Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : avlak ismi verilmeli

maceratorr
11-11-08, 15:34
bu siteye yeni üyeyim.güzel balıklar,zevkli anlatımlar var ama neden avlak ismi de yazılmıyor.diğer üyelerin bu avlakları bilinmesi neden istenmiyor?evet bunu site yöneticilerine ve üyelere soruyorum.

CarpManiac
11-11-08, 17:50
bu siteye yeni üyeyim.güzel balıklar,zevkli anlatımlar var ama neden avlak ismi de yazılmıyor.diğer üyelerin bu avlakları bilinmesi neden istenmiyor?evet bunu site yöneticilerine ve üyelere soruyorum.sorduğunuz sorunun cevabını özel mesaj yolu ile cevaplamıştım......biz bu sene gebzeden gittik.adamlar edirneden gelip ağ atıyorlar haberiniz olsun.turna da var orda.
forum mesajlarında herkeze açık olarak avlak yeri belirtmeyi uygun görmüyoruz.avlak yeri paylaşımını sadece güvendiğiniz kişilerle ve özel mesaj yoluyla yaparsanız seviniriz.başka ağcılara da yol göstermeyelim:)yazdığım özel mesajın gayet anlaşılır ve avlak yeri paylaşmamak için yeterli olduğunu düşünüyorum.ayrıca ben şahsen yakala ve bırak yontemiyle avlanmayanlarla da özel avlak dışında avlak paylaşmıyorum:)neden paylaşılmıyor diye bir soru sormuşsunuz ama neden paylaşmamız gerektiğini de söylememişsiniz.bu forum herkeze açık bir forum olduğu için siz nasıl üye olduysanız onlar da üye olup bu avlakları öğrenebilir ,o yüzden avlak paylaşımlarını özel mesaj yolu ile yapıyoruz.

FoxCarp
11-11-08, 19:21
Rıfat arkadaşım, halkımız avlak açıklama bilincine ulaşınca tabii ki avlaklar açıklanacaktır. Fakat hala göllerimiz çöplük gibi girilemez durumda olduğuna göre, gollerde en ufak balıklar dahi umursamaz bir şekilde katlediliyorsa avlak açıklamak doğru değildir. Bu katliamın ağ, bomba veya başka bir şekilde olması farketmez. Önemli olan neticedir. Bu nedenlerle avlak 'devlet sırrı' gibi açıklanmaz. Zaten bu tarz sitelerde avlak sorulması dahi kabul görmüş bir yaklaşım değildir. Bunu da herkes anlayışla karşılamaktadır.
RASTGELE!

NCavuS
11-11-08, 21:16
emrin olur paşam (: töbe töbe..

Cengiz AKAR
11-11-08, 23:37
bide isterseniz googleden harita ekleyelim sadece ismiyle ağ atmaya yada küspe ile bebe yakalamaya gidecek arkadaşlar kolay bulamazlar :p:p

ayhix.bg
12-11-08, 00:07
bu siteye yeni üyeyim.güzel balıklar,zevkli anlatımlar var ama neden avlak ismi de yazılmıyor.diğer üyelerin bu avlakları bilinmesi neden istenmiyor?evet bunu site yöneticilerine ve üyelere soruyorum.

Arkadaslar valla söylicek bir söz brakmamışsınız ağız payını almıs derlerya bir insan herhalde ne demek istediğimizi anlamıstır artık üçüncüye sormaz her halde biz bu avlakları günlerce inceleyip deneme sonucunda binlerce km yapalaım ağcılar ohh burda güzel avlak varmış hadi balık brakmayalım aaa sazanlara bakmı dedirtelim kendimize...

maceratorr arkadasıma sesleniyorum bak güzel bir avlak yeri var isminide veriyorum bol bol israil sazanıda cıkıyo belki diğer arkadaslarda yaralanır ahmediyede gölü hadi hayırlı avlar sana....

ragıp
12-11-08, 12:12
Avlak yeri söyleme,tarif etme konusu tartışmaya açık bir konu olmamalı.Şöyle ki:Yıllarını bu hobiye adamış,tecrübeler edinmiş,emek sarfetmiş,maddi ve manevi zorluklar çekmiş bir kişiye yapılacak bir hakaret niteliğindedir.Ben bir avlağı 4 ayda yemliyorsam verim almak için,buna yakıt,malzeme ve zamanımdan ayırma gibi unsurlarımı feda ediyorsam.Bu zahmetlerden sonra bir şahsın kalkıp benim yemlediğim yerde avlanması benim verdiğim emeğe saygısızlıktır.Çok güvendiğim,başkalarına tecrübelerimden bahsetmeyeceğini bildiğim arkadaşıma,dostuma ancak ve ancak tarif ve taktik verebilirim.Bu bir emek işidir,alın teridir.Bu bir yaşam biçimidir,hayatın bir parçasıdır.Tanımadığım bir şahsa hayatımdan bir parçamı veremem ben.Dostlara ve gerçek sazancıya canım feda.Bunun tartışması olmamalı...Bu arada konuyu dağıtalım biraz.İstanbul yakınlarında bildiğiniz paralı avlak varmıdır aceba?

