Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Örgü Misinalar
Cengiz AKAR 05-12-08, 23:54 Örgü misinaların avantajları ve dezavantajları:
Örgü misinaları sadece çıkrık makinelerde değil normal makinelerde de kullanabilirsiniz. Çok sağlam olan örgü misinalar fiyat olarak monoflament misinalara göre hayli yüksektir.
Örgü misinaların naylon misinalara göre avantajları ve dezavantajlarını aşağıdaki gibidir.
Avantajları:
1- Çok sağlam olduğu için kopması çok zordur ve balık dişi ile kesemez.
2- Esneme yapmadığı için en küçük balık vuruşunu dahi hissedebilirsiniz.
3- Bakımını yaptığınız sürece uzun yıllar kullanabilirsiniz.
Dezavantajları :
1- Örgü şeklinde ve ipten olduğu için sürtünme daha çoktur bu sebeple uzağa atışlı avlar için önerilmez.
2- Düğüm olduğunda açılması daha zordur.
3- Fiyatı çok daha pahalıdır.
4- Tuzlusuya normal misinaya göre daha az dayanıklıdır, kullandıktan sonra tatlısu ile yıkanması tavsiye edilir.
Cengiz örgü misina Sazan Avında genelde önerilmez. Şahsen ben de çok istisna durumlar hariç kullanmam. Fakat dediğin gibi balığın vuruşunu esneme olmadığı için çok daha iyi iletir. Ayrıca da ince olması ve çok daha sağlam olduğundan balık vurduktan sonra tehlikeli bölgeye gitmesine izin vermemek için kullanılır. Sazan avcılığında başka olumlu yönü yoktur.
RASTGELE!
ben yinede sert yapılı iyi bir misina kulanmayı tercih edenlerdenim ama geçen bayramdaki kampta erdincin oltasına gelen bir balığı ben tasmalamıştım ve onda örgü ip vardı evet tasmalama anı mükenmel ve gerçekten kopmayacakmış hissi veriyor insana.
Murat EVİTAN 15-12-08, 11:47 Yanlız dezavantajı konusuna ufak bişey eklemek istiyorum.Örnek olarak ilk maddede avantaj olarak balık dişi ile kesemez denilmiş.Ancak çelik tel olmadığı sürece,bu örgü misinada olsa,turna gibi balık bu örgü misinalarıda kesiyor.Şahsen bizim birkaç kez başımıza geldi.Sadece diğer monofilamente göre kesilme riski daha az ama genede sonuçta kesiliyor.
Murat SOYTÜRK 15-12-08, 13:34 bence kaliteli bir misinanın yerini tutmaz ama tabiki tercih meselesi
Murat EVİTAN 15-12-08, 14:07 bence kaliteli bir misinanın yerini tutmaz ama tabiki tercih meselesi
Murat güzel olmasına güzel ip misinalar ama tabiiki yerine göre.Saglamlık olarak aşırı sağlam.Ama dedimya dişli balık oldugu zaman affetmiyor.Özelliklede turna.
Murat SOYTÜRK 15-12-08, 15:07 murat ben normal misinadan bahsettim sen yanlış anladın ip misinayı tercih etmem turnaya gelince köstekleri zaten tel kullanıyoruz
suskun yiyido 08-01-09, 00:04 garda adam üretmiş emeyesağlık sonuçt dupont kevlar fabrikası bu ipi bizimgibigüzelinsanlara ama kafama takıldı ben5senedir kullanıyorum heppıöakla kesiyom makas kesmiyo turna nasıl kesiyo şaşırdım kalitesiz olanları var onları belki oda belki diyorum sonuçta kalite babalar rasgele
Cengiz AKAR 08-01-09, 21:42 Yiyido cevabı zaten vermişsin bıçakla kesiyorum diye braidler dişli balık için çokta uygun değil Turna balığının dişleri jilet gibi keskin braidi kesiyor onun için benden sana tavsiye turnada çelik tel kullan
Murat EVİTAN 09-01-09, 01:34 Marka vermiyeyim ama en kalitelisini kullandık turnada.Balığı kaldırıp alırken çat dedi kesti braidi.Ogün buğün turnada çelik beden harici bişey kullanmam.;)
Murat SOYTÜRK 09-01-09, 02:36 tartışmasız turnada celik telden şaşmam
Berkley Whiplash örgü misina ( dynema ) bir parça denerseniz, inanılmaz decerece şaşıracaksınız. Kesici aletlerle keserken çok zorlanacaksınız, hele makasla imkansız diyebilirim. Gerçek çekeride çok yüksektir. Akılllarda bulunsun diye üretimi olmayan üründür yerini fireline almıştır.
