Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Bulgaristan'da kaçak avcıları korkutan su ürünleri kanun tasarısı
CarpManiac 15-04-10, 01:04 Bulgaristan Su Ürünleri Genel Müdürlüğü(IARA) Müdürü Yavor Nedev yeni bir kanun tasarısı hazırladıklarını ve yıl sonuna kadar yürürlüğe gireceğini belirtti.Tasarıda kaçak avcılara 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.
Yürürlükteki yasada kaçak avcılığın ileri derecede suç sayılmadığı ve kesinlikle kaçak avcılığın sonunun hapis olması gerektiğini,kaçak avcılığın banka soymaktan farksız olduğunu ,Su ürünleri Genel Müdürlüğünün her yıl 400-800.000 leva(=lira) arasında balıklandırma bütçesi ayırdığını,bu hırsızların balık stokları tükettiğini,türleri yokettiğini ve bu parayı devletten çaldığını belirtti.
Kaynak:http://dnes.dir.bg/news.php?id=6185920
Ülkemizde kaçak elektrik kullanımına 2-5 yıl arasında hapis cesazı olduğuna göre kaçak avlananlara da hapis cezası niye olmasın? İki hırsız da devletten çalıyor sonuçta.:rolleyes:
Darısı bizim kaçak avcıların/hırsızların başına :)
sedat_keser 15-04-10, 02:27 bizim burda yasak sezonda belediye bekçisi gelip olta başına bilet kesiyor ve ağ atıyor. bunu görmezden gelen jandarma ve buna davetiye çıkaran belediye böyle bir kanunada uymaz. herşeyden önce benim canım Türkiye'min bilinçlenmesi lazım.
saygılarımla
Takdir edilmesi bir karar! İlhan'ın dediği gibi bizimkilerin de darısı başına!!!
burda kaçak avcıdan kasıt ne İlhan ?
sanırım pulu/bileti olmayanlar, limitler ve kurallar dahilinde avlanmayanlar, yasak sezonda avlananlar.
doğru mu ?
Çok haklısınız hırsızlıktan farkı yok hatta daha kötü...
CarpManiac 15-04-10, 15:08 burda kaçak avcıdan kasıt ne İlhan ?
sanırım pulu/bileti olmayanlar, limitler ve kurallar dahilinde avlanmayanlar, yasak sezonda avlananlar.
doğru mu ?Ayrıntılar kanun çıkarsa belli olacak ama bence kasıt kaçak avcılığı meslek haline getirenler,balıkları ağ ile toplayanlar olmalı.
Biletine yanlış kilo/boy/tarih yazanlara 8 yıl hapis cezası gelirse olmaz:)
.
Böyle birşey olması için İlhan dostum,Türkiyede,birkaç yuz yil geçmesi gerek.
Mağalesef,yasalar hırsızlar ve katiller koruyor.Bunlarla mücadelemiz çök zor,
yasa olursa ne fayda,uygulanan yok,veya çök az var uygulanan,etersiz bana göre.
Umutumuz kaybetmedik ama zaman geçiyor ve göller kurutuyorlar,farkında değiller , kendilerin çöçükları geleceği çalıyorlar.Nerde o vijdan...
Daha sert,daha caydırıci yasalar lazım,insalar korkmalı,ancak bir şekilde disiplin kurulabilir.:armata_PDT_40:
carp_güneşli 15-04-10, 18:08 Uzun mesafe atışı yapılan gölde, gördüğümüz ağ atan arkadaşlar, bu hafta da utanmadan yine ağlarıyla göldeydiler...
bilent yildirim 15-04-10, 18:17 ben dedim boşa gitti sezgin abinin para
:013:
longshank_costa 15-04-10, 19:01 ben dedim boşa gitti sezgin abinin para
:013:
aslinda onlara para veicene baliklarla beraber suya iade edecektiniz:013::013:bu biraz hirsizdan kendi malini parayla geri almis gibi olmus ama olsun ben yinede Sezgin abiyi kutluyorum o elinden geleni yapmis
CarpManiac 15-04-10, 19:17 ben dedim boşa gitti sezgin abinin para
:013:Hiç bir şey boşa gitmez! onlar ağ atmaya devam etsin biz de şikayete devam ederiz.Jandarmayı aramak çok mu zor.:confused:
Ağ atanların eşgali jandarma ,çevre orman,ve orman işletmede artık var.
Az önce Eyüp İlçe Jandarma ile görüştüm.Tekrar o bölgede görülmeleri halinde şikayet edilirse derhal oraya gelip yakalarız denildi.Ben onları bir kere aramama rağmen onlar beni 5 kez aradı o yüzden jandarma gelmiyor demek pek mazeret değil.Kaçak avlanma konusunda oldukça duyarlılar.
Eyüp İlçe Jandarma
Telefon:0212 360 13 03
Kemerburgaz-Tayyakadın arasında kalan bütün göllerdeki kaçak avcılık olayları için arayabilirsiniz.
carp_güneşli 15-04-10, 23:28 Arkadaşlar, hepimiz bu konulara duyarlı olmalıyız. Yoksa, önümüzdeki yıllar avlanılacak göl bulamayız...
Düzgün yasalar karalı şekilde uygulanırsa sonuç almak çok kolay.Örneğin sigara yasası.
Doğayı korumada halkımızın bilincini beklersek yarım çeyrek yüzyıl gerekir.Bu nedenle bazı kontrolleri kişilerin vijdanına bırakmamak lazım.Doğru yasaları karalılıkla uygulayıp kötü niyetli olanların hareket alanını daraltmak lazım.
Komşu ülkedeki sıkı önlemlere benzer uygulamaları, dilerim en kısa zamanda,burda da görürüz.
Biliyoruz ki haviyer dönemi nedeniyle sazan ve benzer balıkların avı yasaktır.Aldığımız duyumlara göre bazı semt pazarında 5+,10+ lık sazanlar haviyerli sazanlar satılıyormuş.Büyük ihtimalde bunlar kaçak yollarla avlanılan balıklar
Bu durumu devlet yetkilileri,zabıtalar görmüyor mu.Görüyorlar belki farkında değiller.
Böyle manzarayla karşı karşıya kalırsam şüphesiz devlet yetkililerinin bu konuda ne yapçaklarına şahit olmak benim için iyi olacak .
Yasak dönemde semt pazarlarında satılan haviyerli anaç balıklara dikkat!!!!
Arkadaşlar, daha önce de konu oldu mutlaka ama burada bir kez daha yazalım. Eğer satılan balıkların yasak methodlarla veya yasak zamanda avlandıklarına inanıyorsanız. Satıcı ile hiç muhatap olmadan doğrudan, yasal gerekçesi ile birlikte en yakın belediye zabıta amirliğine şikayet edin. Satıcı ya istihsal belgesini gösterir ya da cezai işleme maruz kalır. Bu tür şikayetleri ne kadar çok yaparsak yasak avcıların hareket alanını o kadar daraltırız.
umarım en yakın zamanda bizde de cıkar boyle bir yasa tabiki o zamana kadar barajlarda balık kalırsa :bum:
|
|