Saygılar.

asparuh7669
12-11-08, 12:29
ragıp özeline bak

maceratorr
12-11-08, 13:05
ayhan çelik arkadaşım biraz iğneli izah etse de hassasiyetinizi anlamamak size katılmamak mümkün değil.evet,ard niyet doğabilir,buna meydan zemin hazırlamamak lazım.ben gebzede oturuyorum.doğaya saygı ve doğa sevgisi hayat anlayışımız,yazdıklarınızı okuduktan sonra kesinlikle hassasiyetlerinizi paylaşıyorum.
ancak gebze çevresi sazan balıkcılığı yapma konusunda cılız durumda,yeni yerler görme ve keşfetme arzusundayım.özel mesaj yoluyla avlak yeri söyleme lutfunu gösterecek arkadaşlara minnet borcum olacak.
zira bu yaz 1500 km trakyada yol yaptık,9 baraj gezdik,tamamen harita ve gittiğimiz yerlerde insanlara sorarak çıktığımız trakya macerasından sivrisinek ısırıkları ve yol yorgunu dönerek hüsrana uğradık.bir de ağcıları görerek demoralize olduk.
bu yüzden yardımlarınıza ihtiyacım var.
sevgiler saygılar

CarpManiac
12-11-08, 13:08
Avlak yeri söyleme,tarif etme konusu tartışmaya açık bir konu olmamalı.Şöyle ki:Yıllarını bu hobiye adamış,tecrübeler edinmiş,emek sarfetmiş,maddi ve manevi zorluklar çekmiş bir kişiye yapılacak bir hakaret niteliğindedir.Ben bir avlağı 4 ayda yemliyorsam verim almak için,buna yakıt,malzeme ve zamanımdan ayırma gibi unsurlarımı feda ediyorsam.Bu zahmetlerden sonra bir şahsın kalkıp benim yemlediğim yerde avlanması benim verdiğim emeğe saygısızlıktır.Çok güvendiğim,başkalarına tecrübelerimden bahsetmeyeceğini bildiğim arkadaşıma,dostuma ancak ve ancak tarif ve taktik verebilirim.Bu bir emek işidir,alın teridir.Bu bir yaşam biçimidir,hayatın bir parçasıdır.Tanımadığım bir şahsa hayatımdan bir parçamı veremem ben.Dostlara ve gerçek sazancıya canım feda.Bunun tartışması olmamalı...Bu arada konuyu dağıtalım biraz.İstanbul yakınlarında bildiğiniz paralı avlak varmıdır aceba?

Saygılar.istanbul yakınlarında yok bildiğim kadarıyla,balıkçılık kooperatifleri tarafından işletilen ve şahsi arazi içerisinde kalan göller var.

deliormanli
12-11-08, 18:17
ayhan çelik arkadaşım biraz iğneli izah etse de hassasiyetinizi anlamamak size katılmamak mümkün değil.evet,ard niyet doğabilir,buna meydan zemin hazırlamamak lazım.ben gebzede oturuyorum.doğaya saygı ve doğa sevgisi hayat anlayışımız,yazdıklarınızı okuduktan sonra kesinlikle hassasiyetlerinizi paylaşıyorum.
ancak gebze çevresi sazan balıkcılığı yapma konusunda cılız durumda,yeni yerler görme ve keşfetme arzusundayım.özel mesaj yoluyla avlak yeri söyleme lutfunu gösterecek arkadaşlara minnet borcum olacak.
zira bu yaz 1500 km trakyada yol yaptık,9 baraj gezdik,tamamen harita ve gittiğimiz yerlerde insanlara sorarak çıktığımız trakya macerasından sivrisinek ısırıkları ve yol yorgunu dönerek hüsrana uğradık.bir de ağcıları görerek demoralize olduk.
sevgiler saygılar

trakyaya geçeceğinize sakaryaya yönelin derim sadece koca sakarya nehri var iyide balık çıkıyor

