Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Avlanma stratejisi

FoxCarp
17-03-08, 13:03
Avlanma stratejisi belki de Sazan avında en önemli konudur. Maalesef usta Sazancılar da buna dahil, bizler Sazan'ın olduğu yere değil de bizim kamp kuracağımız yerin uygun olmasını tercih etmekteyiz. Böylece de oltalarımızı balıktan uzak bir yere atıp beklemekteyiz. Peki bugün balığın gölü dolaşma keyfi yoksa?
Boşuna günlerce balığın gelmesini bekleriz. Diğer taraftan trofe Sazanların bildiğimiz gibi uzun mesafeli dolaşmaları yoktur. Onu ancak oltanızı 'burnunun önüne' atarsanız yakalayabilirsiniz. Demek ki bizim stratejimizi oluşturacak en önemli unsur - balığın olduğu veya geçebileceği yeri tespit edip oltamızı atmak ve kampımızı kurmaktır.
Bu nedenle gideceğimiz avlak hakkında ayrıntılı bilgi toplamamız, gittiğimizde de söyle bir su yüzeyinde göz gezdirip Sazanı aramalıyız. Daha sonra da varsa eğer sonarla gölün ayrıntılı dip haritasını çıkartarak Sazan'ın olabileceği yerleri tespit etmektir. Sonar yok ise Marker Oltası ile dip taramasını yapmak gerek. Bu süreç birkaç gün de sürebilir. Fakat bunu tamamladığımızda en zor ve önemli aşamayı kattetmiş olacağız. Birçoğumuz bunu bir angarya olarak görmekte ve yapmamaktadır. Dolayısıyla da trofe yakalamaları piyangodan kazanmak gibi bir şansa dönüşür.
Rastgele!
(devamı gelecek)

reos_mow
19-03-08, 16:05
Sonar yok ise Marker Oltası ile dip taramasını yapmak gerek. demissin erdinc abi biraz daha acabilirmsin nasil dibi tarayabiliriz ki? derinligi markerleyebiliriz onu bolgeyi markerleriz nerden nereyi yemleriz die ama dibi nasil tarariz

FoxCarp
19-03-08, 16:13
Dibi taramak genel anlamda kullanılmış bir ifadedir. Marker oltasının kullanım amacı zaten doğru bölgeyi seçmektir. Merker ile dibin özellikleri hakkında bilgi toplayabilirsin. Yoksa sonar ile taramak bambaşka bir şeydir. Ayrıca da yemlersin veya yemlemezsin sana kalmış bir şey.
Rastgele!

Husmen_Mutlu
08-05-08, 11:18
merhaba,
dibi taramak demek hem derinligi hemde dibin ne oldugunu belirlemek.yosun varmi?kayalikmi?camur mu?cakil mi?aniden derin mi oluyor?bunlar hepsi marker oltasi ileoluyor.agirligi yavasca cektirerek anliyorsun dibin ne oldugunu.fakat bunlar sozlerle ifade etmek zor.tecrube hepsi.

bilent yildirim
11-12-08, 21:50
sonarla o balığı bulduğunuzda sanki o sihirin bozulduğunu, amatör ruhun kaybolduğunu düşünüyorum ,ben buradaki çoğu balıkçının zaten balıkçılıkta en önemli şey olan;yer seçimini iyi yapacağına eminim. yazıdaki fikir mükemmel(balığın o günkü gezmeme durumu ve büyüklerin hareketsizliği)ama uygulamaya katılmasam kimse kızmaz bana herhalde, çünkü tanıdığım çoğu sazancı bu konuda tereddütlü.

