Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : modern sazan avının gelişmesine engel en önemli faktör(varmıdır) nedir?

CarpManiac
25-06-08, 17:24
önemli bir konu olduğunu düşündüğüm ve sizlerin de bu konudaki fikirlerinizi merak ettiğim için böyle bir anket açtım.herkezin bu konuda bir fikri olduğuna eminim, o yüzden doğru veya yanlış olabileceğini düşünmeden bu fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

CarpManiac
25-06-08, 18:08
''1.kanun,yönetmelik ve maddeler'' şıkkını yanlış algılanabileceği için değiştirdim

akın usta
25-06-08, 18:52
Bencede ilk onu...

NCavuS
25-06-08, 21:18
Yahu bizim herşeyimiz 'kaos' yönetilme biçimimiz, futbolumuz, trafiğimiz vs.. vs.. :D Elbette bizler elimizden geleni yapacağız ama 'Modernizasyon' pek bi uzun sürecek gibi geliyor bana..

CarpManiac
25-06-08, 21:39
Yahu bizim herşeyimiz 'kaos' yönetilme biçimimiz, futbolumuz, trafiğimiz vs.. vs.. :D Elbette bizler elimizden geleni yapacağız ama 'Modernizasyon' pek bi uzun sürecek gibi geliyor bana..
:D fazla kötümser olma nihat ,tuzağa düşüyorsun.

FoxCarp
26-06-08, 00:43
Aslında Nihat'ın dediği bir kısmı bana göre de doğrudur. Toplum bilincinden o kadar yoksunuz ki, Modern Sazan Avı'na kadar düzeltmemiz gereken bir dünya kanun/uygulama/gelişme var. Bu nedenle biz elimizden geleni yapmalıyız. Gerekirse uyarı yapmalı, ihbar etmeli ve örnek olmalıyız. Yoksa vurdumduymazlık zaten yeterince mevcut. Son göl ziyaretimizde gelen bir grup arkadaş bizim oltalarımızın altından göle botla girip ağ atmak istedi. Yasak dedik. Evet yasak dedi, fakat önemli olmadığını da ekledi. Bu durumda ne yapılabilir arkadaşlar?
Tabii ki Jandarma'yı arayabiliriz. Fakat onlar ağ atmak yasak mı diye soruyor. Orman Muhafaza 'maalesef çamurda kaldım' diyerek ihbarımıza gelmiyor. İş bize mi düşmeli? Mağara adamlarıyla mağara adamı mı olmalıyız?
RASTGELE!

CarpManiac
27-06-08, 01:32
beyler bu kadar mı, yok mu başka fikri olan?:)

CarpCı
27-06-08, 09:38
Var,var benimde var bir kaç diyeceğim var..Yazdığın maddeler devede kulak...İsterseniz çok kötümsersin deyin,benim hiç umudum yok, artık bundan adım gibi eminim...Üç beş kişiylede bu iş olacağa benzemiyor onlarında eli ,kolu bağlı seyredip kahrolmaktan başka ellerinden bi şey gelmiyor..yeni nesil belki diye umutlanmıştım ama,oda büyüklerinden ne görürse ona alışıyor,aynen onun gibi düşünüp,ondan nasıl görüyorsa öyle avlanıyor..Ha yeni nesli biz yetiştirip biz yön verelim gibi bir düşüncede belki mantıklı bir düşünce ama sen iki,üç olurken diğer tarafda misli,misli artıyor,çoğalıyor vede denge hiç bozulmadan katlanarak devam ediyor...Kanunla yassah demekte hiç fayda etmiyor...Düşüncede,anlayışta,beyinlerde bir reform olmadıkça bence bu iş böyle devam edip gidecek..Taki birileri bu reform için genleri gıdıklayana , mutasyona uğratana kadar bu böyle sürecek..Değiştirmek anca içte ta o boyutlarda olur...meydana gelen ,artık suyu alınmış alçı gibidir, nasıl bi şekil almışsa ölümüne kadar o şekli korur,zerre kadar form almaz değişmez..Onun için demişler yedisinde neyse yetmişindede odur diye..Can çıkmadan huy çıkmaz diye...Dağların yer değiştirdiğini duyarsanız inanın,ama bir kişi huyunu değiştirdi derlerse inanmayın..v.s v.s Ben böyle düşünüyorum...

longshank_costa
15-01-09, 21:26
ben ilk 10´a katiliyorum özellikle 2´ci ve 3´cü kanunlarla alakasi fazla bana göre CARPCI´YADA SIDDETLE katiliyorum

longshank_costa
15-01-09, 21:37
butun bilincsiz amatörler birgün gelicek ve bilincli avlanacaklar bundan eminim ama ag atanlari daglar örnegine benzetiyorum

