Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : mad2010 catalog

bilent yildirim
28-01-10, 23:24
özellikle mısırlarına ve medusa kepçeye bayıldım,new dimension kamış,süper rig valet benim beğendiklerim sizde bir göz gezdirin.bu sene daha bir ağırlık vermişler sazana.

http://dam.tpk6.de/en/

Simam
28-01-10, 23:48
Süper ürünler.Her sazancıya böyle ürünler diliyorum.Bakıyorum DAM ürünleriyle fazla ilgileniyorsun Bilent hocam.Ne iş?;)DAM makinalardan bir komplekt mi oluşturacan:023:

eozsoyeri
29-01-10, 00:37
Umarım ülkemize de yollarlar bunlardan ;)

reos_mow
29-01-10, 01:13
multicolour headleamp(white/red) guzel gibi duruyr tabi fiyati onemli kendini fener acisin kanitlamis bir firma deil sonucta
kepce olarak vanguard pro daha dayanikli girisler plastik degil

bilent yildirim
29-01-10, 01:14
Süper ürünler.Her sazancıya böyle ürünler diliyorum.Bakıyorum DAM ürünleriyle fazla ilgileniyorsun Bilent hocam.Ne iş?;)DAM makinalardan bir komplekt mi oluşturacan:023:

zaten yaptık öle bişey;)

NCavuS
29-01-10, 18:35
olsa nolcak abicim TR Dist.i kar marjını çok yüksek tutuyor..

rasko
29-01-10, 19:46
evet arkadaşlar ürünler cok güzelde fiyatlar pahalıııııııııı cavuş arkadaşıma katılıyorum bu konuda

eozsoyeri
29-01-10, 19:58
Aynen,derdimizi distribütöre olmadı DAM'a bildirmek lazım :) Çoğu üründe Fox'tan bile pahalı kalıyor...

rasko
29-01-10, 20:02
arkadaşlar istanbul kocaeli civarlarında istoc tan başka bu ürünleri teğmin edebileceğimiz bir yer varmı mesela sehpa kırmalı kamışlar makaralar alarmlar gittimmi hepsini birden almak istiyom hazır konu acılmışken sorayım dedim ?

Ke®eM
29-01-10, 21:43
Erdem Damlık bir konu değilki. Tamamen DAM ı Türkiyeye getiren firma ile ilgili.

2 seçenek var

1- Az kar (normal kar ) çok satış, Toplam da aynı kar ama daha uzun vade
2- Çok kar ( temsilciden perakendeciye gelinceye kadar maldaki kar en az %150 - %200 arası ) az satış, kısa vadede köşe.

Maalesef tüketici odaklı olanını ben daha görmedim erdem. Hep 2 nolu seçeneği seçiyorlar.

Bunun arkasından kar oranları ile ilgili komik cvp lar gelebilir, sakın ama sakın inanmanın yanından geçmeyin.

Simam
29-01-10, 21:45
Reshat,DAM olmayan markalardan ona eşdeğer ürünler temin edebilirsin.İstiyorsan yönlendiririm.Mesela Mitchel,JRC sehpalar,Mitchel sazan makinaları,alrmlar ve envayi çeşit Carp kamışları vb..Tabi özelden, reklam olmasın kurallar gereği.

Gradski sana katılmamak elde değil.Tr deki distribütörler kar majını yüksek tutuyor bizde doğal olarak başka yerlerdeki distrübütörlere yöneliyoruz.Biraz daha insaflı olmaya çalışanlardan.Sazan malzemeleri Tr deki distribitorlerden ibaret değil;)

reos_mow
29-01-10, 22:05
simam abi JRC nin urunleri var mi buralarda?

eozsoyeri
29-01-10, 22:31
Erdem Damlık bir konu değilki. Tamamen DAM ı Türkiyeye getiren firma ile ilgili.

2 seçenek var

1- Az kar (normal kar ) çok satış, Toplam da aynı kar ama daha uzun vade
2- Çok kar ( temsilciden perakendeciye gelinceye kadar maldaki kar en az %150 - %200 arası ) az satış, kısa vadede köşe.

Maalesef tüketici odaklı olanını ben daha görmedim erdem. Hep 2 nolu seçeneği seçiyorlar.

Bunun arkasından kar oranları ile ilgili komik cvp lar gelebilir, sakın ama sakın inanmanın yanından geçmeyin.

