Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Bu takımlar hakkında yorumlarınız???

eozsoyeri
12-01-09, 17:54
Selamlar ,beni 3-5 sene bu işi öğrenene ,daha profesyonel takımlar alana kadar idare etmesi için bir sazan takımı topluyorum.Ayırabileceğim bütçeye göre gözüme kestirdiğim kamış ve makineleri aşağıda paylaşıyorum.Yorumlarınız benim için önemli,herkese teşekkürler.

Remixon Fiber Carp , 3 parça ,3.6 mt.

http://www.avmarketi.com/content_files/prd_images/remixon/km-carp-3parca.jpg

Makine seçiminde daha kararsızım..

Banax BG 400 / BG 600

http://www.albashop.com.tr/content_files/prd_images/makineler/2007/banax/bg_k.jpg

BG 400: Tek rulmanlı, 4.6/1 devir oranı, 350 gr ,0.30/180m misina kapasitesi
BG 600: Tek rulmanlı, 4.6/1 devir oranı, 620 gr ,0.50/140m misina kapasitesi

Banax BN 250 / BN 400

http://www.albashop.com.tr/content_files/prd_images/makineler/2007/banax/bn_b.jpg

BN 250 : Rulmansız, 3.9 devir oranı, 580gr, 0.35/240m misina kapasitesi
BN 400 : Rulmansız, 3.9 devir oranı, 600gr, 0.35/310m misina kapasitesi

carp-istanbul
12-01-09, 18:43
Erdem bence biraz daha sabret ve daha iğilerini al, bunlar hakkında pek yorum yapılmaz görüşündeyim uzak doğunun ......*

Cengiz AKAR
12-01-09, 20:25
Erdem bencede biraz daha bekle özellikle makina için banax b.n serisi bende bitane vardı tavsiye etmem
Remixon kamış Nihat kullanmıştı yanlış hatırlamıyorsam o daha iyi yorum yapar ;)

CarpManiac
12-01-09, 20:59
ben o kamış için kesinlikle alma derim.çok dengesiz bir kamış,istediğin bölgeye hiçbir zaman atamazsın oltanı çünkü atış esnasında 8 çiziyor.o kamışla 0,35 mm misine ve 100gr kurşunla 100mt atmaya kalkarsan eminim ki paramparça olacaktır.
nihat'ın tavsiye edebileceği başka kamışlar da var. aman bunu etmesin.:)

http://img147.imageshack.us/img147/6404/15398310nw5.jpg

eozsoyeri
12-01-09, 21:08
Abilerim bu kardeşiniz 2-3 sezon daha sazan yakalamasın mı :( herşeyi diyin hatta Albastar al diyin ama bekle demeyin :D İlhan abi açıklaman için çok teşekkür ederim, bütçem kamış ve makine için maks. 50 şer lira,bana tavsiye edebileceğiniz modeller yok mu?

CarpManiac
12-01-09, 22:12
erdem 50 liranın altında parçalı karbon sazan kamışı yok bildiğim kadarıyla piyasada,yeni sezona doğru ancak çeşitler artar.acele ediyosan dışarıdan da o fiyata işini görecek birşeyler aldırabilirsin ama yine de çok kaliteli bir şey beklememelisin.

eozsoyeri
12-01-09, 22:18
Abi zaten idare etsin yeter çok kalite bişey beklemiyorum,gelecek sezon için bakıyorum o zaman beklemekte yarar var biraz daha.

denizci
12-01-09, 22:42
Abi zaten idare etsin yeter çok kalite bişey beklemiyorum,gelecek sezon için bakıyorum o zaman beklemekte yarar var biraz daha.

Kış sezonuna girdiğimiz bu zamanlar, en iyi fiyatlara makina kamış alacağınız zamandır.

Sadece bir tek şeye dikkat edin ithalatçı firmalardan ucuza bulmak imkansız gibidir, fiyat politikaları yüzünden pek indirim yapmazlar ama bayilerden çok hesaplı malzeme temin edersin.

