carp911
05-03-08, 00:17
Sazan avı için geliştirilmiş özel kamışlar.
|
Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Sazan avi kamişlari carp911 05-03-08, 00:17 Sazan avı için geliştirilmiş özel kamışlar. FoxCarp 19-10-08, 23:06 Sazan avı kamışları hakkında yeni başlayanlar için tavsiye edebileceğimiz daha uygun ve geniş kullanımlı (all round) kamışlardır. Bu kamışları belli bir süre kullandıktan sonra kendisi için hangi uzunluk ( 12 veya 13'), hangi atar gücü (2,5 - 3,75Lb) ve nasıl bir yapıda kamışın kendisi için en uygun olduğu belli olduktan sonra daha pahalı ve özel kamışlar alınabilir. Benim şahsi tercihlerim öncelikle Century veya Greys olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki 13' ve 3,5Lb olacaktır. RASTGELE! deliormanli 20-10-08, 10:39 Erdinç bilgiler için teşekkürler Bigcarp64 04-02-09, 18:32 lbs derken bunu yanına tr ağırlık birimlerini yazsak yenı arkadaşalr bu dıllere daha adapte olamamış olabilir greys gerçekten çok ıyı bır ürün fox a tercih ederim henuz elıme geçmişliği yok ıkısınınde ancak netteki izlenımlerım bu yönde bigcarp 04-02-09, 20:35 Cümleten selamlar hayirli aksamlar.. arkadaslar benim kafama takilan birsey var ???? Bugüne kadar takip ettigim kadari ile nedense Türkiyedeki sazan avcilarinda güclü kamis , atari yüksek kamis tutkunlugu var acaba bunun belirli bir nedeni varmi ? Yoksa sadece saglamlik acisindanmi? Oysa bana göre söyle 2,50 yada 2,75 lbs. kamislarla daha zevkli avlar yapilir gibime geliyor. Bilindigi üzere sert kamislarin tek avantaji uzaklik olmakla beraber aslinda dezavantajida vardir , en önemliside avi kaybetmedir 2,50 lbs bir kamisa nazaran 3,50 lbs. bir kamisla ipinizin kopma , yada baligin agzinin yirtilma olasiligi neredeyse %50 daha fazladir birde bunun yaninda ortalama agirlik pek fazla olmadigindan sanki bana 3,50lbs. kamisler biraz abartili geliyor ... ama yinede zevkler ve rekler tartisilmaz .. NCavuS 04-02-09, 22:09 Abi çok zarar, ziyan balıkçı taklidi yapan ahali var bizim buralarda. Hele bide havalar biraz iyi olmasın her göl kenarı panayır gibi ve tahmin edersin bunların yarattığı baskıyı. Ondan sebep mümkün olduğunca uzak mesafelere çalışmak zorundayız ayrıca dere yataklarıda senenin önemli bir kısmında 100mt ve üstü mesafede olduğundan kıyı'ya buda etken oluyo bu tür sert aksiyonlu kamışları seçmemizde. En basit haliyle son gittiğimiz avlakta, avlanma noktamız 110 mt.de eh oralara zor be abi 2.5 libre kamışla ulaşmak :) bigcarp 04-02-09, 23:20 Abi çok zarar, ziyan balıkçı taklidi yapan ahali var bizim buralarda. Hele bide havalar biraz iyi olmasın her göl kenarı panayır gibi ve tahmin edersin bunların yarattığı baskıyı. Ondan sebep mümkün olduğunca uzak mesafelere çalışmak zorundayız ayrıca dere yataklarıda senenin önemli bir kısmında 100mt ve üstü mesafede olduğundan kıyı'ya buda etken oluyo bu tür sert aksiyonlu kamışları seçmemizde. En basit haliyle son gittiğimiz avlakta, avlanma noktamız 110 mt.de eh oralara zor be abi 2.5 libre kamışla ulaşmak :) Anladim nihat insallah en kisa zamanda sistem olarak buralara yakin bir sistem otururda her önüne gelen misinayi eline alip su kenarina gidemez ... Bigcarp64 05-02-09, 11:11 inşallah tahsın abi dileğimiz bu hepimizin şahsen ben surf tıpı 3lbs lık kamışalar kullanıyorum ve 100 metreyı çok rahat aşıyorum ama sert bir balıkla bu kamışlarla karşılaşmadım aksıyon bır şamandıra kamışım var genelde bunula elde edıyorum bu bahsettiğiniz ağız yırtma mısıne kopma durumlarına karşı gerçekten fonksıyonel bir kamış 13.5 kglık ve 8 kg lık balıklarısadece yön vermede zorlanarak aldık bilent yildirim 26-03-09, 07:49 Cümleten selamlar hayirli aksamlar.. arkadaslar benim kafama takilan birsey var ???? Bugüne kadar takip ettigim kadari ile nedense Türkiyedeki sazan avcilarinda güclü kamis , atari yüksek kamis tutkunlugu var acaba bunun belirli bir nedeni varmi ? Yoksa sadece saglamlik acisindanmi? Oysa bana göre söyle 2,50 yada 2,75 lbs. kamislarla daha zevkli avlar yapilir gibime geliyor. Bilindigi üzere sert kamislarin tek avantaji uzaklik olmakla