Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : orman içi sularda avlanma belgesi

carphunter
04-03-08, 17:08
orman içi sularda veya mıllı parklarda avlanan amatör balıkçılar ın kanunen alması zorunlu olan belge
amatör balıkçı belgesi ile lütven karıştırmayın bu belgeyi

istanbuldan almak isteyen arkadaşlar için adres

maslak orman bölge müd. fatih orman kampüsü 4 levent /maslak

ORMAN İÇİ SULARDA DÖNEM BOYU SPORTİF BALIK AVLAMA İZİN BELGESİ BA�?VURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

2- İki adet Fotoğraf

3- İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüz Döner Sermaye Hesabına yatırılacak ücretin dekontu.

2006-2008 Av dönemine ait , Amatör amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen 37/2 numaralı sirkülerin Resmi Gazetede yayınlanacağı tarihten itibaren ve 2006-2008 av dönemi için geçerli olmak üzere avlanmaya açık olan orman içi , gölet ve derelerde ;

Dönem boyu avlanma izin ücreti :30,00 YTL
Günlük avlanma izin ücreti : 5,00 YTL
Abant gölünde günlük avlanma izin ücreti :10,00 YTL
Gölcük göletinde günlük avlanma izin ücreti :10,00 YTL
Yedigöllerde (Deringöl -Büyükgöl) günlük avlanma izin ücreti :10,00 YTL

sirkülerden alıntı
37/2 SİRKÜLER
MADDE 13
fıkra 5
orman iç sularda amatör balıkçılık yapacakların çevre ve orman bakanlığı mahalli teşkilatından orman içi sularda dönem boyu balık avlama izin belgesi alması zorunludur

http://img247.imageshack.us/img247/4368/sabriop9ve6.png (http://imageshack.us)

caRP.DEL!S!
04-03-08, 20:32
bi boş vaktimde bende alacam ama alıcagım yerde baya uzakmış bana

oktayaydıner
08-05-08, 17:36
Merhaba,
Orman İçi Sularda Avlanma Belgesi alınması zorunlu bir belge midir?
Zorunlu ise, bu belgeden hangi kanunda bahsedilmektedir?
Bu konuda bilgisi olan var mı?
Oktay Aydıner
Kocaeli

CarpManiac
08-05-08, 18:59
Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 1/2 Numaralı Tebliğ
Diğer Yasaklar
Madde 14.
-e ) Orman içi sularda amatör balıkçılık yapılırken Çevre ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü’nün veya Doğa Koruma ve Millî Parklar Mühendislikleri’nden avlanma fişi alınması zorunludur. Bu fiş alınmadan balık avlamak amacıyla ormana girmek ve avlanmak yasaktır.
(aradığınız cevap bu diye düşünüyorum)

aygroup
08-05-08, 19:11
Merhaba...
Ben Alabalık avcısı olduğum için genelde hep orman içi sularda avlanıyor ve sık sık orman muhafaza memurları ve kolluk kuvvetleri ile muhatap oluyorum.Bu söz konusu ORMANİÇİ SULARDA DÖNEM BOYU AVLANMA BELGESİ sirkülerde zaten adı geçen bir belge idi.Bulundurulması zorunlu idi.Ancak uygulamada pek önem verilmiyordu.Bu yıldan itibaren uygulamaya önem verilmeye başlandı.Tabii bunun esas amacının her konuda olduğu gibi bu konuda da belgeli ve kayıtlı avcılar topluluğu oluşturmak olduğunu sanıyorum.Yaptığım müracaatta dönem boyu tabirinin sirkülerin yenilenme yayın dönemi olduğunu ve iki yıllık bir süreyi kapsadığını öğrendim.İl tarım müdürlükleri Ağustos ayında yayınlanacak yeni sirkülerin yayınından sonra bu belge alındığı takdirde iki yıl geçerli olacağı , eğer şimdi alınırsa Ağustos ayında yeniden alınması gerektiğini söyledi.İl tarım md. uygulamada sorulduğu izlenimini yaygınlaştırmak ve yeni dönemde bu belgenin alınmasını sağlamak için esnek te olsa sorulmaya başlandığını söyledi.
Benim de şahsi tespitlerim bu yönde.Sadece bu belgeyi halen alınması yasal zorunluluk olmayan diğer belge ile karıştırmayın.
Tavsiyemiz sorulursa dahi idare yoluna giderek yeni döneme kadar zaman kazanarak belgeyi yeni dönemde çıkarmanızdır.
Sevgilerimle.

