Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Su ürünleri kanunu

carp911
19-04-08, 12:33
Su Ürünleri Kanunu
http://www.kkgm.gov.tr/kanun/su_ur.html

Vatandaşlar herhangi bir yerde istedikleri zaman balık tutamayacak. Spor ve zevk amacıyla yapılan su ürünleri avcılığı için izin alınacak

Hükümetin Meclis'e gönderdiği Su ürünleri tasarısı kapsamında Türkiye için klasik haline gelen oltayı alıp Galata Köprüsü'nde balık avlamak hayal olacak. İsteyen elini kolunu sallayarak deniz, göl ya da ırmak kenarlarında balık tutamayacak. Eğlence amacıyla balık tutmak için dahi izin almak gerekecek. İzin almayan 100 YTL para cezası ödeyecek.

Yasadaki önemli değişikliklerden biri Türk karasuları ile iç denizlerde Tarım Bakanlığının iznine bağlı alarak yabancı ülke vatandaşları ticari amaçla avcılık yapabilecek. Rumlardan bu yönde gelebilecek bir talep önümüzdeki dönemde tartışma yaratacak.

AB'ye uyum kapsamında hazırlanan yasa tasarısı şu yenilikleri getiriyor:

* OLTA ATMAK İÇİN DE İZİN: Ticari amaçlı ruhsat alma işlemi yeniden düzenlendi. Sadece ticari amaçlı balıkçılık değil, sportif ve eğlence amaçlı amatör avcılığa da izin koşulu getirildi. Hobi olarak balıkçılık yapan vatandaşlar ceplerinde izin kağıdı bulunmadan hiçbir yerde olta atamayacak.

İZİNSİZ AVA 100 YTL: İzin belgesi olmadığı halde balık avlayan vatandaşlar 100 YTL para cezası ödemek zorunda kalacak.

* YUNUSLAR KURTULACAK: Devlet eliyle Yunusların öldürülmesine de tasarı ile son verilecek. Mevcut yasada yer alan yunus avcılığının teşvik edilmesi için tüfek ve fişek verileceği hükmü kaldırılıyor. Madde gerekçesinde, nesli tehlikede olan türlerin korunmasına ilişkin Türkiye'nin de taraf olduğu Bern sözleşmesinde yunus avcılığının yasaklandığı, değişikliğin buna paralel olarak yapıldığı bildirildi.

* BALIK AVCILI�?I YABANCILARA AÇILIYOR: Türk karasuları ve iç denizlerinde yabancı ülke vatandaşlarının balık avcılığı yapamayacağına ilişkin hüküm yasadan çıkartılıyor. Böylece Türk karasuları yabancı balıkçılara açılıyor. Düzenlemenin gerekçesinde 'Türk vatandaşı olmayanların avlanma yasağına ilişkin hüküm Avrupa Birliğinin ilgili mevzuatı çerçevesinde değiştirilerek ticari amaçlı avlanmalar karşılıklılık ilkesi çerçevesinde izne tabi kılınmıştır' denildi. Kıbrıs Rum kesimi balıkçılarının yapacağı bir talep yine Türkiye'de tartışma yaratacak.

* ULUSLARARASI KRİZ ÖNLENECEK: Yabancı ülke karasularında avlanan balıkçıların son Bulgaristan örneğinde olduğu gibi ülkeler arasında sorun çıkarmasını önlemek için de hükümler konuldu. Yabancı karasularda avlanacak gemiler ilgili bakanlıktan izin alacak.

* GEMİLERE UYDUDAN TAKİP: balıkçıların kurallara uyup uymadığı uydulardan takip edilecek. Bunun için balıkçı gemilerine uzaktan algılamalı cihazlar takılacak.

Haber: http://www.yeniasir.com.tr/sondak_detay.php?hid=225

reos_mow
21-04-08, 20:02
yabancların bizim kara sularımızda avlanması hiç hosuma gitmedi bizim balıkcılar onların sularına girince öldürülüyorlar daha gecende bulgaristan kara sularına giren bi tekneye ateş açılmış ve bir kişi ölmüş :s

carp911
21-04-08, 23:21
burda esas olan amatör balikcilik korunmali bence belki bazi engeller olacak ama bu engeller sayesinde belki ileriki nesilere daha güzel avlaklar birakabiliriz,kac seferdir kacak avlanma ve aga ihbarinda bulunduk hic kimse umursamiyor.

