Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Durumlara göre Hooklink ( Köstek ) Uzunlukları
Abilerim, arkadaşlarım,
Az çok yabancı kaynaklardan okuyorum araştırıyorum ama hala kafamda net değil çoğu şey.
Eğer yanlış anlamazsanız bir iki sorum olucak.
Durumlara göre köstek uzunluklarının belirlenmesi;
Bataklıkta?
Otlukta?
Taşlıkta?
Çukuruklarda ?
Kurulumlarda
running
Safety
Helicopter
Materyale göre
Coated braid
Fulora
vs vs şeklinde
Yani detaylı bir cvp olmasına gerek yok. Kendi kullanımız kafidir.
Mesela "safety kurulumda ip kullandığımda şu kadar uzunlukta" şeklinde cevaplar fazlası ile yeticektir.
Saygılar & Sevgiler.
Palamut olur bu konu :D baksana Erdinç bile bişiy yazmamış :D
Sende öyle.
Sanırım haklısın.
carp-istanbul 29-03-10, 10:35 Bataklık göllerde genelde helicopter kullanıyorum, hafif ağırlık bol köpüklü, pohod orta uzunluk dikey durabilmesi için iki taraflı bant kullanıyorum.
Otluk bölgerde yine hafif ağırlık en az 25 cm olmak şartıyla yumuşak pohod.
taşlık bölgelerde mutlaka ve mutlaka lidcor eskilerden tel destekli, pohod mutlaka yumuşak brayd en az 20 cm.:o
Bataklık göllerde genelde helicopter kullanıyorum, hafif ağırlık bol köpüklü, pohod orta uzunluk dikey durabilmesi için iki taraflı bant kullanıyorum.
Otluk bölgerde yine hafif ağırlık en az 25 cm olmak şartıyla yumuşak pohod.
taşlık bölgelerde mutlaka ve mutlaka lidcor eskilerden tel destekli, pohod mutlaka yumuşak brayd en az 20 cm.:o
Saol metin abi. En azından kaynamadı. Haydi diyer ustalar. Salihhhhhhhhhhh
SABRİ BOBİÇ 29-03-10, 12:07 dibi otluk avlaklarda genelde 20/25 cm kostek pop up montajını kullanıyorum,
bu tarz avlaklar kombi rig(misina+örme) +inline montaj ile başlıyorum hangisi ile randıman alırsam onunla devam ediyorum
avlanıcağım avlağın dip yapısı eğer taşlık,midyeli(kabuklu hıyvanlar) ile doluysa,dip yapısı ağaçlık veya çalılık ise ,çukur veya engebeli ise kullanıcağım kostek
uzunluğu 20 cm civarında bırakıyorum
bu tarz avlaklarda kullandığım köstek misinası çok çok önemlidir
genelikle üzeri silikon kaplı örme misinalar kullanıyorum en çok randıman aldığım örmelerden birtanesi fox goretextir
dip yapısı taşlık veya kum ise bej rengi,otluk ise yeşilini kullanıyorum
bu markanın örmesini uzun zamandır kulanıyorum ve cok memnunum
4/5 balığa kadar sılıkon zarar gormeden kullanabılıyorum daha once ısmı cısmı bılınmeyen
bırçok markanın bu tarz mısınalarını kullandım tek kulanımdan sonra butun montajları değiştirdim
bu tarz exrem avlaklarda kösteğin dısında köstek öncesi misina da cok onemlidir benim için bu tarz avlaklarda mısına olarak bıraz daha sert mısınalar kullanıyorum veya yine üzeri silikon kaplı shock leader kullanıyorum
en cok randıman aldığım marka Kryston Quicksilver Gold - 25 lb veya 35 lb
lider olarak 10 veya 20 metre yeterlıdır benım için
diğer onemli bir husus avlanacağım aylardır soğuk havalarda kostek uzunluğunu daha da kısaltıyorum
sebebı de balık zaten cok az hareket ediyor o aylarda da 16/18 cm uzunluk benım için yeterlıdır
dibi bataklık avlaklarda 20/25 cm kostek hafif kursun 50 gr kullanıyorum,yemin bataklığa gırmemesi için pop up montaj
yapmış olduğum butun riglerin uzunluğu 30 cm geçmiyor
CarpManiac 29-03-10, 16:21 Bataklıkta:helikopter montaj veya yem çamura saplanmayacak kadar uzun köstek.ssc,sssp gibi dibi tarayan,taşlıklarda çabuk körelen ve takılma yüzdesi yüksek kancalar rahatlıkla kullanılabilir.