aygroup
08-05-08, 19:19
Arkadaşımız ben yazarkan fiş konusuna değinmiş.Eğer bu belgeyi almazsanız fiş almak zorundasınız.Bu fişler bir veya iki gün geçerli.Yerine göre 5 veya 10 ytl. Ama diğer belgeyi alırsanız iki yıl herhangi bir şey gerekmiyor.Bence fiş belgesiz yakalanan kişiye caydırıcı olması için hazırlanmış.Fişi igili md. alacaksınız. Zaten tatil günü gittiğinizde resmi kurumlar kapalı olduğundan alma şansınız yok.Önce alamazsınız.Öbür belge için iki yıllık (kanımca) 33 ytl ödüyorsunuz.haliyle daha akıllıca onu almak...
Ayrıca bazı özel statüdeki av sahalarında ne olursa olsun o bölge kurallarına göre ayrı bir ücret ödeniyor.Abant gibi...
Selamlar...

oktayaydıner
08-05-08, 20:18
Merhaba,
Ben hangi kanunda bahsediliyor diye sormuştum.Sizin dayanak gösterdiğiniz ise tebliğ.
Kanun başkadır, tebliğ başkadır.
Tebliğler, açıklayıcı, uygulamayı gösteren yazılardır.Kanunlarda yazılı olmayan hususlarda hüküm ifade edemezler.
Bu belgenin, alınmasının zorunlu olması için kanunlarda yazılı olması gerekir.
İsterseniz bu belgeyi veren kuruma, bu belgenin yasal dayanağını sorun.Bakalım cevap verebilecekler mi?
Yasal dayanağı olmayan bu belge için, tebliğde alınması zorunlu denmesi anarşidir.
Orman içi Sularda Dönem Boyu Avlanma Belgesi nin yasal bir dayanağı yoktur.
Ne Su Ürünleri Kanunu nda, ne Orman Kanunu nda, ne de bir başka kanunda bu belge hakkında hiç bir hüküm yoktur.
Eğer var da ben bilmiyorsam, kanunu ve maddesini yazarsanız ben de öğrenmiş olurum.
Sevgiler,
Oktay Aydıner
Kocaeli

aygroup
08-05-08, 22:32
Oktay Kardeşim...
Bence eksik bilgi ile konuşuyorsunuz.Bu sözlerimi sizi tenkit amacı ile değil aydınlatma amacı ile yazıyorum.

Tebliğler, açıklayıcı, uygulamayı gösteren yazılardır.Kanunlarda yazılı olmayan hususlarda hüküm ifade edemezler.
Bu belgenin, alınmasının zorunlu olması için kanunlarda yazılı olması gerekir.

Bu söz sizin msj. alınmadır ve sizin ifadenizdir.T.C. hükümetinde kurallar, kanunlar-tüzükler-tebliğler-yönetmelikler-kanun hükmünde kararnameler ile konulurlar. Her nekadar büyüklük sırası varsa da hepsi birbirinin yerine değişik amaçlı kullanılmaktadır.Bunlar kanunlarda yazılı olmayan veya yeterli olmayan hususlarda hüküm ifade etmesi amacı ile çıkarlar.Asla , mutlaka kanun lazım gibi bir hüküm yoktur.Hatta bazı kanunların meriyetinin kaldırılması veya yürürlüğünün ertelenmesi gibi konular bile tebliğ-yönetmelik-kararnemeler ile sağlanır.İnanın ben bunun için illaki kanun isterim demek sizi zor duruma sokacak bir ifadedir.

Lütfen anlış anlamayın.Mesnetsiz bir hükme itibar etmemek veya gerekçe sormak harika bir medeni cesaret örneğidir.Koyun değil İnsan olduğunuzun kanıtıdır.Ama itiraz ettiğiniz konuda sisteminiz yanlış..Siz konuştuğunuz konuda doğru gerekçeler kullanmak yolu ile itiraza meydan vermeyecek şekilde iddianızı kanıtlamalısınız.Ortaya gerçek dışı bir teori atıp "hadi şimdi bana bunun doğru olmadığını kanıtlayın"demek olmaz.Hukukta ana bir kural vardır.İddia sahibi iddiasının doğruluğunu kanıtlamakla mükelleftir.