CarpManiac
03-06-08, 20:52
Amatör balıkçılık belgesi gerekmeyecek!
TBMM AB Uyum Komisyonu, amatör ve sportif amaçlarla avlananlara izin belgesi alma zorunluluğu getiren değişikliği "gerçekçi olmayacağı" gerekçesiyle benimsemedi.

Komisyon, Su Ürünleri Kanunu’nda değişiklik yapan tasarıyı değiştirerek kabul etti. CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, tasarıyla, İstanbul Boğazı’nda veya başka yerlerde tatil günleri spor amacıyla balık tutacak olanlara izin belgesi alma zorunluğu getirildiğini ifade ederek, bunun gerçekçi olmadığını söyledi. Öymen, "Pazar eğlencesi için balık tutmaya gideceklere, polis, ’1 Mayıs muamelesi yaparız’ derse olmaz. Zaten AB’ye destek azalıyor, amatör balıkçıların da desteğini kaçırmayalım" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, amatör ve sportif amaçla avlananlardan izin belgesi istenmesinin amacının, özel türlerin korunması olduğunu bildirdi. Ancak Pakdil’in sözleri milletvekillerini ikna etmedi. AKP Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, "eğlence ya da gıda temini için avlanan vatandaşların cezalandırılması doğru olmaz" diyerek önerge verdi. Kabul edilen önergeyle tasarıda amatör ve sportif amaçlarla avlananlar için öngörülen izin belgesi alma zorunluğu kaldırıldı. Buna göre ticari amaç dışında; spor, dinlenme ve eğlenme gibi amaçlarla su ürünleri avcılığı yapanlar, izin belgesi almayacak. Komisyon, izin belgesi almadan su ürünleri avcılığı yapanlar için öngörülen 100 YTL cezayı da tasarıdan çıkardı.

Cengiz AKAR
07-06-08, 00:37
oh oh çok iyi olmuş
zaman bulup birsürü uğraşmak zorunda kalmayacağız

farcho
19-03-09, 11:51
bencede super ya ne o ben balıga gıdecem dıe ızın mı alacam ne alaka dimi :Dpaylasım ıcın tesekurler...

bigcarp
20-03-09, 00:19
Arkadaslar kimse kusura bakmasin ama gercekten sasmamak elde degil !!!!!!

Inanain suraya yazacak birsey bulamiyorum , düne kadar hepinizin bas bas bagirip istediginiz beklediginiz yasa bu degilmiydi isteyen kizsin darilsin ama ne yaparsaniz yapin bu kafa yapisi ile bir adim ileri gidemezsiniz bu yasa sizler icin alitilacak belkide en ciddi adimdi.

Peki simdi böyle düsünenlerin tümüne soruyorum bu basi bozuklukla ( Yasasiz , Kanunsuz , cezasiz ) nasil düzelteceksiniz bu isi ??

Belkide bu cikacak yasa bu isin baslangici idi , ilk etapta belge birkac yil sonrada kurs + imtahan ve ehliyet.
Sonuc : Bu ise gercek anlamda gönül vermis insanlar , iste ondan sora yavas yavas beklentileriniz gercek olmaya baslardi.

Neyse yine hamamda tasta ayni ( ayni hamam ayni tas ) eger ayni sekilde devam ederse korkarim yetisen cocuklariniz sizin gördüklerinizide göremiyecek.. !!!

Cengiz AKAR
20-03-09, 00:42
Tasta bizim hamamda bizim
Burası Türkiye bizim gelir seviyemiz öyle 5000-10.000 £ veripte balık yakalayacak lükste değil
şimdi sizin mantığınızla "parası olan avlansın olmayan evinde otursun ne işi var balıkta sazancılıkta" mı oluyor

bigcarp
20-03-09, 00:51
Burası Türkiye bizim gelir seviyemiz öyle 5000-10.000 £ veripte balık yakalayacak lükste değil
şimdi sizin mantığınızla "parası olan avlansın olmayan evinde otursun ne işi var balıkta sazancılıkta" mı oluyor

Bak arkadasim sana fazla söze gerek yok !!!

Arkani dönde bir bak senin zihniyetin kara avciligini ne hale getirdi Türkiyede..