Bigcarp64
05-02-09, 13:22
balığı ilk etepta teknolojı ıle takıp etmek profosyenel bir sazancı olma yolunda ilerlemeyı hızlandırır bu alette yaptığın tespitleri aklında veya not olarak tutarsan tecrübende artar balığı aramna gereken yerleri iyi bilirsin

farcho
23-03-09, 01:06
ewet bılmedimiz bır avlak bölgesındeysek eger.. once tepeden bı golu seyretmek balık hareketı varmı dıe (bu her avlaga gıtdımızde gecerli ) gözümüze veya hosumuza gıden bıyer varsa (tabiki kafanıza yatan baska yerlerıde yedek olarak secın ) daha sonra ilk begendınız yerı marker oltasıyla tarayın tıpının konumunu ve 5 m mesafele derınliği ölcün...ama benim gordugum kadarıyla balıkcı dıe gecınen arkadaslar önce kamp yerını secıyor veya arabam yanımda olsun dıe urasıyor :D

Cevat ERGİN
28-03-09, 10:37
Arkadaşlar, sonar ile yaptığınız tesbitlerde özellikle gece taramalarında balığın bazı bölgelerde toplandığını göreceksinizdir, lakin önemli bir yanlış olarak maalesef sadece o toplandığı bölgeye olta atılmaktadır, genelde balık sabah o bölgeyi terketmekte ilk güneş ışığı alan bölgede yemlenmeye çıkmaktadır tabiiki toplanma bölgesine olta atılmalı lakin muhakkak yemlenmeye çıkacağı bölgeleride araştırmanızda fayda olacaktır.Sezonun son avında sonarımı kullanma fırsatı buldum denizde epey faydalandığım cihazı ilk tatlısuda deneyişimdi, devamlı gittiğim avlak olduğunda hiç beklemediğim ve en derin ve kıyıya çok yakın bir bölgede çok toplanma merkezi keşfettik, diğer bölgelerde çok az toplanma vardı gece 3 defa tekrar kontrol ettik balık aynı yerdeydi amaaaa sabah balıklar dağılmıştı ve her zaman oltaya vuruş yaptıkları bölgelere yakın yerlerdeydiler, olta atış kerterizlerime yakın ama tam yerinde değillerdi yani sonarın faydası haddinden fazla var, bir de tabiiki arkadaşlarımızın yazdığı gibikamp sizin seçtiğiniz değil balığa ulaşabileceğimiz yerde olmalı maaalesef sazancıklar da bunu bilerek en sarp kıyıların önünde yatıyorlar, iyi araştırma, tesbit yemlemeden daha önemli diye düşünüyorum.

NCavuS
28-03-09, 17:23
Arkadaşlar, sonar ile yaptığınız tesbitlerde özellikle gece taramalarında balığın bazı bölgelerde toplandığını göreceksinizdir, lakin önemli bir yanlış olarak maalesef sadece o toplandığı bölgeye olta atılmaktadır, genelde balık sabah o bölgeyi terketmekte ilk güneş ışığı alan bölgede yemlenmeye çıkmaktadır tabiiki toplanma bölgesine olta atılmalı lakin muhakkak yemlenmeye çıkacağı bölgeleride araştırmanızda fayda olacaktır.Sezonun son avında sonarımı kullanma fırsatı buldum denizde epey faydalandığım cihazı ilk tatlısuda deneyişimdi, devamlı gittiğim avlak olduğunda hiç beklemediğim ve en derin ve kıyıya çok yakın bir bölgede çok toplanma merkezi keşfettik, diğer bölgelerde çok az toplanma vardı gece 3 defa tekrar kontrol ettik balık aynı yerdeydi amaaaa sabah balıklar dağılmıştı ve her zaman oltaya vuruş yaptıkları bölgelere yakın yerlerdeydiler, olta atış kerterizlerime yakın ama tam yerinde değillerdi yani sonarın faydası haddinden fazla var, bir de tabiiki arkadaşlarımızın yazdığı gibikamp sizin seçtiğiniz değil balığa ulaşabileceğimiz yerde olmalı maaalesef sazancıklar da bunu bilerek en sarp kıyıların önünde yatıyorlar, iyi araştırma, tesbit yemlemeden daha önemli diye düşünüyorum.

