Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : nacizane tafsiye

berkant the great
21-06-10, 22:48
sevgili dostlar
bende 2 tane daiwa bg 90 makina var yaklaşık 5-6 yıl önce almıştım japon malı.bu makinalardan gayet memnundum asla değiştirme gibi bir niyetim veya başka bir marka almak yoktu ,sonra ebay den 2 adet daiwa makina daha aldım (cross fire ve regal) ama bu iki makiana biraz ufak geldi.sonra yeni arayışlara girdim.herkezin bana shimano önermesine rağmen ben yıllar önce bu markayı kullanmış ve büyük sorunlar yaşamış ve bir daha almamaya kendime söz vermiştim(topcular da levrek cekerken sapı yomuldu)neyse donra dam a yöneldim ,her nekadar artık dam almanyada üretilmesede kafamdaki soru işaretlerine rağmen dam quick 4000fd aldım.
ilk kullanımda harika bir makina izlenimi verdi, daiwa 90 dan daha kuvvetli bir makina olduğunu ve yağ gibi kaydığını söyleyebilirim.herkese şiddetle tafsiye ederim,fiyat ve performans olarak bence çok iyi ,bu makinayla çok rahat büyük balıkları bile çekersiniz boyutu sizi yanıltmasın..
süpermutfak.com da wo marka karamel aroması var bu aroma 8 tl ,boili yaparken yumurta ve sivi karışımlarına bu aromanın yarısını dökün,harika işe yarıyor fiyat olarak piyasada bulabileçeğiniz aromalardan hem daha ucuz hem daha etkili.son olarak pline spectrex 65lb test moss green 0.48mm 019in örgü misinayı kösteklerinizde kullanabilirsiniz ben çok memnunum 300yd yaklaşık 65 tl cıvarı ömrünüz boyunca yeter ..
saygılar rast gelsin

AYYERUS
22-06-10, 10:08
Değerli bilgiler için teşekkürler:)

kemalleo
22-06-10, 10:48
Köstek için 0.48mm 019inç örgü misinamı kullanıyorsunuz :eek:

sazancii
22-06-10, 11:53
Paylaşım için teşekkürler,fakat 0.48 örgü misina çok kaba olmazmı değerli dostum?

reos_mow
22-06-10, 11:59
65lb kostek? hedef balik baska galiba yayin falan olsa tamam da sazanda cok fazla bence. avlak zor bir avlak olsa bile bukadar cok abartili

berkant the great
22-06-10, 14:20
yanlnış yazmışım 0.40 yeşil renkte çok yumuşak .ben çok iyi sonuç alıyorum..bilgilerinize)

kemalleo
22-06-10, 16:48
yanlnış yazmışım 0.40 yeşil renkte çok yumuşak .ben çok iyi sonuç alıyorum..bilgilerinize)

0.40 ta çok kalın gereksiz kalınlık bence genelde sazancılar köstek için 20-30lb 0.18-0.25 arası ölçüler kullanır ben şahsen 0.20mm kullanıyorum ve gereksiz bir çekme kuvveti var ana beden den fazla olmasının bir manası yok bitince daha incesini almayı düşünüyorum. Tabi bu tercih meselesidir siz öyle kullanıyorsanız birşey diyemem ama bunun nedeni de olmalı?

kral-ozcan
23-06-10, 16:50
Bende gecen sene 0.40 lık koyu yesıl kullanmıstım.oltaların bırınde 0.30luk asso mısına dıgerınede yesıl 0.40lık orgu kullandım ama ıkısı arasında verım konusunda pek fark yoktu.Hatta 0.40 lık orgu ıle tuttuklarım daha buyuktu.

bilent yildirim
23-06-10, 18:45
sevgili dostlar
bende 2 tane daiwa bg 90 makina var yaklaşık 5-6 yıl önce almıştım japon malı.bu makinalardan gayet memnundum asla değiştirme gibi bir niyetim veya başka bir marka almak yoktu ,sonra ebay den 2 adet daiwa makina daha aldım (cross fire ve regal) ama bu iki makiana biraz ufak geldi.sonra yeni arayışlara girdim.herkezin bana shimano önermesine rağmen ben yıllar önce bu markayı kullanmış ve büyük sorunlar yaşamış ve bir daha almamaya kendime söz vermiştim(topcular da levrek cekerken sapı yomuldu)neyse donra dam a yöneldim ,her nekadar artık dam almanyada üretilmesede kafamdaki soru işaretlerine rağmen dam quick 4000fd aldım.
ilk kullanımda harika bir makina izlenimi verdi, daiwa 90 dan daha kuvvetli bir makina olduğunu ve yağ gibi kaydığını söyleyebilirim.herkese şiddetle tafsiye ederim,fiyat ve performans olarak bence çok iyi ,bu makinayla çok rahat büyük balıkları bile çekersiniz boyutu sizi yanıltmasın..
süpermutfak.com da wo marka karamel aroması var bu aroma 8 tl ,boili yaparken yumurta ve sivi karışımlarına bu aromanın yarısını dökün,harika işe yarıyor fiyat olarak piyasada bulabileçeğiniz aromalardan hem daha ucuz hem daha etkili.son olarak pline spectrex 65lb test moss green 0.48mm 019in örgü misinayı kösteklerinizde kullanabilirsiniz ben çok memnunum 300yd yaklaşık 65 tl cıvarı ömrünüz boyunca yeter ..
saygılar rast gelsin

sevgili berkant,bu daıva 90 lar bizim eski iyi balıkçılarımızın kullandığı,makinalar,çok da kahrımızı çekmiştir ,bunlardan edinmek eskiden büyük bir prestij di.ancak günümüzün değişen sazan avında özellikle,ileri atım gerektiren yerlerde,çok iyi sonuç vermiyor bu tip derin kafalı makinalar.ayrıca kalamanın hassas ayarı çok iyi değil bu makinalarda.
tek avantajları eski sağlam dişli sistemlerinin olması.

dam makinaya gelince ,örneğin herkesin bildiği sazlıbosnada avlanıyorsan,60gr kurşun taktığın bir tek iğneli takımı çekerken o makina ile sağa sola taktırırsın, sığ yerde kurşunu yerden kesmez.ancak eskiden küspeli avlarda iş gören makinalardı bunlar.yeni sistemlerde büyük ve sığ kafalı makinalar kullanmak gerekiyor.

shımanonun iyisine ulaşamak için 350 tl yi gözden çıkarmak gerekiyor.düşük modelleinde sorun çıkabilir,buna katılıyorum.ama yine de dünya da rakipsiz bir makina firması.

benim de sana nacizane:sazan balıkçılığına koşturduğun,uğraştığın belli zaten.biraz kafandakileri,alel acele yazıyorsun,forumda biraz göz gezdir,bak bakalım kim nerde,ne biliyor,nereye gelmişler.bunu yaparsan tepki de çekmezsin,inan bana ipini de daha ince kullanırsın, makinan da değişir,kendi avcılığına uygun,daha farklı sistemlerde edinebilirsin.herkes birbirinden birşey öğreniyor,kimsede rahatsız olmuyor.kimse kimsenin balıkçılığına laf söylemez,kötü insan yok bu ortamda.