Ne oldu bundan alti yedi yil evvelde onlar senin dedigini diyordu bazi seyler yoluna konduda hepsi avimi birakti ???

carp911
20-03-09, 00:51

Yok yanlış anlaşılıyor bence konu cengiz neden öyle yorum yapıyorsun bu kanu kural kara avcılığın da da var hatta kursu bile var neden bu balıkçılıkta da olmasın ki sen istemezmisin bilinçli kişilrle göllerde tanışasın beraber laf muhabbet edesin.

Bu konuyu esasında senin savunman gerekir çünkü biz bu zorlukları direkt olarak yaşayan kişileriz göllerde bi sürü bilinçsiz kişileri gören bizleriz.

Belli kurallar çerçevesinde kanun nizam olsa daha iği olmazmı sence.

CarpManiac
20-03-09, 01:04
Arkadaslar kimse kusura bakmasin ama gercekten sasmamak elde degil !!!!!!

Inanain suraya yazacak birsey bulamiyorum , düne kadar hepinizin bas bas bagirip istediginiz beklediginiz yasa bu degilmiydi isteyen kizsin darilsin ama ne yaparsaniz yapin bu kafa yapisi ile bir adim ileri gidemezsiniz bu yasa sizler icin alitilacak belkide en ciddi adimdi.

Peki simdi böyle düsünenlerin tümüne soruyorum bu basi bozuklukla ( Yasasiz , Kanunsuz , cezasiz ) nasil düzelteceksiniz bu isi ??

Belkide bu cikacak yasa bu isin baslangici idi , ilk etapta belge birkac yil sonrada kurs + imtahan ve ehliyet.
Sonuc : Bu ise gercek anlamda gönül vermis insanlar , iste ondan sora yavas yavas beklentileriniz gercek olmaya baslardi.

Neyse yine hamamda tasta ayni ( ayni hamam ayni tas ) eger ayni sekilde devam ederse korkarim yetisen cocuklariniz sizin gördüklerinizide göremiyecek.. !!!
Tahsin abi tatlı su olta balıkçılığının ülkemizde gelenek ve görenekleri şudur:Olta balıkçılığı sanayi şehirlerinde hafta sonu stres atmak için muhabbet arasında mangal,yanık müzik ve çay eşliğinde, balık bahane muhabbet şahane mantığı ile yapılır.Ülkemiz insanı da muhabbetçidir sıcakkanlıdır,misafirperverdir ve bu konularda 1 numaradır o yüzden bahsettiğiniz eğitime ihtiyacı yoktur. http://www.carpbg.com/forum/images/smiles/icon_redface.gifhttp://www.carpbg.com/forum/images/smiles/icon_redface.gifhttp://www.carpbg.com/forum/images/smiles/icon_redface.gif

Cengiz AKAR
20-03-09, 01:09
http://img240.imageshack.us/img240/366/fotoraflar087vi1.jpg (http://imageshack.us/)

bahsettiğiniz belge

CarpManiac
20-03-09, 01:11
şimdi sizin mantığınızla "parası olan avlansın olmayan evinde otursun ne işi var balıkta sazancılıkta" mı oluyorBunun gelir seviyesiyle alakası yok bu insanın hayata bakış açısıyla alakalı birşey daha fazla.

Cengiz AKAR
20-03-09, 01:15
Yok yanlış anlaşılıyor bence konu cengiz neden öyle yorum yapıyorsun bu kanu kural kara avcılığın da da var hatta kursu bile var neden bu balıkçılıkta da olmasın ki sen istemezmisin bilinçli kişilrle göllerde tanışasın beraber laf muhabbet edesin.

Bu konuyu esasında senin savunman gerekir çünkü biz bu zorlukları direkt olarak yaşayan kişileriz göllerde bi sürü bilinçsiz kişileri gören bizleriz.

Belli kurallar çerçevesinde kanun nizam olsa daha iği olmazmı sence.

Mehmetciğim bizim bu konuda zaten kanun ve nizamlarımız var vede yeterli fakat bu kanunları uygulayan yok bizim sıkıntımız kanunların uygulanmamasıdır
şimdi sorarım sizlerte kanunlar yönetmelikler tam uygulansa sıkıntımız olacakmı?