Tatlısı avında neler uygundur diye bir şeyler tavsiye edemem ama bu dedikleri dikkate alırsan eminin uygun fitaka malzeme bulursun.

eozsoyeri
12-01-09, 22:45
Önerin için teşekkür ederim Alpay abi,makineleri kış aylarında almaya çalışacağım.Peki kimsenin aradığım fiyatlara önerebileceği bir makine yok mu ?

denizci
12-01-09, 22:52
Önerin için teşekkür ederim Alpay abi,makineleri kış aylarında almaya çalışacağım.Peki kimsenin aradığım fiyatlara önerebileceği bir makine yok mu ?

60 ytl gibi rakamlara alınacak en iyi makina BANAX sx serisidir 3 bilyalı olması inan hiç etkilemesin dişli olarak iyidir ( fiyat,performans olarak)

Kamıştada acemilik varken fiber al derim, ağır olur ama ilk etapta çok para vermessin ayrıca sazanda yemli olacağından ( beklemeli av ) ağırlık çok proglem olmaz zannedersem ama şunu özellikle tavsiye edeyim REMİXONdan uzak dur.

İnşallah gönlüne göre set oluşturur, güzel avlara imza atarsın

İmza attıktan sonrada bir sonraki avdanda aynı lezzeti bulmak içim salarsın ve avdaki o yüksek lezzeti alırsın.

eozsoyeri
12-01-09, 22:59
Tavsiyen için sağol Alpay abi.Remixondan vazgeçtim gibi ,Banax ın dediğin modellerine bakıcam.Alacağım kamış karbon sargılı ,teleskopik bir kamış da olabilir.Biraz daha araştıracağım,İnşallah abicim çok sağolasın..

carp911
12-01-09, 23:04
banax sx kullandım çok sağlam mak ama uzun atışlariçin uygun değil bence ama tamamı dökümdür ilk başlagıç için olabilir

avcı_55
13-01-09, 01:49
Bu remixon kamışlaı hakkında yapılan yorumları okumam iyi oldu.
Ne yalan söyleyim benm bile aklımdan geçiyodu.:D

CarpManiac
13-01-09, 02:44
Bu remixon kamışlaı hakkında yapılan yorumları okumam iyi oldu.
Ne yalan söyleyim benm bile aklımdan geçiyodu.:Dyanış anlaşılmasın!:) remixonun orta seviye güzel kamışları da var ben sadece bu kamış hakkında yorum yaptım ve bu remixonun en ucuz kamışlarındandır.

avcı_55
13-01-09, 12:56
Anlıyorum İlhan.Açıklaman için teşekkürler.

YenerÇELEBİ
13-01-09, 19:31
Tavsiyen için sağol Alpay abi.Remixondan vazgeçtim gibi ,Banax ın dediğin modellerine bakıcam.Alacağım kamış karbon sargılı ,teleskopik bir kamış da olabilir.Biraz daha araştıracağım,İnşallah abicim çok sağolasın..

Erdem karbon sargılı teleskopik ucuz bir kamış arıyosan alba star leader serisini incele bir arkadaşım kullanıyor ve fiyatına göre iyi sayılabilecek bir kamış, makine ise 60TL civarı spro hardlıner lcs 550 ye bir bak ama herkezin dediği gibi paranı biriktir kalite bişiler al bir kez al!!

NCavuS
13-01-09, 22:22
Benim tavsiyem 3-4 adet kötü oltam olacağına bir veya iki adet olsun ama daha kaliteli olsun ;)

Fakat mademki konu açılmış daha genel düşünürek arşiv baabında bahsi geçen fiber Remixon'ları kulanmış biri olarak 3-5 kelam çizdirelim :D
Öncelikle 'ne kadar ekmek o kadar köfte' bu kamışlar kesinikle fiyat/performans orantısı iyi kamışlardır.
İlhan'a dengesiz ve yumuşak oluşları noktasında katılıyorum ama İlhan'ın dediği kadar zayıf değiller hatta beklentilerin üzerinde bir sağlamlık sözkonusu.
Sonra 100 mt. civarı atışları, orta büyüklükte bi makina, 35mm misina, shockleader ve 90 gr. ağırlıkla gerçekleştirmek mümkün toparlarsam bu fiyata bu ürünlerden bu kadar hem bildiğim kadarıyla bu fiyat aralığında pekte seçenek yok zaten.