Otlukta:Barajların dolmasıyla yazdan su altında kalma boyu kısa otluklarda boyları kadar köstek ve pop up boilie kullanılabilir.
Yosunlu avlaklarda:zig rig yosun boyu kadar veya marker bağlantısı şekinde yüzeyden kullanılabilir.
Yosunların arasında boşluk alan tespit edilmesi durumunda kısa köstek,sert yosunlara saplanma ve körelme ihtimali daha düşük iç bükey kanca veya ince ve sık yosunlu avlaklarda yosunları daha az toplayan Fox no:1 gibi ağzı dar kancalar,Kösteği daha çabuk su yüzeyine çıkaran yarasa kurşun seçilebilir.Yüzen yem kullanılmaması durumunda PVA köpük yemin yosunların arasına girmemesi için kullanılması doğru olur.Yosunlara dolaşma durumunda kurşunu düşürecek safety klips veya vuruş anında ağırlığı düşürecek sistemler kullanmak ta mantıklı.
Taşlıkta:10 cm'i geçmeyen köstek ve ssbp gibi dibe takılma oranı ve taşlıkta körelme ihtimali daha düşük iç bükey kancalar.
Fluoro-Örme:Kancanın sazanın ağzında aşağıya dönüp alt dudağa takılmasını engelleyecek kadar sert olduğu için fluoro misinayı direkt kancaya neredeyse hiç bağlamıyorum.Belki taşlık avlaklarda buna ihtiyaç olabilir ama bu tür avlaklara da pek gitmiyorum.Fluoro kullandığım zaman genelde combi link şeklinde kullanıyorum.
Running rig:Genelde av başlangıcında yemleme bölgesinde küçük balıkların aktifliğini belirlemek için alarm yüksek hassasiyet konumunda iken kullanılır.Yazın bu sistemi sürekli kullanmaya kalkınca alarmınız sizi ve çevrenizdekileri rahatsız eder.Kışın daha falza running rig'e ihtiyaç duyulur.Bugüne kadar hiç kullanmadım çünkü genelde Erdinç ile balığa gidiyorum ve her defasında av başlangıcında kullanıyor dolayısıyla benim kullanmama gerek kalmıyor:D
Helikopter:Uzak mesafe atışlarında ve bataklıkta etkili bir sistem.Balığın emniyetini sağlayacak şekilde yapılmasına özen gösterilmeli.Özellikle leadcore ile yapıldığında stoperin rahatça leadcordan sıyrılacak çapta olması gerekir yoksa ağaçlı ve yosunlu avlaklarda kopması durumunda balık ölümlerine yol açabilir.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar
"diyer" ustalar suskun kaldı...
Sabri abi, İlhan abihttp://www.anatoliafishing.org/forum/Smileys/default/flowers.gifhttp://www.anatoliafishing.org/forum/Smileys/default/flowers.gifhttp://www.anatoliafishing.org/forum/Smileys/default/flowers.gif
Erdinç abi , Senden başlıyalım istersen.:mad:
CarpManiac 29-03-10, 19:58 "diyer" ustalar suskun kaldı...
kim bu diğer ustalar ?Yaw brakın şu usta geyiğini :happy8:
Beni karıştırman :D
Kerem ! ben gazlamasam, yazmazdı ustalar ;)
Beni karıştırman :D
Kerem ! ben gazlamasam, yazmazdı ustalar ;)
çavuşum:)
Yaw brakın şu usta geyiğini :happy8:
Tamam İlhan Usta bıraktık :D
Palamut olur bu konu :D baksana Erdinç bile bişiy yazmamış :D
Zaman olunca yazarım.
