Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Yeni Dünya Rekoru 91 Lb (41.27 Kg) Aynalı Sazan Fransa

ErginAVCI
06-06-10, 15:36
http://img338.imageshack.us/img338/238/andykomornickiandhisnew.jpg

Düzgün tercüme edebilecek arkadaşlar yardım edebilirse seviniriz. Benim tercümem çok iyi değil yanlış şeyler yazmak istemedim.

Andy Komornicki and his new world record carp at 91lb

Andy Komornicki lands new world record carp at 91lb from the French water known as The Graviers
Andy Komornicki, a cargo agent at London's Heathrow airport, has landed a new world record 91 lb mirror carp known as The Scar.

“I thought my pal was having me on when he looked into the landing net and told me what I'd caught,” said Andy. “Then when I shone a light in the net, there it was. I couldn't believe it - it was absolutely immense.”

Andy's triumph came during a week-long trip to France with three mates. They were north of Dijon fishing Luke Moffat's water, The Graviers on a clear, crisp night.

Despite its size, Andy took only 10 to15 minutes to land the fish. “It's hard to describe how I felt, I was just so elated,” the British Airways employee recalled.

It turned out quite a trip. In all Andy landed 11 fish totaling 508lb, including his world record and five others around 50lb or more. “We were fishing in a lovely spot and the big one really was the icing on the cake.”

For some time The Scar - so called because of body damage caused by tangling with wire - disputed the world record with another specimen in the renowned Rainbow Lake, also in France.

But that one died earlier this year, leaving The Scar as the undisputed heavyweight champion. Even after taking off four pounds for the weighing sling, Andy still beat the old record by two pounds.

He said. “It must have been about 17-18 years old but they can live to 25 and beyond.”

Back home, Andy was flooded with phone calls and e-mails from well-wishers, friends and the media, all excited about the one that didn't get away.

http://img16.imageshack.us/img16/5325/2andykomornickiandhisne.jpg

eozsoyeri
06-06-10, 16:41
Yalnız bu rekor 94 lb ile kırıldı baştan söyleyelim karışıklık olmasın :)

Metni elimden geldiğince çevirdim ;

Andy Komornicki ve 91lb 'lik yeni dünya rekoru Aynalı sazanı

Andy Komornicki ,Fransa'da bulunan Graviers adlı bir gölde yeni dünya rekoru olan 91 lb ağırlıktaki Aynalı Sazanı yakaladı.

Londra Heathrow havalimanında kargo görevlisi olarak çalışan Andy'nin rekor sazanının adı "The Scar".

"Arkadaşım kepçenin içindekine bakıp nasıl birşey yakaladığımı söylediğinde benimle dalga geçtini sanmıştım.Ancak sonra fenerle kepçeye baktığımda orada öyle durduğunu gördüm ve inanamadım.Kesinlikle harika birşeydi." dedi Andy.

Andy'nin zaferi onu üç arkadaşıyla gittiği bir haftalık Fransa kampında buldu.Dijon'un kuzeyinde bulunan Luke Moffats Gravier gölündeydiler.Balık havanın açık olduğu bir gece oltaya geldi.

Büyüklüğüne rağmen,sadece 10-15 dakikada balığı kıyıya çıkardılar. "O an nasıl hissettiğimi açıklamak çok zor ancak çok mutlu olduğumu söyleyebilirim" dedi.

Andy bu kampta ,Dünya rekoru da dahil olmak üzere toplamda 508 lb gelen 11 balık yakaladı,bunlardan 5 tanesi 50 lb ve üzeri balıklardı. "Gerçekten harika bir noktada avlanıyorduk ve büyük olanda adeta pastanın kreması oldu bizim için :)"

Bir tele takıldığı için vücudunda oluşmuş yaraya itafen "The Scar" diye anılan balık dünya şampiyonluğu için yine Fransa'da olan ünlü Rainbow gölünde başka bir sazan ile bir süredir yarışıyordu.

Fakat bu bahsedilen diğer balık bu yılın başlarında öldü ve tartışmasız şampiyonluğu "The Scar" 'a bıraktı.Tartı ağırlığı olan 4 pound çıkarıldıktan sonra bile Andy eski rekoru 2 pound la geçmişti.

"Sazanın 17-18 yaşlarında olduğunu tahmin ediyorum ancak 25 ve daha fazlasına kadar yaşayabiliyorlar." dedi.

Eve döndüğünde pek çok arkadaşndan ve medyadan çok sayıda mesaj ve telefon görüşmesi iyi dilek ve kutlamalar için Andy'i bekliyordu.

ragıp
06-06-10, 17:00
91lb ...Bu rekor 2008 (Ekim) yılına ait rekor...

carp/karpfen
06-06-10, 17:06
ergin son rekor geçilmedi ise linkte
http://www.onlinefishing.tv/news/martin-locke-breaks-world-carp-record/
94 lb rainbow lake te

ErginAVCI
06-06-10, 17:32
ergin son rekor geçilmedi ise linkte
http://www.onlinefishing.tv/news/martin-locke-breaks-world-carp-record/
94 lb rainbow lake te

Doğru kusura bakmayın ben bunu unutmuştum yanlış bilgi yayınladığımdan herkezden özür dilerim... Adminlerden o zaman bir ricam olacak dünya rekorlarını bir başlık açılmasını rica ediyorum ve bu başlığı silmelerini, forum üyelerine yanlış bilgi vermek istemem