Elbette ki öyle ama bu durum mevsim, sazan efendinin büyüklüğü ve avlak şartlarına göre değişkenlik gösterir. Bu arada Cevat aga sen sonar satamazsın he :D avlağındaki Sonar tecrübeni olduğu gibi yazmışsın abi. Bırakalım bir kısım tecrübe/info bizler'de kalsın, düzenlenen toplantılar'da paylaşalım bunları. Malum bu info'lar kötü eller'de, kötü sonuç doğruyor ki bu kötü eller bu tür platformları pek sık ziyaret ederler istihbarat açısından. Hörmetler abim ;)

caRP.DEL!S!
08-06-11, 11:18
malum arkadaşlar sazan zamanı geldi çattı ayın 15inde başlıyor .. bikaç sorum olacak ;

1- bu zamanda sazanı genelde nerelerde aramalıyız(sıgdamı derindemi?)
2 yem olarak aynı kullandıgımız yemlere devam mı etmeliyiz(mısır,boili yoksa canlı yemmi?)
3 yer seçimi olarak nasıl bir strateji izlememiz gerekli bu zamanalrda...

yapacagınız yorumlar için şimdiden teşekkürler.

caRP.DEL!S!
08-06-11, 14:35
o kadar bakan var yorum yok...

Bigcarp64
08-06-11, 18:10

bu soruyu geçenlerde bende sormuştum b sezon için özellikle cevap geldi ilk etapta hemdde gayet makul cevaplar ama sonrasında ise yeşillik olsun diye mi yazdın eleştirileri geldi ve başladılar arkadaşlar sürtüşmeye, bence sen benım açtığım o konuyu bir takip et derim tabi istersen

ha cevap olarak ani bastıran sıcaklar umut verici gibi ama hafta sonu benım yaşadığım bölgede yağış görünüyor ne derce etkıler bilmiyorum ama yağış yaz yağmuru gibi ufak çaplı geçerse sorun yok geçen sezon ki gibi başlar devam ederiz ama yok kuvvetli olursa illa dere ağızlarına yakın bölgelerde takılacaz ama yem konusuna giremeyecem bende şansa takılıyorum bu konuda şimdiden rastgele yeni sezonda

bmc67
08-06-11, 20:32

Erol bey , soruyu soralı henüz 9 saat olmuş. Konu ile alakalı düşüncesi olan arkadaşlar paylaşırlar elbet. Ancak bu forumda canlı yem kullanan sayısı oldukça az sanırım. Belki de cevaplar o yüzden gecikmiştir.
Eğer daha önce çalışma yapmadığınız bir yere gidecekseniz, mısır en iyi seçenek gibi duruyor.

CALVUS
08-06-11, 22:50
Erol,sen 2008 yılı başlarında foruma üye olmuşsun ve bu konuda cevap arıyorsun.Konuyu okuyup cevap yazmayanlar senden daha tecrübesiz olabilirlermi acabe ne dersin ;)
Bu sorularına seni tatmin edecek net cevaplar geleceğini zannetmiyorum.Çünkü soruların çok genel kapsamlı olmuş.Detaya inersen de cevaplar secret olacağı için cevap alamayacaksın.:) Tavsiyem daha eski başlıkları gözden geçirmen.Bu sorularına ışık tutabilecek çok mesaj yazıldı.

caRP.DEL!S!
09-06-11, 09:33
Erol,sen 2008 yılı başlarında foruma üye olmuşsun ve bu konuda cevap arıyorsun.Konuyu okuyup cevap yazmayanlar senden daha tecrübesiz olabilirlermi acabe ne dersin ;)
Bu sorularına seni tatmin edecek net cevaplar geleceğini zannetmiyorum.Çünkü soruların çok genel kapsamlı olmuş.Detaya inersen de cevaplar secret olacağı için cevap alamayacaksın.:) Tavsiyem daha eski başlıkları gözden geçirmen.Bu sorularına ışık tutabilecek çok mesaj yazıldı.

2008de kaydoldum diye konuları araştırmadıgımı mı düşünüyosun abi.. sanki konuları hiç okumamışım gibi bi hava yaratıldı birdenbire silerim olur biter..

