Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Su ürünleri genel müdürlüğü kuruluyor

usobder
20-03-10, 21:00
Merhaba Arkadaşlar,

15-19 Mart 2010 tarihinde Antalyada düzenlenen Tarım Bakanlığı Su Ürünleri Değerlendirme Toplantısına davet edilmem nedeniyle bulundum.

Toplantıda genellikle o anda duyrulan kurulması meclis komisyonlarında olan SU ÜRÜNLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN ana maddeleri tartışıldı. Bu maddeler;

1-Balıkçılık ve su ürünleri kaynaklarını korumak, koruma, üretim ve yetiştiricilik alanlarını belirlemek ve bu alanları zararlardan koruyacak tedbirleri almak,
2-İthal ve ihraç edilecek su ürünleri ile girdilerine ilişkin esasları belirlemek,
3-Balıkçılık ve su ürünleri üretim kaynakları üretim kaynaklarının geliştirilmesi ve verimliliğin arttırılması ile
ilgili faaliyetlerde bulunmak kontrol ve denetimleri yapmak ve yaptırtmak
4-Balıkçılık ve su ürünleri üretiminin ve verimliliğinin arttırılması için gerekli girdilerin tedarikine ilişkin tedbirleri almak,
5-Balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğine uygun istihsal sahalarına ilişkin esasları belirlemek, istihsal vasıtalarının asgari vasıf ve şartlarını, kiralama ve kullanılma esaslarını belirlemek.
6-Balıkçılık ve su ürünleri üretim, geliştirme ve araştırma projeleri ile ilgili çalışmalar yapmak
7-Balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili bilgi sistemi oluşturmak.
8-Bakan tarafından verilecek diğer görevleri yapmak,

Bu maddeler alt komisyondan geçerek Tarım Komisyonuna gitti.Büyük bir olasılıkla bu halde yasalaşacak.

Bu kanuna ilişkin çekincelerimizi altta belirttiğim konularla birlikte yazılı olarak divan başkanlığına ilettim ve oylanmasını talep ettim. Beni destekleyen bir kaç öğretim üyesi eski tanıdığımın sayesinde gündeme alındı ve oylanarak kabul edildi ve bu maddelerin değerlendirme raporuna eklenmesine karar verildi.

Bu maddeler;

1- Su Ürünleri Genel Müdürlüğü bu hali ile kurulacak olursa sadece isim değişikliğinden öteye gidemeyecektir.Çünki ülkemizdeki su ürünleri ile ilgili yaklaşık 6 kanun 42 yönetmelik 7 ayrı kurum tarafından yürütülmektedir. Bu kurumlar arasında bugüne kadar yeknesatlık sağlanamadığından işleyişte aksaklıklar devam etmektedir. Bu kanunla yapılması gereken ilk iş su ürünleri ile ilgili tüm kurumların SU ÜRÜNLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ çatısı altında toplanmasıdır.

2- Taslak metinde su ürünleri sadece ticari balıkçılık olarak değerlendirilmiş, ülkemizdeki 4,2 milyon amatör ve sportif balıkçı dikkate alınmamıştır. Ayrıca amatör ve sportif balıkçılıktan ekonomik olarak gelir sağlayan bir sektörün olduğuda unutulmuştur. Bırakın Şube Müdürlüğü bu konuda bir büro bile kurulması düşünülmemiştir.Oysaki AB üyesi ülkelerde amatör ve sportif balıkçılığı düzenleyen en az daire başkanlığı düzeyinde kurumlar bulunmaktadır.

3- Taslak metinde yer almamasına rağmen Bakanlığın yeniden yapılandırılması aşamasında Araştırma Enstitülerinin sayılarının azaltılması öngörülmektedir. Bu tasarruf zaten sayısı 4 olan su ürünleri araştırma enstitülerinin kapatılması demektir. Oysaki AB uyum sürecinde gerçekleştirilmesi zorunlu olan Su Çerçeve Direktifinde ülkemiz 6 havzaya ayrılmış ve her havzada bir adetten az olmamak üzere su ürünleri araştırma ens. bulunması zorunluluğu getirilmiştir.

4-Sucul yaşamın idame ettiği kaynaklarımız ile ilgili tasarruflar gene dağınık bir halde çeşitli kurumların üzerinde bırakılmıştır. Buda hem ticari hemde amatör ve sportif balıkçılığın gelişimini engelleyecek bir düzenlemedir.

5-AB uyum yasalarında balıkçılığın olmazsa olmaz kuralı olan teknelerin karaya çıkış yerleri ile ilgili düzenleme gene bu konudaki dağınıklığın giderilememesi sonucu gerçekleşemeyecektir.