Daha araştırıcı olduğumuz günlerde buluşmak dileği ile sevgiler...

CarpManiac
09-05-08, 03:19
Forumda bu tür konuların saygı çerçevesinde tartışılması ve tartışabileceğim iki kişinin olması sevindirici bir haber:) İlk başta oktay beyin üstteki yazıyı görmeden yada öylesine soru sorduğunu zannettiğim için kendi uyguladığım ve sonuçları kötü olabilecek bir yola sürüklemek istemedim.Oktay bey ormaniçi avlanma belgesinden benim gibi rahatsız olmuş(benim en çok rahatsız olduğum konu iki ayrı belgenin oluşu ve orman içi sularda gece boyu avlanma yapılamaması,sazan avı bir çok avcı için en az 3 gün sürer ki bu bizi kaçak avcı konumuna düşürüyor) ve kanunda yer alan bazı satırların tebliğ ile uyuşmadığına dayanarak böyle bir yazı yazmış olduğunu düşünüyorum.İki tarafın da haklı olduğunu, ortada kanun ,yönetmelik ve tebliğ uyuşmazlığı olduğunu düşünüyorum.Kanunda: sportif amaçlı balıkçılıkta ruhsat alma zorunluluğu olmadığından(bence olması gerekiyor ama orman içi belgesinin gerekliliğini de biri anlatırsa sevinirim) ,tebliğde ise avlanma fişi zorunluluğundan bahsediliyor.Aramızda hukukçu varmı bilmiyorum ama bence herhangi bir hukukçunun altından kalkabileceği ve cevap verebileceği bir durum değil bu.Zannedersem birkaç yıl önce sirkülerde ormaniçi avlanma ile ilgili bir madde ve yasaklama yoktu , sirküler(tebliğ) değişikliği yapıldı ama bununla birlikte kanun değişikliği de yapılması gerekiyordu.
Su ürünleri kanunda yer alan satırlar:
Ticari amaç dışı veya spor maksadıyla yasak olmayan bölgelerde ufak vasıtalarla su ürünleri istihsal edecek Türkler ve yabancılar ruhsat tezkeresi almak zorunda değildir. Bunların avlanma usul ve esasları ile ilgili hususlar yönetmelikle düzenlenir.
Kanun almak zorunda değiliz diyor,bir de yonetmeliğe bakalım biz.:D
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Sportif Avcılık
(Maddenin 18.10.2001 tarih ve 24557 sayılı Resmi Gazete’de ilan edilen değişik şekli)
Sportif Avcılığın Esasları
Madde 6: Denizlerde ve içsularda yapılacak sportif avcılığın esasları Bakanlıkça belirlenerek, sirküler şeklinde Resmi Gazete’de ilan edilir.
Yonetmelik te sirkülere(tebliğ) bakın diyor.
Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 1/2 Numaralı Tebliğ

Diğer Yasaklar

Madde 14.
-e ) Orman içi sularda amatör balıkçılık yapılırken Çevre ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü’nün veya Doğa Koruma ve Millî Parklar Mühendislikleri’nden avlanma fişi alınması zorunludur. Bu fiş alınmadan balık avlamak amacıyla ormana girmek ve avlanmak yasaktır.
Tebliğ de bize ''buyur burdan yak'' diyor:D:(
Ben bir çok kanun gibi bu kanunun da içinden çıkamadım,ormaniçi bölgede avlanırken ormaniçi avlanma belgem olmasına rağmen bu belgeyi yanımda bulundurdum ve yararlı olabileceğini düşündüm ama bu güne kadar kullanmak zorunda kalmadım ,umarım kalmam da,yazdıklarımda haklı olsam da olmasam da bunu görevliye anlatmanın nekadar zor olduğunu gördüm. http://img125.imageshack.us/img125/783/avlanmateskeresigereksisa5.jpgUmarım bu konuşma devam eder ve bu konu hakkında hepimiz doğru bilgiye ulaşırız ama bence öcelikle yapmamız gereken bu kanunu tartışmak yerine ,yakın zamanda değişecek olan su ürünleri kanununun,yonetmelik ve tebliğlerin sportif balıkçılığın engellenmesini değil yapılabilir hale getirilmesini sağlamak.

oktayaydıner
09-05-08, 10:41
Sayın aygroup,
Bir söz var "Bir ispat edici, binler nefyedicilere müreccahtır." diye, yani bir şeyin varlığını ispat etmek, olmadığını ispat etmekten çok daha kolaydır.
Konumuzda, ben bu belgenin hiç bir kanunda geçmediğini ispat etmem için, bütün kanunları önünüze sermem ve "bakın bu kanunda yok, bu kanunda da yok, bunda da ..." demem gerekir.
Ancak bu belgenin yasal dayanağı olduğunu iddia edenlerin, sadece o kanunun maddesini bizlere göstermesi yeterlidir ve çok kolaydır.