CALVUS
09-06-11, 12:15
Erol kardeşim,konuyu okuyup yorum yapmayanlardan biri de ben olduğum için, sitemine karşılık mesaj yazma gereği duydum ve neden yorum yapılmadığını, hatta yapılmayacağını anlatmaya çalıştım.

Niyetim seni kırmak değil.Sazanı bile üzerim, ama avcısını asla.:)

Ben ilk üye olduğumda tüm konuları okumuş fakat hepsini yorumlayamamıştım.Yaklaşık bir sene sonra tekrar okudum ve sanki daha önce hiç okumamışım gibi faydalandım.Şimdi fırsat buldukça bazı konulara tekrar geri döner ve yeniden okurum.Naçizane tavsiyem seninde uygulamandır.

Yeni sezonda başarılı avlar yapman dileğiyle...

caRP.DEL!S!
09-06-11, 13:16
peki abi teşekkürler.

17baracuda
09-06-11, 14:19
bu soruyu geçenlerde bende sormuştum b sezon için özellikle cevap geldi ilk etapta hemdde gayet makul cevaplar ama sonrasında ise yeşillik olsun diye mi yazdın eleştirileri geldi ve başladılar arkadaşlar sürtüşmeye, bence sen benım açtığım o konuyu bir takip et derim tabi istersen

ha cevap olarak ani bastıran sıcaklar umut verici gibi ama hafta sonu benım yaşadığım bölgede yağış görünüyor ne derce etkıler bilmiyorum ama yağış yaz yağmuru gibi ufak çaplı geçerse sorun yok geçen sezon ki gibi başlar devam ederiz ama yok kuvvetli olursa illa dere ağızlarına yakın bölgelerde takılacaz ama yem konusuna giremeyecem bende şansa takılıyorum bu konuda şimdiden rastgele yeni sezonda

orhan kardeş ben o sürtüşmenin bittiğini zanlediyordum.bitmiş bir konuyu başkasının açtığı konuda niye dile getiriyosun.ayrıca ben sana yeşillik falan demedim,senin bu davranışlarını sezonun kapalı olmasına bağlıyorum inşallah sezon açılınca bu sitresinden kurtulursun.söylemek istediğn birşey varsa özelden ulaşmak daha makul olmazmı.sonbir not işi şansa bırakmak senin gibi araştırmacı bir insana yakışmıyor.konuyu biraz dağıttım galiba herkezden özür dilerim.yeni sezon hepimize hayırlı olsun. engüzel trofeler sizlerin olsun.

bilent yildirim
09-06-11, 18:01
arkadaşlar cevap yazılmıyor diye sitem etmeyin. ya kimine göre bu sorulara net cevap verilemesi mantıksızsa.hiç bunu düşündünüzmü.
kullanılacak yemi soruyorsanız,herkesin bildiği,yazılmış bir sürü yazı var forumda.bunlar normal şartlarda doğru şeyler,ama bunu oraya gittiğinizde net olarak avlağın yapısı belirlemezmi.
derinliği soruyorsanız,bunada avlağın genel derinliği etki etmezmi..

konuyu sadece,avlağın şu derinlikteki yerine,dere girişine,şu bölgesine atılır diye sınırlandıramazsınız.yeri geldiğinde hepimiz bilindik şeyleri yazıyoruz ama,esasen seçeceğiniz yer avlağa gittiğinizde belli olur.
her avlağın yapısı ve durumu değişik.insan baskısından tutunda,suyun bulanıklığı,mevsime göre rüzgarı alan bölgeler,aşırı sulama gibi,birsürü hiç hesapta olmayan etkenler çıkar.üstü kapalı anlattım ama,bu soruyu
net cevap vermek zor.
net cevap isteyen:isim vermeden avalğın resmini yayınlar, üzerinde yönleri belirtir,derinlikleri belirtir,avlağın iklim şartlarını,yüksekliğini,toprağın yapısını,içindeki canlı florasını,balık popülasyonunu belirtir,avlak hakkında,bilgi verir(sulama,içme,kuraklık,yapım yılı vs)bunları yapınca zaten eminim kimseye sorma ihtiyacı duymazsınız.