Cengiz AKAR
20-03-09, 01:20
Tahsin abi tatlı su olta balıkçılığının ülkemizde gelenek ve görenekleri şudur:Olta balıkçılığı sanayi şehirlerinde hafta sonu stres atmak için muhabbet arasında mangal,yanık müzik ve çay eşliğinde, balık bahane muhabbet şahane mantığı ile yapılır.Ülkemiz insanı da muhabbetçidir sıcakkanlıdır,misafirperverdir ve bu konularda 1 numaradır o yüzden bahsettiğiniz eğitime ihtiyacı yoktur. http://www.carpbg.com/forum/images/smiles/icon_redface.gifhttp://www.carpbg.com/forum/images/smiles/icon_redface.gifhttp://www.carpbg.com/forum/images/smiles/icon_redface.gif
Aynennnnnnnn:helal:

Murat EVİTAN
20-03-09, 01:26
Tahsin abi siz almanyada yaşadığınız için oranın düzenine ayak uydurmak zorundasınız.Sakın yanlış anlamayın sizi kınamak değil amacım.Ama ne güzelki adam kuralını koymuş ve cezalarını agırlaştırmış.Halk ta buna alışmış ve başına geleceği biliyor bir yanlış yaptıgında.Örneğin orada kimse kırmızı ışıkta geçmezken burada hak getire.Adama ne yapıyorsun kırmızı dediğimizde hem hakkımıza tecavüz ediyo,hemde haklıymış gibi bize sövüyor.Yani hem suçlu hem güçlü mantığı.Sizin anlayacağınız burada bizim şerefsiz politikacıların dediği gibi herşey güllük gülistanlık değil.Ortalık balıkçı doldu.İşsiz kalan herkez elinde bir kamış kıyılarda.İşimize giderken bile hergün korkuyla gidiyoruz acaba buğün atılırmıyız diye.Yani kısacası burada insanlar ekmeğe para bulamazken,yol parası yada benzin parası verip birde avlağa para veripte nasıl gidecek.Keşke güzel ülkemizin insanıda refah olsada buradada gavurun memleketindeki gibi katı kuralları uygulayıp insanımızı bu kurallara uymaya mecbur edebilsek.Yani benim şahsi fikrim bu işin gelir düzeyiyle bağlantısı büyük.Ancak arkadaşlarımın ve sizin fikirlerinizede saygım var.

Saygılarımla

CarpManiac
20-03-09, 01:31
Mehmetciğim bizim bu konuda zaten kanun ve nizamlarımız var vede yeterli fakat bu kanunları uygulayan yok bizim sıkıntımız kanunların uygulanmamasıdır
şimdi sorarım sizlerte kanunlar yönetmelikler tam uygulansa sıkıntımız olacakmı?Kanunlar ve yönetmelikler kusursuz olsa da herşey kanunla olmaz ,eğitim olmadan hiçbirşey olmaz, istediğin kanunu cezayı getir.Koruma görevlileri de tek başına bir şey yapamaz.Onlar bizim olta balıkçılığına verdiğimiz değeri vermiyorsa biz öğreteceğiz.Çoğunluk her zaman bizde azınlık onlarda o yüzden suçu kimsede aramayalım çünkü en büyük suçlu biziz biliyoruz ama üstüne gitmiyoruz ,öğretmiyoruz sadece arkadan konuşuyoruz.Bizim internette klavye başında tepki göstermemiz işe yaramaz.Tepki gösterilmemiş bu güne kadar ki adamlar 10 oltacı grubu arasında gidip ağ atabiliyor.

CarpManiac
20-03-09, 01:33
Aynennnnnnnn:helal:Yazdığımı zıt anlamlı olarak algılamaya çalış.Öyle balıkçılık olmaz,piknik olur.

bigcarp
20-03-09, 01:39
http://img240.imageshack.us/img240/366/fotoraflar087vi1.jpg (http://imageshack.us/)

bahsettiğiniz belge

Cengiz o belge benim bahsettigim belge falan degil ondan benden haric benim oglanda dahi var.

O belge sadece kara avciligini baglar bizim su an derdimiz Tatlisu balik avciligi ayrica sadece sazan ilede ilgili degil.

Simdi sana bir soru daha sorayim neden aldin o belgeyi ???

O belgeyi almak yasam standatini nekadar etkiledi ??

Avciligin her türü bir yasam tarzidir bunun standartla falan alakasi yoktur..

Cengiz AKAR
20-03-09, 01:42
Yazdığımı zıt anlamlı olarak algılamaya çalış.Öyle balıkçılık olmaz,piknik olur.

Hangimiz sırf balık yakalamak için gidiyoruz?
Ben şahsen bütün haftanın stresini balığa giderek atıyorum üzerimden
Balığa gidiş sebebim trofe falan diil sadece kafa dinlemek. O an sadece ben oltalarım ve ateşin üzerinde kaynayan çayım var. Ne iş ne başka birşey yok aklımda

Cengiz AKAR
20-03-09, 02:00
Cengiz o belge benim bahsettigim belge falan degil ondan benden haric benim oglanda dahi var.