carp-istanbul 12-01-09, 18:52 Berkley Whiplash örgü misina ( dynema ) bir parça denerseniz, inanılmaz decerece şaşıracaksınız. Kesici aletlerle keserken çok zorlanacaksınız, hele makasla imkansız diyebilirim. Gerçek çekeride çok yüksektir. Akılllarda bulunsun diye üretimi olmayan üründür yerini fireline almıştır.
Anlaşılan seni bu makaslarla kimse tanıştırmamış.
http://www.leslies-luton.co.uk/store/product/2194817/FOX-TITANIUM-BRAID-BLADES/
Cengiz AKAR 12-01-09, 20:32 Berkley Whiplash örgü misina ( dynema ) bir parça denerseniz, inanılmaz decerece şaşıracaksınız. Kesici aletlerle keserken çok zorlanacaksınız, hele makasla imkansız diyebilirim. Gerçek çekeride çok yüksektir. Akılllarda bulunsun diye üretimi olmayan üründür yerini fireline almıştır.
Whiplash bıçakla çok rahat kesilir dişli balık avı için pek uygun değil
normal ucuz braidleride sıradan makaslar kesmiyor
Ama Whiplash gerçelten çok güzel braid buna diyeceğim yok
Murat EVİTAN 12-01-09, 21:24 Evet güzel olmasına en iyi braidlerden diyebilirim,denedim gerçekten çok sağlam.İnceliğine rağmende çekeri çok yüksek amaa,bir makarasının ne kadar olduğunuda biliyormusunuz acaba arkadaşlar?Ben almaya çok niyetlendim ama almaya kıyamadım her seferinde.260 metre lik incecik braid bi makaranın fiyatı 120 tl civarı olunca,insan biraz acıyor vereceği paraya.;)
Cengiz AKAR 12-01-09, 21:39 Berkley Whiplash örgü misina ( dynema ) bir parça denerseniz, inanılmaz decerece şaşıracaksınız. Kesici aletlerle keserken çok zorlanacaksınız, hele makasla imkansız diyebilirim. Gerçek çekeride çok yüksektir. Akılllarda bulunsun diye üretimi olmayan üründür yerini fireline almıştır.
Bu arada Alpay bey imza ayarlarınızıda düzenlerseniz seviniriz
Anlaşılan seni bu makaslarla kimse tanıştırmamış.
http://www.leslies-luton.co.uk/store/product/2194817/FOX-TITANIUM-BRAID-BLADES/
Metin bey
Haklısınız tanışma fırsatım olmadı ama iyi bir şey öğrenmiş oldum titanyum maddesi makaslardada kullanılmakta imiş.
Sizide arada forumlarda bahsiniz geçerken görmekte, başarılarınızı duydukça sevinmekteyim.
Balıkları yemek için kesici alet taşımaktansa, onları yakalayıp salmak için olan tüm kesiciler baş tacı olsun.
Saygılar.
suskun yiyido 30-01-09, 20:55 arkadaşlar şuturna nasılbir balık gerçekten merak ettim canavar galiba ya ustalar benim halamın oğlu yani kuzenim sivas kızıl ırmakta bubalıkların alasını tutuyor hemde misinayla şaşılacakdurum bu kevlar yai dynama nasıl olurda turna karşısında zayıf düşer heralde bu maddeyi yani ipin dandiyini kullannıyorlar bilmiyorum biz bir hevesle aldı ama sanki hürana uğrayacağız bilmiyorum denizde çok kullandım daha turna avı nasip olmadı :confused: TÜM ARKADAŞLARA SAYGILAR RASGELE MAKSAT BİLGİ ALMAK
bilent yildirim 31-01-09, 11:01 mustad dynamite,veya spider gibi çok kat örgüden oluşan braidler dişli balıkta da gayet güvenilirlik verebilir, korkarak kullanıyorum ama,uzun zamandır bir kopma yaşamadım.
|