17baracuda
09-06-11, 20:20
arkadaşlar cevap yazılmıyor diye sitem etmeyin. ya kimine göre bu sorulara net cevap verilemesi mantıksızsa.hiç bunu düşündünüzmü.
kullanılacak yemi soruyorsanız,herkesin bildiği,yazılmış bir sürü yazı var forumda.bunlar normal şartlarda doğru şeyler,ama bunu oraya gittiğinizde net olarak avlağın yapısı belirlemezmi.
derinliği soruyorsanız,bunada avlağın genel derinliği etki etmezmi..

konuyu sadece,avlağın şu derinlikteki yerine,dere girişine,şu bölgesine atılır diye sınırlandıramazsınız.yeri geldiğinde hepimiz bilindik şeyleri yazıyoruz ama,esasen seçeceğiniz yer avlağa gittiğinizde belli olur.
her avlağın yapısı ve durumu değişik.insan baskısından tutunda,suyun bulanıklığı,mevsime göre rüzgarı alan bölgeler,aşırı sulama gibi,birsürü hiç hesapta olmayan etkenler çıkar.üstü kapalı anlattım ama,bu soruyu
net cevap vermek zor.
net cevap isteyen:isim vermeden avalğın resmini yayınlar, üzerinde yönleri belirtir,derinlikleri belirtir,avlağın iklim şartlarını,yüksekliğini,toprağın yapısını,içindeki canlı florasını,balık popülasyonunu belirtir,avlak hakkında,bilgi verir(sulama,içme,kuraklık,yapım yılı vs)bunları yapınca zaten eminim kimseye sorma ihtiyacı duymazsınız.

muhteşem bir cevap olmuş:59: bu başlıktaki konulara yorum yapmıyordum çünki daha önce ağzım yandı ama şunları sormadan geçemicem
1.avlağınızda depremmi oldu
2.avlağınıza göktaşımı düştü
3.avlağınızın rakımı mı değişti
4.avlağınızı kasırgamı vurdu
5.avlağınızın suyunu inekmi içip bitirdi
cevaba gelince geçen sezon ne yaptıysanız aynısını yapın yem konusunda şimdiye kadar sazanın hangi dönemde ne yediğini bulumadıysanız siteyi iyi gezin derim konu başlığı sezonda yem olsaydı herkez cevap verirdi ama konu başlığı sezonda yer seçimi veya ona benzer yazılar olunca kimse cevap bile vermiyor dikkatinizi çekmiştir
Not.. amacım kimseyi kırmak değil bir arkadaşın dediği gibi sanalın yüzü soğuk herkeze rast gelsin

Bigcarp64
09-06-11, 22:45
orhan kardeş ben o sürtüşmenin bittiğini zanlediyordum.bitmiş bir konuyu başkasının açtığı konuda niye dile getiriyosun.ayrıca ben sana yeşillik falan demedim,senin bu davranışlarını sezonun kapalı olmasına bağlıyorum inşallah sezon açılınca bu sitresinden kurtulursun.söylemek istediğn birşey varsa özelden ulaşmak daha makul olmazmı.sonbir not işi şansa bırakmak senin gibi araştırmacı bir insana yakışmıyor.konuyu biraz dağıttım galiba herkezden özür dilerim.yeni sezon hepimize hayırlı olsun. engüzel trofeler sizlerin olsun.