O belge sadece kara avciligini baglar bizim su an derdimiz Tatlisu balik avciligi ayrica sadece sazan ilede ilgili degil.

Simdi sana bir soru daha sorayim neden aldin o belgeyi ???

O belgeyi almak yasam standatini nekadar etkiledi ??

Avciligin her türü bir yasam tarzidir bunun standartla falan alakasi yoktur..

Tahsin abim ben bu belgeyi ilk çıktığında aldım tarihine bakınca göreceksin. aldığım zaman hiçbir mecburiyeti yoktu,alma sebebim: benim avcılığın her türü ile ilgilenmem vede bir işi eğer yapıyorsam layığı ile yapma kaygısı taşımamdan ibarettir
Bu belgeyi almak yaşam standartımı hiçbir şekilde etkilemedi çünkü zaten benim kendim; doğa düşkünü doğaya saygısı olan doğal dengeyi elimden geldiğince korumaya çalışan biri olduğum için bana fazla birşey öğretmedi
şimdi eğer balıçılık içinde böyle bir kurs olursa ilk katılanların içinde benimde olacağımdan emin olabilirsin
benim mesajım yanlış anlaşıldı heralde
birileri bu işte para kokusu alırda işi ticarete dökerse devlette vergi alırken bu iş zevk işi mantığını kullanırsa vay halimize
Türkiye gelir seviyesi en düşük ülkeler arasında olmasına rağmen en pahalı akaryakıtı biz kullanmıyormuyuz?
Türkiye şartları hakkında yazacak o kadar çok şey varki siyaset gibi anlaşılacağı için yazmayalım

bigcarp
20-03-09, 02:00
Tahsin abi siz almanyada yaşadığınız için oranın düzenine ayak uydurmak zorundasınız.Sakın yanlış anlamayın sizi kınamak değil amacım.Ama ne güzelki adam kuralını koymuş ve cezalarını agırlaştırmış.Halk ta buna alışmış ve başına geleceği biliyor bir yanlış yaptıgında.Örneğin orada kimse kırmızı ışıkta geçmezken burada hak getire.Adama ne yapıyorsun kırmızı dediğimizde hem hakkımıza tecavüz ediyo,hemde haklıymış gibi bize sövüyor.Yani hem suçlu hem güçlü mantığı.Sizin anlayacağınız burada bizim şerefsiz politikacıların dediği gibi herşey güllük gülistanlık değil.Ortalık balıkçı doldu.İşsiz kalan herkez elinde bir kamış kıyılarda.İşimize giderken bile hergün korkuyla gidiyoruz acaba buğün atılırmıyız diye.Yani kısacası burada insanlar ekmeğe para bulamazken,yol parası yada benzin parası verip birde avlağa para veripte nasıl gidecek.Keşke güzel ülkemizin insanıda refah olsada buradada gavurun memleketindeki gibi katı kuralları uygulayıp insanımızı bu kurallara uymaya mecbur edebilsek.Yani benim şahsi fikrim bu işin gelir düzeyiyle bağlantısı büyük.Ancak arkadaşlarımın ve sizin fikirlerinizede saygım var.

Saygılarımla

Sevgili Murat iki gözümsün bunun gelir düzeyi ile alakasi yok bunun kanun ve nizam ile alakasi var ha deki bana agac yas iken egilir haklisin diyeyim yani bunun egitim asamasinda baslamasi gerekli ikinci bir konu burasida is ve issizlik olarak cok farkli degil bunu burada yasayan yakinlarinizdanda teyit ettirebilirsiniz elbetteki sizler kadar zor durumda olmaya biliriz ama buradada bircok insan varki aksam evine ekmegi zor götürüyor.
Bakin Cengiz benim sormama bile firsat vermeden belgeyi yayinlamis benim olamasini istedigim bu bukadar.

benim esas hastaligim kara avciligi oglumda ayni sekilde avci inanin bu belge isi mecbur olduktan sonra kara avciliginda kisa sürede iyiye dogru gelisme oldugunu ben senede birsefer gelmeyle görebiliyorum .
Tatli su avciligindada ayni yönteme basvurulsun bakin göreceksiniz nasil düzelme olacak..