Remixon lafı çok telafuz edildi ondan sebep (aşağıda fotolarda görüneceği üzre) benim sana Remixon'dan tavsiyem bulabilirsen eski tip Remixon Carbon Carp 3 parça kamışlardan hemen alman olacaktır.
Bende bir adet var ve inanılmaz memnunum hatta bulsam hemen alırım iki adet daha (3 parça oluşları pek bi mekanize kılıyo bizleri icap ederse) o seri kamışlardan.
Şöyleki (şu an genelde marker olarak kullansamda) sadece 2.75 libre olmasına rağmen 90 gr. kurşun ve 30mm'lik misina ile 120-130mt civarı atışlar yapabiliyorum ve dengesi hiç'te fena değil. En azından ilhan'ın dediği noktadan beli kırılmıyo :D
Haade sana kolay gele diycemde, bi yandan sana tüm bunları niye yazdığımızıda anlamış değilim.. uzunca zamandır bu alemdesin ve hemen hemen herşeyden haberin var ama madem sordun yazdırdık işte bişiler ;)

http://img218.imageshack.us/img218/9234/200420080063uu5.th.jpg (http://img218.imageshack.us/my.php?image=200420080063uu5.jpg)http://img261.imageshack.us/img261/7148/200420080064eu8.th.jpg (http://img261.imageshack.us/my.php?image=200420080064eu8.jpg)http://img507.imageshack.us/img507/9110/200420080065ve4.th.jpg (http://img507.imageshack.us/my.php?image=200420080065ve4.jpg)http://img237.imageshack.us/img237/8574/2004200800655kz9.th.jpg (http://img237.imageshack.us/my.php?image=2004200800655kz9.jpg)

eozsoyeri
14-01-09, 11:54
Nihat abi sağolasın ,ya öyle de daha önce bu işe bu kadar ciddi bakmıyordum, internet aleminde dolaştığım kadar göllerde dolaşsaydım şimdi en büyük sazanlar benimdi abi :D hakkında fikir almadan almak istemedim iyi ki de sormuşum,Remixon un o modelini bulmak biraz zor sanırım; büyük ihtimalle karbon,100-200 gr atarlı 3.30 mt. teleskopik bir kamış alıcam.

bilent yildirim
19-01-09, 00:00
senin sorduğun remıxon kamış o kadar da kötü değil parasına göre tabi olmadı,dam ın fiber 3.60 all round ları var 50 ytl ye ondan alan arkadaşlarımız var gayet memnunlar,fiber kamış zayıftır diye bişey düşünme sakın yok öle bişey sevgili eozsoyeri.

CarpManiac
19-01-09, 15:10
senin sorduğun remıxon kamış o kadar da kötü değil parasına göre tabi olmadı,dam ın fiber 3.60 all round ları var 50 ytl ye ondan alan arkadaşlarımız var gayet memnunlar,fiber kamış zayıftır diye bişey düşünme sakın yok öle bişey sevgili eozsoyeri.fiberglass dolgudan yapılmış 270cm kamış salam denebilir belki ama 360cm kamışa sağlam denemez, zaten böyle bir kamış ta yok.bu malzemeden yapılan kamışlar 300cm den kısa üretilir ,daha uzun kamışlar için uygun değil,bu yüzden de kamışlarda karbon kullanılmaya başlandı.360cm fiber dolgu kamışı ancak çin gibi ülkeler üretir.kamışların sadece fiber dolgudan yapılığı yıllarda bile 3mt üzerinde sazan kamışı üretilmiyordu.hala ne diye tartıştığımızı anlayamıyorum.
metin abinin verdiği ilk cevap en iyi olmuş.:)
NO COMMENT

bilent yildirim
19-01-09, 16:36
bu kamış kuvvetlendirilmiş fiberglas arkadaş uygun bişey sorduğu için tavsiye ettim bu kadar kızmanıza gerek yok.
http://www.firaronline.com/2730_362_d_a_m_allround_carp_2_1_2_lbs_P-92730362.html