yok aga sürtüşme diye yazdığım şey bana ilk mesaj atan arkadaşı kastedmiştim aslında sen de bana o arkadaşın mesajına istinaden yazdın diye düşünüyorum, ha hortlasın diye yazmadım ki ben tartışmayı severim ama tartışılacak şey doğruyu bulmak adına olan konularda olur buda herkesin istifade edeceğği yorumlar konuşmalar olacaksa kayda değer ha kalp kırmak kesinlikle bana göre değildir,
neyse agam bunu geçelim dediğin gibi şu start tarihi gelsede artık deşarj olsak yawf şşiştim ben malzemecilere bile gidesim gelmiyor inanın yawf benım ekuru yener çelebi rüyalarında balık tutmaya başlamış artık ALLAH sonumuzu hayreyle bu kadar mı işler insana bir sazancılık aşkı :D

17baracuda
10-06-11, 11:10
yok aga sürtüşme diye yazdığım şey bana ilk mesaj atan arkadaşı kastedmiştim aslında sen de bana o arkadaşın mesajına istinaden yazdın diye düşünüyorum, ha hortlasın diye yazmadım ki ben tartışmayı severim ama tartışılacak şey doğruyu bulmak adına olan konularda olur buda herkesin istifade edeceğği yorumlar konuşmalar olacaksa kayda değer ha kalp kırmak kesinlikle bana göre değildir,
neyse agam bunu geçelim dediğin gibi şu start tarihi gelsede artık deşarj olsak yawf şşiştim ben malzemecilere bile gidesim gelmiyor inanın yawf benım ekuru yener çelebi rüyalarında balık tutmaya başlamış artık ALLAH sonumuzu hayreyle bu kadar mı işler insana bir sazancılık aşkı :D

orhan kardeş yener çelebiye hak veriyorum aynı duygular içindeyim zaten starta 5 gün kaldı.eminimki CARPTR üyülerininde rüyalarında sazan vardır.sürtüşme olayına gelince ben alıngan davrandım galiba. sazan aşkı ise insanın içine işler ve ömürboyu sürer. buyola baş koymuş herkeze selam olsun. sezon hepimize hayırlı olsun

Bigcarp64
10-06-11, 18:19
orhan kardeş yener çelebiye hak veriyorum aynı duygular içindeyim zaten starta 5 gün kaldı.eminimki CARPTR üyülerininde rüyalarında sazan vardır.sürtüşme olayına gelince ben alıngan davrandım galiba. sazan aşkı ise insanın içine işler ve ömürboyu sürer. buyola baş koymuş herkeze selam olsun. sezon hepimize hayırlı olsun

amin baba inşallah bol trofeli bir sezon olur

muebbet
04-02-12, 19:46
sonar kullanmanın havuza balık doldurup tutmaya çalışmaktan kesinlikle hiç bir farkını görmüyorum kendi adıma şahsen. Balığı tamamen amatör ruhla aramak ve bulabileceğini umut etmek trofeyi sudan çıkarmaktan daha keyifli ve heyecanlı geliyor bana ve bu keyfimi durduk yere kendi elimle baltalamak istemem o yüzden kesinlikle sonar kullanmam kullananlarla da balığa çıkmam

ragıp
05-02-12, 00:52
sonar kullanmanın havuza balık doldurup tutmaya çalışmaktan kesinlikle hiç bir farkını görmüyorum kendi adıma şahsen. Balığı tamamen amatör ruhla aramak ve bulabileceğini umut etmek trofeyi sudan çıkarmaktan daha keyifli ve heyecanlı geliyor bana ve bu keyfimi durduk yere kendi elimle baltalamak istemem o yüzden kesinlikle sonar kullanmam kullananlarla da balığa çıkmam

Siz emin olun havuzda balık da kolay yakalanmıyor öyle sandığınız gibi.Sonarı herkes yanlış biliyor.Sonar dip taramak içindir.Balıkların varlığını gösteren fonksiyon ikinci görevidir.Bir gün bu yazdıklarınızı yıllar sonra okuyunca kendinizi çok tuhaf hissedeceksiniz.Araştırmacı olun,önyargı ile yola çıkmayın...