Arkadaşlar konular bunlar, diğer araştırma projeleri bizleri direkt ilgilendirmediğinden ben sadece ilgimi çeken projelere katıldım.Bu projeleri sizlere daha sonra aktarmaya çalışacağım.

22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla konferansımız ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlanmıştır. İnşallah pazartesi günü ve salı günü bu konferanslar tamamlanacaktır.

Selam ve saygılarımla

carp911
20-03-10, 22:26
Ismayil abi valla hic birini kacirmiyosun helal sana abii insallah bizler icin de yararli gelismeler olur bu arada basindan gecen kazayi biliyom büyük gecmis olsun biraz daha dikkat abii..

FoxCarp
20-03-10, 22:51
İsmail Abi, ben de canı gönülden tebrik eder ve teşekkür ediyorum!!!
Bize ve ülkemize senin gibi adamlara ihtiyacı var!
Bu değeri olmayan katkıların umarım bir gün karşılık bulur.

Kaza ile ilgili burdan da çok geçmiş olsun dilerim!

Bigcarp64
22-03-10, 11:54
başkan hepsi senin bazı eyleri dile getimenle gerçekleşiyor bunların bundan emınım,
kaza için büyük geçmiş olsun

reos_mow
22-03-10, 14:27
:helal:

mimarous
23-03-10, 21:02
Usobder başkanı sayın İsmail Atalay 22 Mart Dünya Su Gününün önemine binaen 22-23 Mart tarihlerinde Uşak Kültür Merkezi ve Uşak Üniversitesi Kültür Merkezinde Ege üniversitesi Su ürünleri fakültesi hocalarından Dr. Fatih Perçin Beyin de katılımıyla her yaş grubundan öğrenci ve halka çok faydalı bilgiler içeren bir konferans tertiplemiştir.Hassasiyetinden ötürü şahsım adına sayın başkanıma teşekkürü bir borç bilirim.Uşak sizin gibi aktif bir başkana sahip olduğu için ne kadar övünse azdır.

ragıp
23-03-10, 23:12
İsmail abi,dur durak bilmiyorsun.
Tek başına çok zor işlerin altına girdin.Ama sendeki bu hırs ve kendine güvenin olduğu sürece başarılı olacağından hiç şüphem yok.Yaptığın işler,herkesin yapabileceği,altından çıkabileceği işler değil.Uykusuz kaldığın,zamanının bir çoğunu yollar katederek toplantılara katıldığını ve bir şeylerin değişmesi gerektiğini anlamaları için ısrarla bu yola baş koyduğunu çok iyi görebiliyoruz.Seni öncelikle azminden,sonra da duyarlılığından ötürü tebrik ederim.Umarım katıldığın her konferansta,her toplantıda arkanda duracak ve yaptıklarını destekleyecek kişiler çıkacaktır...
Biz elimizden geldiğince seni desteklemeye ve çoğalmaya gayret edeceğiz.

YenerÇELEBİ
24-03-10, 22:08
:59: Başkanım sen memlekete bir nimetsin.

Tarık Ersal
01-07-11, 12:44
http://www.tusob.com.tr/tr linkini yani TUSOB webini tıkladığımda aşağıdaki bilgilendirme metni ile karşılaştım.

Oltanın ucundaki coşkuya ulaşmak ve yaşamak için artık daha güçlüyüz...
Ülkemizdeki Olta Balıkçılığını bir üst yapıya kavuşturmak ve yeknesatlığı sağlamak amacı ile 12.05.2011 tarihinde gerekli başvuruları tamamlayarak resmen kuruluşunu tamamladığımız Ülkemizde ilk defa kurulan OLTA BALIKÇILIĞI FEDERASYONU'muzun İlk Genel Kurulunu İlkler Kenti Uşak İlimizde gerçekleştirmenin heyecanı içerisindeyiz.
Genel Kurulumuza tüm dostlarımızı bekliyoruz.
Saygılarımızla.

Tabii ki amatör balık avcılığı için her emek verenin yolu açık olsun diyor, başarılar diliyorum.

Ancak yukarıya aktardığım yazının içinde bir kelimenin kullanılış şekli dikkatimi çekti.

Yeknesatlık sağlamak.

Yok canım bir harf hatası var, o olsa olsa yeknesaklıktır dedim.

Peki yeknesaklık nedir?
Tekdüzelik, değişmezlik, biteviyelik, monotonluk. :eek:

İyi de şimdi hiç olmadı. :confused:

Sorup, öğrenmek istedim.
Bana bir cevap veren olur mu?

Bu kelime ne için kullanılmıştır?

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

(Bu soruyu niye burada sorduğuma gelince. :)
O kelime bu konunun ilk mesajında da mevcut. Kurumlar arası yeknesatlık ..... )

NOT:
Ayrıca webin ilgili bölümünü kullanarak aynı soruyu ilgililere de ilettim.