CarpManiac
12-11-08, 19:43
sevgiler saygılartrakya ve gebze çevresinde gezdiğiniz göller arasında eminim ki bir çok sazancının hayallerini süsleyen trofe balıklar var.balık alamamanızın sebebi başka bence. ya gölde ağ atıldığından dolayı balık strese girmiştir,ya kısa sürelerle gölerde kalmışsınız,yada yanlış şekilde avlanmışsınız.ilk defa gittiğimiz ve yeterli bilgiye sahip olmadığımız zaman bizim de başımıza aynı olaylar geliyor,bu yaz ilk defa gittiğimiz bir gölde 8 gün kalmamıza rağmen yanlış yemleme yaptık ve hiç sazan alamadık ,ağcılardan dolayı istediğimiz bölgeleri de yemleyemedik ,yemleme bölgesinde atılan onca yeme rağmen
3 balıktan fazlasını göremedik , o balıklar da mısırla aldığımız yayınlardı muhtemelen:)daha önce balık alındığını duyduğunuz bir gölde 48 saat içerisinde hiç balık alamamadıysak ya o anki şartar el vermediğinden yada doğru yontem ile avlanmadığımızdan dolayı yanlış bir şey vardır ama her ne olursa olsun gölde balık var ise o balığı yakalamanın bir yontemi her zaman vardır. önemli olan o yöntemi av sırasında bulup uygulamaktır.sazan avı; yemi at,oltayı at bekle kadar kolay olsaydı bu kadar kitap yazılıp milyalarca dolarlık sazan avı endüstrisi oluşmazdı.
gölde ağ varsa mümkün oduğunca o ağadan uzak bir yer yemlemek gerekiyor.(bir de şikayet tabi) ağ atılmış bölgede sazanlar strese giriyor ve uzun süre beslenmiyor.
trofe sazanların yakalandığını duyduğumuz göllere gittiğimizde birilerin sürekli kızılkanat ve israil yakalayıp sazan çıkmadığından şikayet ettiğini görüyoruz bağzan.bunun en önemli nedeni yanlış yemleme mesela.adam balıkları yemleme bölgesine toplamış ama küçük balıklar dipte sürü halinde beslendiği için sayısı az olan büyük sazanlar yemlediği bölgenin üzerinde olmasına rağmen küçük balıklardan dolayı dibe inmiyor.ben de o bölgeye yakın mesafede küçük balıkların ilgisini çekmeyecek ve büyük balıkların hayır diyemeyeceği yemlerle başka bir yemleme bölgesi oluşturup balık alıyorum. bu bir çok kez başıma gelen bir olay.bağzen de özellikle şamandıraya sadece ağırlık bağlamak yerine çuval içerisine toz yem ve ağırlık koyup şamandıraya bağlıyorum, böylece küçük balıkların çabuk bitiremeyeceği ve üzerinden ayrılmayacağı bir yemleme bölgesi oluşturup bu bölgenin 5-10 metre uzağına trofelerin güvenle beslenebileceği 2'nci yemleme bölgesi daha yapıyorum.bunun gibi bir çok yöntem ve bu tür yöntemleri uygulamak için ürünler geliştirilmiş.önemli olan bu tür bilgilerimizi ve tecrübelerimizi birbirimizle paylaşıp bu spora olan ilgiyi ,avlağa,ava,avcıya olan saygıyı arttırmaktır.
avlak paylaşım konusunu ilk defa biz düşünmedik bu yıllardan beri avcılar tarafından uygulanan bir olay .günümüzde avlak bölgesini herkez ile paylaşmak sazan avını ciddiye almayanların işi bence ,trofe avında en önemli şey avlak ve avdır!,trofe avında keyfi şeyler her zaman 2'nci plandadır.av çoğu zaman hammallıktır. avlak paylaşarak avlağımızı bilinçsiz avcılara teslim etmek yerine bu yöntemleri birbirimizle paylaşmak ve daha çok kişiyi bilinçlendirmek daha önemli bence.avlak bilgisini açık olarak paylaşarak birbirimize iyilik yaptığımızı düşünüp daha çok kötülük yapmış olacağız ama tecrübelerimizi paylaşarak gittiğimiz her avlakta sazan yakalayabilmek için gerekli bilgiye sahip olacağız,balıkların suya iade edilmediği göllerde ağ atılmasa bile olta balıkçısı fazla olunca balık popülasyonu yine azalacak ve gölde bulunan balıklara doğal yemler yeterli olacağı için oltamıza takılmayacak,balıkçıların gitmediği ve balık popülasyonunun sürekli arttığı göllerde de zamanla balıklarda parazit, mantar gibi hastalıklar oluşacak ve ölümler olacaktır.bu yüzden yakala&bırak ve özel avlaklar trofe avcılığında önemlidir.bu tür olumsuzlıklar uzman kişilerin kontrolü ile minimuma indiriliyor göllerde sadece trofe değerindeki balıklar bırakılarak balık popülasyonu indiriliyor ve hastalıklar önleniyor,bizim için de bu durum daha keyifli bir av yapmamızı sağlıyor.yakala ve bırak yöntemi ile avlanan kişilerin sayısı arttıkça özel avlaklar da olacaktır , kaçak avcılar da rahat edemeyecekler ve göllerimizdeki balık popülasyonu artacaktır.