Saygilar..

bigcarp
20-03-09, 02:14
Tahsin abim ben bu belgeyi ilk çıktığında aldım tarihine bakınca göreceksin. aldığım zaman hiçbir mecburiyeti yoktu,alma sebebim: benim avcılığın her türü ile ilgilenmem vede bir işi eğer yapıyorsam layığı ile yapma kaygısı taşımamdan ibarettir
Bu belgeyi almak yaşam standartımı hiçbir şekilde etkilemedi çünkü zaten benim kendim; doğa düşkünü doğaya saygısı olan doğal dengeyi elimden geldiğince korumaya çalışan biri olduğum için bana fazla birşey öğretmedi
şimdi eğer balıçılık içinde böyle bir kurs olursa ilk katılanların içinde benimde olacağımdan emin olabilirsin
benim mesajım yanlış anlaşıldı heralde
birileri bu işte para kokusu alırda işi ticarete dökerse devlette vergi alırken bu iş zevk işi mantığını kullanırsa vay halimize
Türkiye gelir seviyesi en düşük ülkeler arasında olmasına rağmen en pahalı akaryakıtı biz kullanmıyormuyuz?
Türkiye şartları hakkında yazacak o kadar çok şey varki siyaset gibi anlaşılacağı için yazmayalım

Cengiz bak simdi ikimizde demekki ayni yönde yürüyoruz yani birimiz gidip birimiz gelmiyoruz simdi seninle bulustuk.
Dedigin gibi ilk ciktiginda bende aldim ama simdi mecbur degilmi iste benimde olmasini istedigim budur.

Yani birilerinin cikip eninde sonunda cikacak olan bu kanunu biryerlerden baslatmasi gerek birgün evvel olursa birgün karli olursunuz..

Saygilar..

bigcarp
20-03-09, 02:18

Ilhan hayirli aksamlar..

seni cok iyi anladim sartlar ne olursa olsun yilmadan sonuna kadar mücadeleye devam..

Öncü olan sizlersiniz ...

Saygilar...

Cengiz AKAR
20-03-09, 02:19
Cengiz bak simdi ikimizde demekki ayni yönde yürüyoruz yani birimiz gidip birimiz gelmiyoruz simdi seninle bulustuk.
Dedigin gibi ilk ciktiginda bende aldim ama simdi mecbur degilmi iste benimde olmasini istedigim budur.

Yani birilerinin cikip eninde sonunda cikacak olan bu kanunu biryerlerden baslatmasi gerek birgün evvel olursa birgün karli olursunuz..

Saygilar..

:happy8: Saygılar bizden abim ;)

Murat EVİTAN
20-03-09, 02:34
Tahsin abi sen konunda haklısın.Bende anladım seni.Bizde burada bilinçlanme olsun istiyoruz.Dernekler artsın,insanlar bilinçlensin yakala sal olayını herkez ögrensin.Zaten çabamızda bu yöndedir.Bizler niçin dernekleşme çabasına gidip dernekler kuruyoruz?Tabiiki insanlar bilinçlensin diye.Ama ne yazıkki ülkede okadar yamyam tabir ettiğimiz istilacı avcılar varki,didişmeye kalksak cahilliklerinden dolayı canımızı kaybedeceğiz abim.Ama inanıyorumki derneklerle,forumlarla,gerekirse elden geldiğince uyarıp ilğili mercilere şikayetle gitgide daha iyi olacağının inancı içersindeyim.İnşallah gönlümü rahatlatmak için kendimi avutmuyoırumdur.
Öncelikle bu işe türkiyede tarım ve köyişlerinin değilde tamamen bu işle ilğili su yönetmeliğinin tümüne bakacak (içsular ve denizler) ilğili mercii bakanlık kurulmasıdır.Tabii kurulan bu bakanlığın balıkçılığı bilmesi şartıyla.Düşünüyorumda domates,biber patlıcan larla ilğilenen mercii sulardan ne anlar.Onlar toprak mahsullerinle ilğilenmeli diye düşünüyorum.

CarpManiac
20-03-09, 04:13
Tasarının meclise sunum şekli de tartışılır.Ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrili ve denizde kıyıdan avlanacak olan olta balıkçılarının yaptığı avlar deniz ekosistemine diğer çevre faktörleri göz önüne alındığında pek etkisi yoktur.Ülkemizde denizde kıyıdan avlanan balıkçılar da çoğunluktur .Bu belge denizde tekne ile ve iç sularda avlanacak olanlar için mecburi olarak meclise sunulsaydı daha inandırıcı olurdu ve meclisten geçerdi gibime geliyor.