İlhan'a katılıyorum. 'USTA' geyiğini bırakalım.
RASTGELE!
valla benım bilmediğimi bilen benim yanımda ustadır agam geyik değil hak edilen bir ünvan,
bunu dediğim için bana darılanlar oldu ama olsun benım yanımda dediğim gibi ustadır, sadece biraz daha açıklayıcı olsun ve bu konuları keremın dediği gibi bilgi istedim diye usta bana kızmış başka bir üstad açıkladı ve ona ayrı bir teşekkür ettim diye,
ustalar bu hok lınk sistemlerini resimli olarak yani montajları resimli olarak vu kullanma nedenleri olaraktan konuyu genişletelim diyorum gerçi önceden buna benzer bir konu vardı ama derinleştirmekte fayda var değil mi?
bilent yildirim 30-03-10, 18:24 dibi otluk avlaklarda genelde 20/25 cm kostek pop up montajını kullanıyorum,
bu tarz avlaklar kombi rig(misina+örme) +inline montaj ile başlıyorum hangisi ile randıman alırsam onunla devam ediyorum
avlanıcağım avlağın dip yapısı eğer taşlık,midyeli(kabuklu hıyvanlar) ile doluysa,dip yapısı ağaçlık veya çalılık ise ,çukur veya engebeli ise kullanıcağım kostek
uzunluğu 20 cm civarında bırakıyorum
bu tarz avlaklarda kullandığım köstek misinası çok çok önemlidir
genelikle üzeri silikon kaplı örme misinalar kullanıyorum en çok randıman aldığım örmelerden birtanesi fox goretextir
dip yapısı taşlık veya kum ise bej rengi,otluk ise yeşilini kullanıyorum
bu markanın örmesini uzun zamandır kulanıyorum ve cok memnunum
4/5 balığa kadar sılıkon zarar gormeden kullanabılıyorum daha once ısmı cısmı bılınmeyen
bırçok markanın bu tarz mısınalarını kullandım tek kulanımdan sonra butun montajları değiştirdim
bu tarz exrem avlaklarda kösteğin dısında köstek öncesi misina da cok onemlidir benim için bu tarz avlaklarda mısına olarak bıraz daha sert mısınalar kullanıyorum veya yine üzeri silikon kaplı shock leader kullanıyorum
en cok randıman aldığım marka Kryston Quicksilver Gold - 25 lb veya 35 lb
lider olarak 10 veya 20 metre yeterlıdır benım için
diğer onemli bir husus avlanacağım aylardır soğuk havalarda kostek uzunluğunu daha da kısaltıyorum
sebebı de balık zaten cok az hareket ediyor o aylarda da 16/18 cm uzunluk benım için yeterlıdır
dibi bataklık avlaklarda 20/25 cm kostek hafif kursun 50 gr kullanıyorum,yemin bataklığa gırmemesi için pop up montaj
yapmış olduğum butun riglerin uzunluğu 30 cm geçmiyor
sevgili sabri (maestro),modern sazan avına ,yeni başlayan,bu işe gönül vermiş, bir kardeşiniz olarak ,alan mahalle sisteminizi, çok duydum.bize bu sistem hakkında bilgi verebilirmisiniz teşekkürler.:077:
SABRİ BOBİÇ 30-03-10, 22:30 sevgili sabri (maestro),modern sazan avına ,yeni başlayan,bu işe gönül vermiş, bir kardeşiniz olarak ,ALANMAHALE sisteminizi, çok duydum.bize bu sistem hakkında bilgi verebilirmisiniz teşekkürler.:077:
alanmahaleli olunmaz doğulur akıllı ol:D
|
|