FoxCarp
12-11-08, 21:37
İlo eline sağlık, ansiklopedik açıklama olmuş. Hoş da olmuş. Demek ki zaman zaman bu tür önemli bilgileri paylaşmakta fayda var!
RASTGELE!

ragıp
12-11-08, 21:55
İlhan paylaşımın çok güzel olmuş.Emeğine sağlık.Son iki yıldır çevremdeki insanların sazan avında daha duyarlı olduklarını görüyorum.Bana göre bir ilerleme var.Daha bilinçli bir sazancı var karşımızda,daha meraklı ve daha araştırmacı...

NCavuS
12-11-08, 23:16
İlo fazla ara verdin sen he :D bi an önce balığa git yoksa herşeyi açık açık yazıp çizdiricen buralarda :D bakalım kaç kişi teşekkür edecek kıymet bilecek..

CarpManiac
13-11-08, 00:13
İlo fazla ara verdin sen he :D bi an önce balığa git yoksa herşeyi açık açık yazıp çizdiricen buralarda :D bakalım kaç kişi teşekkür edecek kıymet bilecek..şşt parazit yapma:D hem sadece örnek verdim,ufak tefek şeyler...
seni tanımayan da ciddi bişey dedin zannedecek:)

Cengiz AKAR
13-11-08, 00:49
İlo fazla ara verdin sen he :D bi an önce balığa git yoksa herşeyi açık açık yazıp çizdiricen buralarda :D bakalım kaç kişi teşekkür edecek kıymet bilecek..:PDT_jok::PDT_jok::PDT_jok::PDT_jok:

İlo bilgiler için teşekkürler:055:

asparuh7669
13-11-08, 12:13
eline sağlık ilhan güzel bilgiler olmuş,bu gibi bilgilerin konu başlığı yapılması gerekiyor diye düşünüyorum yeni başlayan ve modern sazancıların bulabilmesi için...

maceratorr
13-11-08, 15:13
carpmaniaca teşekkür ederim,paylaştığınız bilgiler ve üzerinde durduğunuz olasılıklar gerçekten takdire şayan.çocukluğumuzdan gelen sazan sevdası ile büyüdük.ölene kadar da bu sevda bitmez.sazanın etini aile olarak seviyoruz.ancak,küçük sazanları bıraktığımız gibi,aslında yakala bırak uygulamasına da sıcak bakmaktayım.
her zaman şunu söylerim.balıkcılığın en güzel aşaması,çıkılacak maceranın planlarını yapıp hayalini kurarken geçirilen zamandır,ondan sonra durulacak iyi,gölgelik vs gibi bir avlanma bölgesi,ardından da tutulacak trofeler.tutma esnasında yaşanacak adrenalin,ve son olarak balığı fotoğraflamak ve bunu paylaşmak ve de insanın anıları arasında anlatmaya değer bir yer bırakması.onun haricinde yenecek yemek,alınacak oksijen,içilecek çay ve kahve,yapılacak sohbetler,biraz üşüme,biraz ıslanma vs.balıkcılık bu anlattıklarımın tamamıdır aslında.yakalanan balığı eve götürüp götürmeme meselesi saydığım faliyetlerden alınan keyfin yanında yeri yoktur bence.ve tam da bu noktada yakalanan trofeler neden suya geri iade edilmesin?!
bakın,sizin gibi düşünmeye başladım bile :)
burda aklıma şu meşhur kızılderili atasözü geliyor :
son ağaç kesildiğinde,son balık tutulduğunda,son nehir kuruduğunda beyaz adam paranın yenmeyen bişey olduğunu anlayacak.
sevgi ve selamlarımla.