Ben hukukçu değilim, Mali Müşavirim. Mesleğimin gerektirdiği kadar,kanunlarla, tebliğlerle, sirkülerle alakalıyım.

Su Ürünleri Kanununda değişiklik yapılarak Amatör Balıkçı Belgesi zorunlu olması isteniyor.Haberiniz vardır.Acaba neden bu belgenin alınmasının zorunlu olduğu ifadesi S.Ü.K. na konmaya çalışılıyor? Tebliğe yazsınlar, olsun bitsin.Olmaz mı?
"Amatör Balıkçı Belgesi" nin zorunlu olması için kanunda yer alması gerekiyor, ancak, orman içi sularda avlanmak için gereken belgenin hiçbir kanunda yazmasına gerek olmadan tebliğde yazması yeterli oluyor. Bu çelişki değil mi?
Sevgiler,
Oktay Aydıner
Kocaeli

CarpManiac
09-05-08, 16:45
çoğu forumda da bu konu tartışıldı ve ormaniçi avlanma belgesinin alınması gerektiğinin doğru olacağına karar getirdiler.yanlış bilgi vermek istemiyorum ama tahminimce olay kanun ve tebliğlelirin farklı kurumlar tarafından kabul edilmesinden kaynaklanıyor olabilir(meclis,bakanlık).TKB ve ÇOB'lıklarının tebliğde söz ettiğimiz yasakları uyguladığını belirtmemiz gerekiyor,eğer orman bakanlığının bölgesinde yer alan ormaniçi sularda sportif avlanma veya orman bakanlığına bağlı orman içi olmayan bölgede amatör balıkçı belgesi olmadan avlanma yapılırsa bazı zorluklarla karşılaşabiliriz.o yüzden koruma ve kontrol memurlarıyla uğraşabilirim diyenler belge almasın:D

CarpManiac
09-05-08, 17:49
şu an komisyonda olan yeni su ürünleri kanununu buradan inceleyebilirsiniz.

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/kanun_tasarisi_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_n o=63739
Madde 3
Ticari amac disi; Spor, dinlenme ve eglenme gibi maksatlarla su urunleri avciligi faaliyetinde bulunacaklar izin belgesi almak zorundadir.

aygroup
09-05-08, 23:37
Sayın Oktay Bey...
Öncelikle kendinizi tanıtıcı ve nazik cevabınıza teşekkür ederim.Aynı dili kullandığımız için sonuca varmamız çok kolay bence...Çok güzel bir tespit yaparak bir çok şeyin birbiri ile çelişkili olduğunu belirtmişiniz.Aslında bu tespit konuyu kapatmaya yetiyor.Bir çok konuda bu sıkıntı var..Ben bu gibi sıkıntıların suni olarak çıkartıldığını düşünüyorum.Bir de harçlardan gelecek gelirler var tabii..Zorunlu olmayan belgeler bile bir anlamda fişlemek için yapılan çalışmalar.Tahminim bunu bile gelir kalemi olarak düşünüyorlar.Zaten hak arayan bir millet değiliz.Kimin sesi daha çok çıkarsa o haklı kabul ediliyor. Tamamen yıllardır süren kısır döngüler yumağı bu konular.Asla mantıklı bir açıklama bulamazsınız.Biraz zekice davranarak hareket etmek bence en doğrusu. Ya da söyleneni yapacaksınız.
Tamamen haklı olmanıza rağmen.
Sevgi ve saygılarımla....

farcho
02-03-09, 01:27
hmm benımde almam gerekıo bunu en yakın zaman basvurayım...

bilent yildirim
02-03-09, 17:55
50 lira verdim aldım kafam rahat şimdi ,çok bişey değil.

farcho
19-03-09, 11:31
35 tl dıe okumusdum 50 tl mıymıs bülent neyse 50 tl nelere vermıyoruzkı alalım bakalım bizde ne olur ne olmaz basımız armasın sonra...tesekurler