Bigcarp64
20-03-09, 11:10
kanunlar ne kadar çıkartılırsa çıkartılsın bizim istediğimiz doğrultuda olduğunu hepimiz biliyoruz ki bu forumda bunun için bir aradayız ama diğer abileriminde bahsettiği gibi uygulama olmadıktan sonra neye yarar ağcılar diyye hep bahsediyoruz bu tip insanlar genelde sırtını bir yere dayayıp bu hareketi yapan kişiler en azından burada öyle adam göle ağ atmaya gitmeden önce askeriyediki tanıdıklarına haber veriyor ararlarsa oradaki ağ atan benım ha gibisinden gerisini siz düşünün artı asker abilere bişey denecek gibi değil çok afedersiniz ama it iti ısırmaz mısalı kıme şikayet edeceğimizi bilemez olduk gerisini siz düşünün

ByMurat
23-03-09, 16:26
Konuyu daha yeni gördüm ve bir solukta okudum...
İlk haberi görünce kafamda hemen bir senaryo canlandı, sanırım aynı senaryo böyüklerimizin de kafasında canlanmış olacak ki madde geri çekilmiş...

Yer: Anadolu'da bir avlak
Oyuncular: Bizim yakından tanıdığımız bohçacılar ve kolluk kuvvetlerinin bir mensubu

Mayıs sonu, Haziran başı gibi bir tarihte elinde bir kamış, ucunda kocaman bir üçlü kanca(çapa) ve ağırca bir kurşun bulunan kahramanımız, kıyıda otların arasına kadar gelip neslini devam ettirmek için üreme faaliyetinde bulunan trofe(!) sazanları kovalamaya ve denk getirirse çarpmaya(çırpmaya) çalışmaktadır ve bir kaç tanesinide üremekten men etmiştir bile...
Tam bu sıralarda yanına görevlimiz gelmiştir.
- Ne yapıyorsun hemşehrim burada?
- Abi balık tutuyorum.
- İzin aldın mı balık tutmak için?
- Abi, gelirken hanıma söylemiştim ama, şikayet mi etmiş arkamdan?
- Yok hemşehrim, öyle değil. Balık tutmak için devletten izin alman gerekiyor. Eğer iznin yoksa sana ceza kesecem.
- Bilmiyordum abi, peki ne kadar bunun cezası?
- 100 TL.
- Abi yapma yaaa, çokmuş bee... Bak abi ben asgari ücretle çalışıyorum zaten, bu kadar ceza kesersen ocağım söner, al şu yeşilliği bu seferlik affet be abi...
- Tamam ama senin bir tane mi oltan var?
- Yok abi, şurada 5 tane daha var. Ucuna PARAŞÜT taktıydım...
- Aaa bak bu olmadı şimdi. Çok olta atmışsın, bir kaçtanesini çek öyle devam et...
- Peki abi çekiyorum hemen, Allah Razı Olsun...
- Hadi RASTGELSİN sana...

Bu yazılanlar memleketimiz gerçeği, henüz Tırıvırının ne olduğunu, hangi mevsimde hangi türlerin av yasağı olduğunu bilmeyen, eline makbuz alıp avlanma pulu kesmekten başka işi olmayan görevlilerimiz var. Hal böyleyken yeni sınırlamaların getirilmiş olmasına sevinmek sadece ZÜĞÜRT TESELLİSİDİR.

NCavuS
23-03-09, 19:02
Ben ağa atanı bile gördüm bu neki :D ama istisnalar kaide'yi bozmaz bu işe gayet duyarlı kamu görevlilerimizde var bir çok defa şahit olmuşuzdur..

CarpManiac
23-03-09, 20:36
Konuyu daha yeni gördüm ve bir solukta okudum...
İlk haberi görünce kafamda hemen bir senaryo canlandı, sanırım aynı senaryo böyüklerimizin de kafasında canlanmış olacak ki madde geri çekilmiş...

