Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Ay takvimi ve hava durumu ..

organik81
15-04-08, 21:27
Ana sayfamızda "Hava Durumu ve Ay Takvimi" faaliyete geçmiştir. İşe yarayacağını umarız. Kolaygelsin..

http://www.carptr.com/portal.php

reos_mow
22-04-08, 08:50
hemen soriyim dolunay olunca daha iyi mi av oluyor? gecelri aydınlık olması bizim için avantaj da balık için nasıl? şimdiye kadar hiç ayın nasıl olcagına bakmadan gittiğim için

FoxCarp
22-04-08, 21:16
Dolunay olunca tam tersi en az balık yapar.
Bu konuda epey bi literatür okudum ve bilimsel olarak tespit edilmiş durum yoktur. Fakat genel kanı Ay'ın ilk haftasında daha iyi balık alındığı yöndedir. Bunu ilk kez gözlemleyen italyan bir balıkçıdır. Hatta kendisi bir tek yeni Ay'da balığa çıkmaya başlamıştır.
Bana göre illa ki balık lacak diye bir olay yoktur. Önemli olan göl kıyısında olup, hava durumu, Ay devresi, hava basıncı gibi faktörlere bakmaksızın Sazan Avı'nın tadını çıkarmaktır. Gerisi hikaye. Ben şahsen her balığa gittiğimde balık tutacağımı garantili bilsem balıkçılığı bırakırım. Heyecan ve adrenalin olmayacağına göre cazibesi nerede olacak???
RASTGELE!

ONUR
30-05-08, 13:37
Erdinç kardeş,merhaba.Ben tam tersine biliyorum,dolunayda balık yakalama şansaları
hissederek artıyor.
Bir bilim çalışmasından,JOHN ALDEN KNİGHT ispatladı ki rekor balıklar veya çök balık
DOLUNAY zamanında yakalandı,daha önemli,balıklar tam yakalama zamanı ayın devreleri arası.
En iyi balık avlanma zamanı DOLUNAY zamanı.
Heralde herkes biliyor ki başka faktörler var balık avı için,hava birden soğuması,su kalitesi,hava basınçi,su ısısı.
Temmuz ayından 1-2 günleri için geceleri tam balık zamanı ve 12-17 günleri için
sabahları.
Nasıl yemleri önem veriyorsak,ay takvimine önem verelim diye düşünüyorum,faydalı.