CarpManiac
13-11-08, 19:07
carpmaniaca teşekkür ederim,paylaştığınız bilgiler ve üzerinde durduğunuz olasılıklar gerçekten takdire şayan.çocukluğumuzdan gelen sazan sevdası ile büyüdük.ölene kadar da bu sevda bitmez.sazanın etini aile olarak seviyoruz.ancak,küçük sazanları bıraktığımız gibi,aslında yakala bırak uygulamasına da sıcak bakmaktayım.
her zaman şunu söylerim.balıkcılığın en güzel aşaması,çıkılacak maceranın planlarını yapıp hayalini kurarken geçirilen zamandır,ondan sonra durulacak iyi,gölgelik vs gibi bir avlanma bölgesi,ardından da tutulacak trofeler.tutma esnasında yaşanacak adrenalin,ve son olarak balığı fotoğraflamak ve bunu paylaşmak ve de insanın anıları arasında anlatmaya değer bir yer bırakması.onun haricinde yenecek yemek,alınacak oksijen,içilecek çay ve kahve,yapılacak sohbetler,biraz üşüme,biraz ıslanma vs.balıkcılık bu anlattıklarımın tamamıdır aslında.yakalanan balığı eve götürüp götürmeme meselesi saydığım faliyetlerden alınan keyfin yanında yeri yoktur bence.ve tam da bu noktada yakalanan trofeler neden suya geri iade edilmesin?!
son ağaç kesildiğinde,son balık tutulduğunda,son nehir kuruduğunda beyaz adam paranın yenmeyen bişey olduğunu anlayacak.
sevgi ve selamlarımla.

:helal: :023: :023: :023:

FoxCarp
13-11-08, 20:12
Aramıza bir Modern Sazancı arkadaş daha kazandığımız için çok mutluyum!
RASTGELE!

Cengiz AKAR
13-11-08, 22:55
sevgi ve selamlarımla.

:023::023::023::023::023::023::023::023::helal:

Ke®eM
13-11-08, 23:17
Yani ilhana binin de demek istediği gibi, sazan emek işidir. Avlağa çıkmadan önce çokcaaaa bilgi gerektirmekte zanlımca.

Şimdi başlarsanız seneye eylüle doğru bilgi konusunda hazır hale gelebilir avlağa çıkabilirsiniz.

ayhix.bg
14-11-08, 00:08
Evet şimdi bişeyler anlamaya basladıysanız ne ala umarım bişeyler carptr sayesinde unutulmaz olur .Ama yinede avlak yeri söylemek yerine kendi avlağınızda yakalamış olduğunuz balığın en büyük balık olduğunu unutmayın yarın bakmışsınız en büyük balıklarla karsımıza cıkarsınız bilgi toplamak kadar öğrendiğiniz bilgilerle avlanmakta değerli ve ateşleyicidir. Hadi rasgele dostum.

ragıp
14-11-08, 00:32
Önce

Arkadaslar valla söylicek bir söz brakmamışsınız ağız payını almıs derlerya bir insan herhalde ne demek istediğimizi anlamıstır artık üçüncüye sormaz her halde biz bu avlakları günlerce inceleyip deneme sonucunda binlerce km yapalaım ağcılar ohh burda güzel avlak varmış hadi balık brakmayalım aaa sazanlara bakmı dedirtelim kendimize...

maceratorr arkadasıma sesleniyorum bak güzel bir avlak yeri var isminide veriyorum bol bol israil sazanıda cıkıyo belki diğer arkadaslarda yaralanır ahmediyede gölü hadi hayırlı avlar sana....

dedi ve sonra:

Evet şimdi bişeyler anlamaya basladıysanız ne ala umarım bişeyler carptr sayesinde unutulmaz olur .Ama yinede avlak yeri söylemek yerine kendi avlağınızda yakalamış olduğunuz balığın en büyük balık olduğunu unutmayın yarın bakmışsınız en büyük balıklarla karsımıza cıkarsınız bilgi toplamak kadar öğrendiğiniz bilgilerle avlanmakta değerli ve ateşleyicidir. Hadi rasgele dostum.

dedi.