muebbet
06-02-12, 05:58
Siz emin olun havuzda balık da kolay yakalanmıyor öyle sandığınız gibi.Sonarı herkes yanlış biliyor.Sonar dip taramak içindir.Balıkların varlığını gösteren fonksiyon ikinci görevidir.Bir gün bu yazdıklarınızı yıllar sonra okuyunca kendinizi çok tuhaf hissedeceksiniz.Araştırmacı olun,önyargı ile yola çıkmayın...

yıllar sonra derken başganım :) 20 yıldır çok yoğun bir şekilde sadece ve sadece sazan avıyla mülaki olmamdan mütevellit yeterince bilgi deneyim ve tecrübeye sahip olduğuma inanıyorum. Bu zaman zarfında bu iş için üretilmiş ne kadar teknolojik araç ve gereç varsa elimden geçmiş ve mesleğim olan yazılım ve programlama sayesinde elinizdeki en son üretilmiş sonarı bile kendi yazabileceğim programla upgrade yapıp daha işlevsel halede getirebilme olanağına dahi sahibim. Yukarıda yazmış olduğum yorumumda kesinlikle amacım tartışma yaratmak değil kendi tecrübelerimi göz önünde bulundurarak pek tasvip etmediğim bu hususta kişisel görüşümü beyan etmekti. Kimseye kullanmayın demiyorum ama şahsen ben kesinlikle kullanmıyorum ki zaten gerekçemide bir önceki mesajımda açıkladım ;)
Burada olmaktaki tek amacım kendimi yabancı hissetmediğim bu sıcak ortamda iyi dostluklar kurup yararlı olabileceğini düşündüğüm naçizane bilgi ve tecrübelerimi zamanı geldikçe sizlerle paylaşmak. Sazan sezonuna daha çok zaman olsada gelecek sezon için Umarım avınız daim, şansınız bol olur

carp/karpfen
06-02-12, 08:41

maksat tartışma oluşturmak değil ama madem yazdınız bikaç yorum yapalım. yüzlerce sonar kullanan insan var. lütfen bana havuzda sazan avlar gibi av yapan örnekler verirmisiniz. siz sonarın balıkları hipnotize falan mı yaptığını sanıyorsunuz? pisi pisi diyince balıklar oltaya mı takılıyor? işaret şamandırası kullanıyormusunuz yada en azından zemin etütü için sular çekilince dahi bir araştırma yapmadınız mı? olta attığınız zemini kontrol etmiyormusunuz ? işte sonarın görevi budur. size kötü ve gereksiz bir icat gibi görünebilir belki bu yüzden hakkında hiçbir bilgi edinmediniz. lakin bilgisayar programcısıymışsıınız ingilizceniz bir ihtimal güzeldir lütfen yabancı kaynaklara göz atın.
sonarlar kesinlikle balıkların yerini göstermek için üretilmemiştir. gönderdiği sinyallerin katı cisimlerden yansıması ile bir grafik oluşturur ki balıklarda bir nevi yansıtıcı olduğu için sonarda yer almaktadır. emin olun sonar kullanan insanlar sonarda balığı çok gördükleri yerlere değil zemini uygun gördükleri yerlere olta atmaktadırlar. şu an ben sonar kullanmamaktayım çünkü sahip değilim inşallah bu yaz sezonunda bi problem çıkmaz ise kullanmaya başlıyacağız.
zemini bilmenin güzelliğinide şöyle anlatayım ıspartada bir barajda 7 senedir aralıksız av yapıyorum. o barajdan balık tutulduğuna kimse inanmıyor. Video ve resimler olmasa beni yalancı ilan edeceklerdi. yıllarca avlana avlana doğru zemini ve mesafeyi bulabildim keşke yardımcı bir cihaz olsaydı da yıllarım boşa gitmeden doğru yerlerde av yapabilseydim. Hala aynı mesafeyi noktayı bulamadıkları için benden başka güzel av yapabilen yok o barajda. Hala milletin gözünde balık tutulamayan bir baraj.

bu arada sazan sezonuna daha çok var demişsiniz 20 senenizi sazana vermişsiniz ama daha sazan sezonunun bitmediğini bilmiyorsunuz bilsenizde kendinizde hiçbir gelişme sağlamamışsınız ki kışın sazan avı yapmayı denememişsiniz. Ülkemizde en erken 1 Martta sazan yasağa girmekte ve son güne kadar sazan avına devam edeceğiz.
teşekkürler

(tepkim için kusura bakmayın ama gereksiz bir tartışma ki keşke herkes havuzdan balık tutar gibi alarmları susmasa. geri bırakabilme yiğitliğini göstermek şartı ile tabi.)