beraber aslinda dezavantajida vardir , en önemliside avi kaybetmedir 2,50 lbs bir kamisa nazaran 3,50 lbs. bir kamisla ipinizin kopma , yada baligin agzinin yirtilma olasiligi neredeyse %50 daha fazladir birde bunun yaninda ortalama agirlik pek fazla olmadigindan sanki bana 3,50lbs. kamisler biraz abartili geliyor ... ama yinede zevkler ve rekler tartisilmaz .. aprupa da büyük balıklar tutmuş sevgili ustam; ben bu söylediğiniz konuyu,uzun zamandır dile getiriyorum,aynen de sizinle neredeyse birebir düşünüyorum,hatta bazı yerlerde,daha da esnek düşünüyor; dere yatağı mesafesini bulmak isteyen ,stratejileri ,ileri de avlanmak olan değerli ustaların da,mutlaka sert ileriye atan kamışlar kullanması gerektiğini,ancak sazan avının tek bir av stradejisi olamayabileceğini,100 metrenin ilerisine geçmeyen avlanma stratejileri de olabileceğini,bu kişilerin de esnek kamışlar kullanması gerektiğini,bu şekilde de sazan avcılığı yapilabileceğini,bir forum sakini olarak,zaman ,zaman özgürce fikrimi belirtmekteyim,ancak esnek kamış kullanmayan kesimden , bazen tepki almaktayım.ancak amacım, hiçbir zaman sorun yaratmak değil,sizin bu yazınızda aktardığınız düşünceyi aktarmak dı sadece ,malesef bunu sizin gibi net aktaramamışım,elinize sağlık. FoxCarp 26-03-09, 12:53 Arkadaşlar, farklı aksiyonlu kamışlar sadece mesafe ile ilgili yapılmamıştır. Diğer yazılarda görebilirsiniz. Bu kamışlar öncelikle kullandığınız ağırlık ile ilgili farkılıdırlar. Atış mesafesi bundan sonra gelir. Ben şahsen daha büyük ağırlık kullanıyorum. Bu nedenle de 100 ve üzeri ağırlıklar kullanırım. Dolayısıyla da 3,25 ve 3,5 lb kamışlar bana uygundur. E doğal olarak 50-60 metre av mesafesinde de bu kamışları kullanırım. Ayrıca yumuşak kamışlar Avrupa, özellikle de İngiltere'deki sazancılar avlandıkları mikro göletler için yumuşak kamış kullanırlar. Buna bağlı olarak da oranla ufak kurşun. Fakat bizler, avlaklarımızın çoğu, veya hayatta kalabilecek Sazanların olduğu avlaklarda her türlü ağaç veya çalı bulunuyor. İlaveten devasal, deniz gibi bir Ömerli'de avlanmak var. Burada asla yumuşak kamış kullanmamak gerek. Kullanmayı deneyebilirsiniz, fakat bu ekstra bir risktir. Bunu göze alanlar güle güle yumuşak kamış kullansın. Benim düşüncem kimse hayatın trofesini en ufak riske atmamalıdır. Sert kamışla BÜYÜK TROFE RASTGELSİN! Murat EVİTAN 28-03-09, 00:47 Birde benim görüşüm,insanın kullandığı kamışın sert ve güçlü olması insana daha bir güven veriyor.Sanki kendini daha rahat hissediyor ve endişe duymadan balığı çekiyor.Buda mutlaka performansı artı yönde etkiliyor. farcho 01-04-09, 00:18 paylasım ıcın tesekurler erdınc abi ....thank you ... carpmaster 01-04-09, 13:52 ben 3,5 lb lik kamisla avlaniyoum ve kullandigim misina 0.23 p-line , tabiki son on metre leadcore multifilament , bu kamis ve iple 23 kg a kadar balik cektim , ipin kopmasi kamis gucuyle tabiki alakalidir , ama eger freni dogru ayarlasaniz ip kopmaz , baligin agzini yirtmaya gelince , hepimizin tabiki maksadi buyuk balik yakalamak , 2-3 kg in uzerinden sonra baligin agzini yirtmak gercekten zordur eger tasmalamada balik kurtuluyorsa bu mutlaka takimdaki bir hatadan veya igne kalitesi , veya yanlis igne kullanimindan dogar. kendi tecrubelerime dayali fikirlerim , hata varsa affola saygilar Bigcarp64 01-04-09, 14:56 carpmaster kardeş sen masterı bitirmişin maşallah 20+ lardasın verdiğin bilgiler için teşekkürler FoxCarp 01-04-09, 22:03 Arkadaşlar bu arada Tahsin Abi, sağ olsun, FOX firmasının FX modelini baya bi övdü. Doğal olarak biz de merak ediyoruz. Türkiye'de göremesem de Nisan ayında yapacağım yurtdışı seyahatlerde mutlaka şöööle bir elime alıp sağa-sola deneyecem. ;) Son model kamışlarla da RASTGELSİN! Cevat ERGİN 03-04-09, 08:14 Sevgili Erdinç, bu kamışları görmek için yurt dışına gitmeyi beklemen gerekmiyor, en geç bir hafta içinde burada, tabiatıyla hepimizin inceleyebileceğiz, hatta hemen akabinde olta atmaya bile gideceğim. FoxCarp 03-04-09, 15:22 Evet Cevat abi, biliyorum. Sonra zaten konuştuk. Hangisi kısmet olursa artık. RASTGELE! |