Ayhan arkadaşımı bir ilke adım attığı için kendisini tebrik eder başarılarının devamını dilerim.Kendisi hiç tanımadığı ve görmediği bir kişiye iki adet mesaj karşılığında sazan felsefesi damarlarına enjekte etti.Bu arkadaşımız artık damarlarında dolaşan bu felsefeyle (allah uzun ömürler versin) ölene kadar
taşıyacaktır.Ayhan arkadaşımız bize,insanlara sazan aşkını aşılamanın değişik
metodlarla de yapılabileceğinin sinyalini verdi.Kendisini alkışlıyorum.

maceratorr
14-11-08, 20:52
evet beni ve gebzeden arkadaşlarımı da tanıyacak ve seveceksiniz umarım.zira ben sizleri sevdim arkadaşlar,
nice güzel günleri ve avları paylaşmak dileğiyle..

carp911
14-11-08, 21:33
evet beni ve gebzeden arkadaşlarımı da tanıyacak ve seveceksiniz umarım.zira ben sizleri sevdim arkadaşlar,

bizim politikamızı anlamışındır biz burda bilgi saklamıyoruz hadinden fazlasını elimizden geldiğince veriyoruz ama bazı olayların niyeti bozukların da eline geçmesini istemiyoruz hep beraber daha güzell günler geçiririz inşallah.

Cengiz AKAR
14-11-08, 23:16

:023::023:aramiza hoş geldin:058:

FoxCarp
15-11-08, 23:32
Aramıza hoş geldi de, en önemli sınav kaldı. Canlı sözlü sınav. Ondan da geçtikten sonra tam manasıyla kabul edilir. Umarım başarır ;-)))
RASTGELE!

Cengiz AKAR
16-11-08, 00:18
aramıza hoş geldi de, en önemli sınav kaldı. Canlı sözlü sınav. Ondan da geçtikten sonra tam manasıyla kabul edilir. Umarım başarır ;-)))
rastgele!

:29(1):

deliormanli
16-11-08, 20:08
teşekkürler ilo gerçekten tam manalı bir anlatım sunmuşsun

eozsoyeri
07-01-09, 16:25
Burası Türkiye abi,adam ismi verilen gölü bulur ,fotoğraflardan senin avlandığın bölgesine kadar gider ya ağ atar yavrusu büyüğü bütün balıkları toplar ya da "fazlasını komşulara dağıtırızz(!!)" zihniyetiyle hepsini yakalar gider.
Ben isim verilmemesi taraftarıyım hatta ve hatta gölü tespite yol açacak fotoğraflar bile çekilmesin (bir tek o gölde bulunan bir köprü ,bir ağaç vs) ,sazan avına yeni yeni başlıyorum ,İstanbul'da bildiğim adam akıllı tek bir göl bile yok ben de başlarda hep sorardım adres ama şimdi haritalardan ,yaptığım gezilerden araştırarak bulmaya çalışıyorum güzel avlaklar.Ben bu kadar uğraşıp da bulduğum değerli avlağımın sazanlarını bir günde sonuna kadar tüketmek ister miyim sizce?Ya da yarın öbür gün bu abilerimin avlandığı gölde avlansam onların öpüp saldıkları balıkların yakaladığım kadarını eve götürebilir miyim?götüremem.Bırakın herkes bizim gibi uğraşsın da bu işe,sazana saygı duysun..Rasgelsin..

Simam
08-04-09, 10:30
sevgi ve selamlarımla.

Oooo Rıfat kardeş,bu nickin sana ait olduğunu yeni farkkettim:).Ne güzel yazmışsın sözlü ve atasözlü.Bu düşüncelerin Gebze de de olması sevindirici,çünki:bu bölgede oltacıdan çok ağcı var.Bizim gibi düşünen amatör balıkçıların sayıları ve düşünceler doğrultusundaki uygulamaları arttıkça bu balıkavı maceraları daha da keyifli ve unutulmaz olacak.Hadi hayırlısı!Saygılar!Rastegele!!!!:023::023:

erkanm
10-04-09, 00:23
söylediklerinizin hepsine katılıyorum hatta ben birazdaha katı olunmasını istiyorum nasılmı kara avcılığı gibi teskere parası avlanmak için pul prası vs vs vs bence bu şekilde olursa avlaklarda balıkçı popülasyonuda azalır canım ülkemde hala el oltasıyla sazan av yapan insanlar

FoxCarp
13-04-09, 21:09
Erkan, bu konuda Tahsin Abi (bigcarp) ALmanya'daki uygulamayı anlatmıştı. Öyle kanun ve kanun koruyucuları olsa can kurban. Bakalım dediğin gibi oluyor mu, olmuyor mu?
RASTGELE!

erkanm
18-04-09, 00:17
erdinç aslında olmıyacak bir şey yok ama maalesef herşeyde olduğu gibi bu konulardada umursamazlık var