YenerÇELEBİ
15-01-09, 22:06
geçen sene adamın teki tam 90 tane küsbeli oltayı sıralamış gölete dayı bu kadar yasak değilmi dedim adam pişkin pişkin gülerek göletin hemen yanındaki yazlığın sahibi olduğunu,jandarmalarında ahbabı olduğunu söyledi.Ne yapsak nafile en güzeli özel avlaklar oluşturmak.

sokolna
16-01-09, 08:48
Evet bende Nihat ve Erdinç gibi düşüniyorum bu toplumla olmaz arkadaşlar adamlar parmak kadar holiganları tutup kendine balıkçıyım diyor birde hava atması yokmu 1 kofa balık yakaladım diyor ihbar ediyorum gelen giden yok bu durumda mecburen onun seviyesine iniyorsun ya o seni gole atacak yada sen

Murat EVİTAN
16-01-09, 23:57
Valla maddeler ne üzücü ama hepsi de geçerli,yani tüm maddeler.

carp911
17-01-09, 00:36
arkadaşlar bu kanun yönetmelikler ve kişiler bir gün eminim bizim gibi hatta daha da fazla düünenler olacaktır ama herşeyın başı sabır,

bide gördüğümüz olayları görmemezlikten gelirsek ve yetkili mercilere iletmez isek bu sürecibiz uzatmış olacağız herkezi daha duyarlı olmaya davet ediyorum.

avcı45
08-05-09, 19:41
mayıs ayında yanı buay gözlerımle şahıt oluyorum kı havyarlı balıkları katledıyorlar vıcdansızlar.

Cengiz AKAR
08-05-09, 20:40
Murat malesefki haklısın

Simam
09-05-09, 11:19
Bence Modern sazan avı 'yakala ve bırak' Türkiyede kanunen tanımlanmalı.Birçok amatörün yaptığı yorum:''İlk önce sirkülere uymayı başaralım,sonra ise daha ilerlemiş bir sistem olan 'yakala ve bırak' ı da uygularız'' düşüncesi eksik.Bu düşünce tarzı çok zaman kaybettirecek.Zaten toplum olarak birçok konuda çok zaman kaybetmişiz.Sirkülerin eksik yanları giderilmeli.İlkel davranşlardan zevk alan avcıların davranışları kanunen ve kanuni uygulamalarla kısıtlanmalı ,siki denetimle ve 'Yakala ve bırak' uygulamacılarının bilinçli örnekleri ile istendik davranışlara dönüştürülmeli.
Avlanma sirküleri ve Modern sazan avının birbirine paralel olarak uygulanması çok daha etkili olacak.Çünkü iki kavramında amaçları birbirine yakındır.Amaç balığın neslini sürdürmek.

nazmi_34
09-05-09, 19:27
selam arkadaşlar bu güzel ve değerli bilgiler için öncelikle teşekkür ederim.benim yaşadığım bundan bir ay önceki olayı anlatmak isterim.yer şamlar barajı ağların sayısı belli değil,belki 20 belki 30 adet tutulan sazan balıkları 750 gr orada ağ atanlardan birini tanıyorum sordum balık varmı diye balık yok kalmadı diyor.peki senin gibiler burayı ağla donatırsa bu bir gün değil ,her gün aynı terenenni nasıl balık kalır burda dedim anlattığı çok ilginç bir olay var abi diyo geçen gün sekiz kğ civarında bir sazan otun üzerinde yumurtaları bırakıyor attım üzerine serpmeyi yakaladım diyor.vede bunu marifetmiş gibi anlatıyor.çok üzüldüm inanın göletleri gezmeyi çok seviyorum bir tane olta değil ,yemleme dahi yapmadım çünkü o sazanlar şu an eziyet halindeler.daha sonra kendisine bu durumun yanlış olduğunu anlattım.jandarma kendilerine bir şey yapmadığını söyledi.ben oradan uzaklaştım jandarmayı aradım bekledim ne gelen var ne giden.baştan sona kadar eğitim şart arkadaşlar bana ne ya değil bildiklerimizi anlatmak zorundayız.inanın anlattıktan sonra o insanların düzeldiğini görüyoruz . ağcılar hariç ,kalın sağlıcakla .bunu unutmayalım haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır.

FoxCarp
11-05-09, 12:41
Nazmi abi çok kötü hikaye yaaa. Hem üzüntü hem de kızgınlık uyandıran. Bunlar nasıl insan anlayamıyorum. Neden nasibini 'almışlar' belli değil. Şu bizim dernek evrakları gelip resmen dernek açılsın da bizler de bu yöndeki faaliyetlerimize start verelim. Bakalım jandarma öyle ağcılardan bir balık alıp işi ekecek mi?!
Ağsız göllerde RASTGELSİN!