde dahil bir çoğumuzun denediği taz git mağzaya beyen misinayı al şole 1mt ileride 1 düğüm yap hızlı bi şekilde çek koptu aaaaaaaa bu yaramaz , esasında o misinaların üzerinde yazan onun darbe anında çektiği yuk değil normal sünme daimi çekilme sırasındaki çekeri dir,sizce o misinayı ani çekme sırasında hassas bir bu işe uygun tartı ile çekilse eminim ki o üstünde yazan değerin en az 3-4 misli fazla çeeker okunacaktır. 1-senin dediğin gibi suyun içinde de test ediyorum,,beden den bahsediyorum monoflament kullanıyorum,flouro sert. köstek te,braid kullanıyorum. 2-dediğim gib benim aradığım özelliklerden bahsediyorum ben 2.75 lb ve yumuşak misina kullanıyorum.kontra ile çalışma konusunda,balığı çekme konusunda bir problemim acemiliğim yok,sıkı kontra ile çalışmaya alışığım. bahsettiğin her kontrol den geçiriyorum,burada atladığım birkaç ufak test den daha geçiriryorum. dediğim gibi bu benim takımlarıma göre beklediklerim . |