Yer: Anadolu'da bir avlak
Oyuncular: Bizim yakından tanıdığımız bohçacılar ve kolluk kuvvetlerinin bir mensubu

Mayıs sonu, Haziran başı gibi bir tarihte elinde bir kamış, ucunda kocaman bir üçlü kanca(çapa) ve ağırca bir kurşun bulunan kahramanımız, kıyıda otların arasına kadar gelip neslini devam ettirmek için üreme faaliyetinde bulunan trofe(!) sazanları kovalamaya ve denk getirirse çarpmaya(çırpmaya) çalışmaktadır ve bir kaç tanesinide üremekten men etmiştir bile...
Tam bu sıralarda yanına görevlimiz gelmiştir.
- Ne yapıyorsun hemşehrim burada?
- Abi balık tutuyorum.
- İzin aldın mı balık tutmak için?
- Abi, gelirken hanıma söylemiştim ama, şikayet mi etmiş arkamdan?
- Yok hemşehrim, öyle değil. Balık tutmak için devletten izin alman gerekiyor. Eğer iznin yoksa sana ceza kesecem.
- Bilmiyordum abi, peki ne kadar bunun cezası?
- 100 TL.
- Abi yapma yaaa, çokmuş bee... Bak abi ben asgari ücretle çalışıyorum zaten, bu kadar ceza kesersen ocağım söner, al şu yeşilliği bu seferlik affet be abi...
- Tamam ama senin bir tane mi oltan var?
- Yok abi, şurada 5 tane daha var. Ucuna PARAŞÜT taktıydım...
- Aaa bak bu olmadı şimdi. Çok olta atmışsın, bir kaçtanesini çek öyle devam et...
- Peki abi çekiyorum hemen, Allah Razı Olsun...
- Hadi RASTGELSİN sana...

Bu yazılanlar memleketimiz gerçeği, henüz Tırıvırının ne olduğunu, hangi mevsimde hangi türlerin av yasağı olduğunu bilmeyen, eline makbuz alıp avlanma pulu kesmekten başka işi olmayan görevlilerimiz var. Hal böyleyken yeni sınırlamaların getirilmiş olmasına sevinmek sadece ZÜĞÜRT TESELLİSİDİR.Bu yazıda insanlarımızı bilinçlendirmeden kanun,yönetmelik ve tebliğdeki sınırlamaların vatandaşı madur duruma düşüreceği anlamı verilmek istenmiş.Yazı bahsettiğimiz konuyla birleştiğinde''şöförlerimiz yaya yolculara geçme üstünlüğü tanımıyor,ehliyete ne gerek var '' gibi yorumlayan olabilir.:)
Amatör balıkçılık belgesi basında(amatör balıkçıdan para koparmak)lanse edildiği gibi değil,toplumu amatör balıkçılık tebliği hakkında bilgilendirmenin en önemli adımı olacaktı.Toplum amatör balıkçılık belgesinin zorunlu olduğunu basın ve yayın kuruluşlarından öğrenecekti. Amatör balıkçılık belgesi zorunlu hale getirilerek kara avcılığında olduğu gibi tebliğ kitapçığı av sırasında zorunlu olarak bulundurma şartı koşulsaydı ve bu kitapçık amatör balıkçılık belgesi ile birlikte verilseydi eğitim büyük ölçüde sağlanmış olurdu.(Şu anda var olan derneklerimiz kendi imkalarıyla tebliğ kitapçığı bastırarak bunu sağlamaya çalışıyor)Kurallardan eline olta alan herkez haberdar olacaktı.Amatör balıkçıların bilinçlenmesi koruma görevlilerini de kanunları bilme ve doğru şekilde uygulamaya zorlayacaktı.Tebliğ toplumun her kesimine ulaştığında da amatör balıkçılığa yeni başlayanlara eğitim şartı getirilerek gelecek nesillerin olta balıkçılığına bilinçli bir şekilde başlaması sağlanabilecekti.

Bigcarp64
24-03-09, 10:38
evet ilhan ustam çok güzel bir şekılde açıklamışsın konuyu dediğin gibi eğitimi verilmeden al çık seti alıp su kenarına herkes gidememli ki bunu sağlayacak etkenlerden biri denetim denetimin avlaktan değil av bayiilerinden başlaması gerek aslına bakarsanız

av bayiine gidildiğinde bazen gözüme çarpıyor ağlar, pinterler bunlardan başlamak gerek cebinde parası kollukta tanıdığı biri olan herkes böyle yani arkadaşın makalesindeki gibi kollukçunun paraşütün ne olduğunu bilmemesi mesela buna göre demek ki denetimleri bu işi bilen kişilerin yapması veya yaptırılan kişilerin bilgilendirilmesi gerek