CarpManiac
19-01-09, 17:26
bu kamış kuvvetlendirilmiş fiberglas arkadaş uygun bişey sorduğu için tavsiye ettim bu kadar kızmanıza gerek yok.
http://www.firaronline.com/2730_362_d_a_m_allround_carp_2_1_2_lbs_P-92730362.htmlkızdığım için veya kızdırmak için kesinlikle söylemedim.sadece doğru bildiğim şeyi söylemeye çalıştım.damın kamışını incelemedim ama ağırlığından dolgu olmadığını tahmin ediyorum.2 1/2 lbs 360cm kamışla avlanmak isteyen olursa kullansın ama kaç gr kurşunla ve hangi menzilde avlanacağını düşünerek alsın.100gr'ın altında kurşun kullanacak kadar kısa menzilde pek avlanmıyorum.2 1/2 lbs kamışın da 100gr kurşun atmasını beklememeli.

bilent yildirim
19-01-09, 17:36
kızdığım için veya kızdırmak için kesinlikle söylemedim.sadece doğru bildiğim şeyi söylemeye çalıştım.damın kamışını incelemedim ama ağırlığından dolgu olmadığını tahmin ediyorum.2 1/2 lbs 360cm kamışla avlanmak isteyen olursa kullansın ama kaç gr kurşunla ve hangi menzilde avlanacağını düşünerek alsın.100gr'ın altında kurşun kullanacak kadar kısa menzilde pek avlanmıyorum.2 1/2 lbs kamışın da 100gr kurşun atmasını beklememeli.
doğrudur 2.5 lb yi geçmez bunların atarları,alternatif üretilmişler daha helezonik bir yapıya sahip eskiden yoktular,dolgu değiller,normalden biraz daha sağlam.bazı teleskopik kamışlarda karbon daha kırılgan olabiliyor tabi sazan kamışlarını bahsetmiyorum,malzeme getiren çoğu ithalatçı konuşmalarımızda:karbonun fibere göre hafif olmasının avantajını ancak bazen sert yapısı itibarı ile bazı inceliklerde daha kırılgan bir yapıda olabildiklerini ifade ettikleri için böle bişey söyledim,iyi sazan kamışlarındaki yapı,sargı çok farklı tabi.

Cengiz AKAR
19-01-09, 20:24
Erdem ben kullanıyorum tavsiye ederim
50ytl veren 75 ide verir;)
http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=14

Rastgele....

ragıp
20-01-09, 00:10
Ben şahsen hiç bir balık malzemecinin söylediklerini kaale almam.Benim için önemli olan daha önce bu ürünle deneyim kazanmış,tecrübe etmiş kişilerin söylediklerine kulak vermektir.En doğru cevabı onlar verir.Bunu da öyle içimden geldi diye yazdım...

Saygılar

Murat EVİTAN
20-01-09, 00:47
Ben şahsen hiç bir balık malzemecinin söylediklerini kaale almam.Benim için önemli olan daha önce bu ürünle deneyim kazanmış,tecrübe etmiş kişilerin söylediklerine kulak vermektir.En doğru cevabı onlar verir.Bunu da öyle içimden geldi diye yazdım...

Saygılar

Ragıp insanın biraz bilğili olmasında,yada kullanıcısına danışmakta fayda var.İstisna satıcılar hariç,birçok malzemeci sattığı ürünü haliyle övecektir.;)

bilent yildirim
12-02-09, 18:24
güzel bir karşılaştırma idi burda paylaşamak istedim alıntıdır.
Balıkçılığa özellikle yeni başlayanların ilk zamanlarda karşılaşacağı sorulardan biri “Alacağım kamış karbon mu olsun, fiber mi olsun?” sorusudur. Bu soruya cevap vermenizi kolaylaştırmak için avantajları ve dezavantajları ile karbon ve fiber kamışları bir tabloda kıyaslacağız. Bundan çnce sormamız gereken önemli bir soru var:

Peki bir kamışın karbon mu fiber mi olduğunu nasıl anlarız?
Bu çok önemli sorulardan bir diğeridir. Çünkü özellikle ülkemiz gibi dünya gündemini henüz yakalayamamış pazarlarda aslında fiber olan kamışların üzerine karbon yazıldığı, hatta bunun “100% karbon” iddialarına kadar ulaştığı görülmektedir.