Ke®eM
06-02-12, 09:44
geri bırakabilme yiğitliğini göstermek şartı ile tabi.

Asıl konuşulması gereken bu,
Eli titremeyenler ellerini kaldırsın. Diğerleri çekip gitsin.

muebbet
06-02-12, 14:00
bu arada sazan sezonuna daha çok var demişsiniz 20 senenizi sazana vermişsiniz ama daha sazan sezonunun bitmediğini bilmiyorsunuz bilsenizde kendinizde hiçbir gelişme sağlamamışsınız ki kışın sazan avı yapmayı denememişsiniz. Ülkemizde en erken 1 Martta sazan yasağa girmekte ve son güne kadar sazan avına devam edeceğiz.
teşekkürler

(tepkim için kusura bakmayın ama gereksiz bir tartışma ki keşke herkes havuzdan balık tutar gibi alarmları susmasa. geri bırakabilme yiğitliğini göstermek şartı ile tabi.)

merak etmeyin sirküleri iyi bilirim sayın arkadaşım. birini bir şeyle itham etmeden önce o kişi hakkında bilginiz yoksa yorum yapmayınız lütfen. yaşadığım yer itibari ile göllerimizin tamamı aralık ayından mart ayına kadar komple buzla kaplıdır. isterseniz gelin misafirim olun beraber bu mevsimde balığa çıkalım yarım metre buzu kazmayla kırabilirmisin öğrenmiş oluruz :)
çok sert kış koşullarında yaşayan insanlar için kışın sazan avcılığından bahsetmek abesle iştigaldir
(resimdeki kuzenim kasım ayının son haftası gölün tam ortasında)
http://s9.postimage.org/mioczj71p/image.jpg

ayrıca o herkesin kolayca edinebildiği gayet ucuz olan sonarlar ve cevirme ağlarla göllerin birçoğunun boçacılar tarafından gölü nasıl boşalttıklarına şahit olmuş biri olarak beni bu aletin yararlı olduğuna ikna edemesiniz. üzerine basarak söylüyorum kullanım amacınız sizi ilgilendiren bir husustur ama bu arac gayette güzel bir şekilde art niyetle kullanılabilir. bu aletle neler yapılabilceğini burada ifşa edip herkese açık bir ortamda hırsıza yol göstermeyeceğim. benim kastettiğim şey kullanım amacı siz gayet iyi niyetle çok faydalı bir hususta kullanma gereği duyabilirsiniz bu gayette normal bir davranış lakin kazın diğer ayağı öyle değil bu alet istenirse gayet iiyi bir yokedici olabiilir o yüzden tırıvırıdan veya ağdan farkını görmüyorum kendi adıma vede yaygınlaşması taraftarı değilim. size katıldığım tek nokta geri salma hususu. Bu ülkede balığın sadece et olmadığını ne zaman insanların kafasına yerleştirirsek işte o zaman sürdürülebilir balıkçılık adına birşeyler yapmış oluruz. yasaklar ve kısıtlamalarla bu zihinlerin değişmediğini görüyoruz.

carp/karpfen
06-02-12, 14:52
eren bey
tamam siz iyisini biliyorsunuz konuyu uzatmayalım eyvallah

muebbet
06-02-12, 15:01
eren bey
tamam siz iyisini biliyorsunuz konuyu uzatmayalım eyvallah

est osman kardeşim kesinlikle böyle bir iiddiam yok. sadece haklı olduğunu düşündüğüm endişelerimi dile getirdim