Konuyu az çok bilenler kolaylıkla anlarlar, ama yeni başlayanlar için birkaç öneri:

* Kamışın alt kapağını açtığınızda malzemenin rengi sarı ise kesinlikle fiberdir. İçinde karbon karışımı olma ihtimali, de yoktur.
* Malzemenin rengi siyah ise ya karbondur ya da özel fiber denen biraz daha nitelikli bir fiberdir.
* Kamış parçalarında, parçanın enine kısa boğumlar bulunmalı. Ancak boğumlar aşağıdaki özellikte olursa karbondur. Değilse, “özel fiber” olabilir.
* Parçaya dıştan, yakın mesafede baktığınızda, kamışı ışığın altında hareket ettirin. İçe doğru hologram benzeri bir parlaklık göreceksiniz. Bu durumda karbon olduğuna karar verebilirsiniz.
* Son olarak ta tabi ki karbon kamışlarda kayda değer bir hafiflik farkı olacaktır.

Karbon Kamış
* Fiber kamışlara göre çok hafiftir, uzun süreli kullanımlarda yormaz.
* Hafif olduğu için kamışa hakimiyet daha fazladır, yeme ve oltaya daha kolay ve daha doğal hareket verilir.
* Et kalınlığı daha ince olduğundan, aynı ağırlık çekerindeki fiber kamışlara göre daha incedir, böylece sapı daha rahat kavranır.
* Et kalınlığı az ve kamış hafif olduğu için, kamışın ucundaki hareket daha hassas hissedilir.
* Daha pahalı olduğu için üzerinde kullanılan halkalar, porselenler ve makine yatakları da daha yüksek kaliteden seçilir. Bu da daha konforlu bir kullanım sağlar.
* Karbon, daha sert bir malzemedir, bu sebeple kırılganlığı fiber kamışlardan fazladır.
* Karbon kamışlardaki halkalar malzemenin yapısından dolayı parçaya daha zor yapışır ve daha sık gevşer.
* Hammadde fiyatı yüksek olduğundan fiber kamışlara göre daha pahalıdır. Kamıştaki karbon oranı arttıkça fiyat artar.
* Özellikle bilinmeyen markalarda yedek parçalarını bulmak çok zordur. Spesifik kamışlar olduğundan farklı kamışların yedek parçalarını kullanmak ta pek mümkün olmaz.

Fiber Kamış
* Karbon kamışlardan daha ağırdır, özellikle uzun boylu kamışların kullanımında yorgunluğa sebep olur.
* Özellikle büyük boylarında hakimiyet daha zordur.
* Et kalınlığı fazladır. Bu yüzden özellikle uzun boylu teleskopik kamışlarda sap kalınlaşmaktadır. Kamışın kapalı hali uzayıp parça sayısı düştükçe kalınlığı azaltılmış olur.
* Et kalınlığı fazla ve ağır olduğu için kamış ucundaki hareket daha zor hissedilir.
* Toplamda ucuz bir kamış olduğu için, üzerindeki malzemeler de çoğu zaman düşük maliyetli olanlardan kullanılır. Ancak iyi markaların porselen ve kamış yatakları kaliteli fiber kamışları da bulunmaktadır.
* Fiber daha esnek bir malzeme olduğu için mukavemeti daha yüksektir.
* Halkalar daha kolay yapışır ve daha uzun süre parça üzerinde sabit kalır.
* Hammadde fiyatı oldukça düşük olduğundan fiber kamışlar daha ucuza alınabilmektedir.
* Çok yaygın kullanıldıkları için yedek parçalarını bulmak daha kolaydır. Başka fiber kamışların parçaları da çoğu zaman uydurulabilir.
int alıntı

YenerÇELEBİ
12-02-09, 21:17
bilgilendirme için teşekkürler bülent bey.