Tamamen doğrusun Kerem abi, ben diyorum ki Dam'a "buradaki distridütör çok kar koyuyor şikayetçiyiz" diye mail atsak :) yeterli mail sayısı olduğunda işe yarayabilir en azından diğer sektörlerde işe yaradığına şahit oldum ama kimse uğraşmaz sanırım...

Ke®eM
29-01-10, 22:49
Tamamen doğrusun Kerem abi, ben diyorum ki Dam'a "buradaki distridütör çok kar koyuyor şikayetçiyiz" diye mail atsak :) yeterli mail sayısı olduğunda işe yarayabilir en azından diğer sektörlerde işe yaradığına şahit oldum ama kimse uğraşmaz sanırım...

Erdemim, aslında farklı bir fikir ama ne akdar işe yarar bilemiyorum. DAM, arar temsilciye söler "kardeşim sen pahalı satıyormuşun" oda kılıfa uydurur benim vergi oranım ve gümrük işlemlerim şu kadar diye...

Bu iş böyle gider. işte bizim talihsizliğimiz, avrupa birliği ülkesi olsaydık sen ozaman görürdün. Bak bakalım bu fiyata bir tane damın kağıdını satabilirlermiydi, Ne istersen istediğin ülkeden alırdın olur biterdi.

bilent yildirim
30-01-10, 15:26
bu sene biraz daha fazla ürün getireceklermiş,inşallah öyle olur.

fiyatlara gelince türkiyede ithalatçılarda 100 de 100 artı kdv mantığı yaygın,ancak bu sene bazı markalarda kar marjlarında düşüşler yaşanmaya başladı,özellikle shımano gibi markalarda,buna iki firmanın rekabet halinde olması yolaçıyor ne kadar sürer bilmem ama ,bu sadece dam için geçerli birolay değil.örneğin shımano çok iyi diyoruz,400 liralık makinalarından aşağı makinalarının bize çok hitap edeceğini düşünmüyorum eline alıp bakan varsa bana katılacaktır,yani damın örneğin slr serisinin özelliklerindeki makina shımanoda 450 liradan başlıyor,e şimdi buda pahalı değilmi,

yurt dışına çıkanlar avantajlı bizim verdiğimiz paralara daha kaliteli takımlar yapıyorlar,ordan almakta da haklılar.

türkiyede firmalar,büyük karlar için fiyatları yüksek tutuyorlar,anadoluya ürünü gönderemiyorlar dolayısıyla,toptanı düşük kalıyor ve para kazanamıyorlar,bu sefer de sazancıya malzeme getirmem diyorlar.
ben geçen yıl yardım ettiğim bir firmaya sazan malzemeside getirttim,malzemenin hiçbiri kalmadı ancak,anadoluya sürüm olmadığı için adamlar malı yavaş sattılar,buda onları tatmin etmedi.
yinede bu sene çok daha fazla ürün siparişi verdim,en azından uygun fiyatta ihtiyaçlarımız gelicek.bildiğim kadarı ile benim gibi sitede, ithalatçılara yardımcı olan çok arkadaşımız var.onlarda elinden geleni yapıyor.
ÇÖZÜM:
fiyatların düşmesi için anadoludan talep gelmesi lazım,anadoludaki bayilerin alım güçleri sınırlı mal almıyorlar ancak talep olursa getirtiyorlar,zaten para kamıştan makinadan değil,yardımcı malzemelerden kazanılıyor.bizde üzerimize düşeni yapıp,anadoludaki insanlarıda bilinçlendirmeliyiz,buda ancak yumuşak geçişle olur,herkesin alabileceği doğru modern sazancılığa hitap eden sistemleri tavsiye etmeliyiz,eğer bazı markalarda diretirsek,markacılık yaparsak ,bunun zincirleme etkenleri de bizi etkilemeye devam eder.

Ke®eM
30-01-10, 15:40
Bilent abi,
yumuşak geçiş diye bir dönem yok bana göre.

Tek çözüm denetim, kaçak av, boy, limit ve tırıvrı denetimi. Başka yolu yok.

Ama seninde sölediğin örnekte gibi aynı markaya 2 farklı temsilcilik verilse işte ozaman yavaştan birbirlerini kırarlar.

bilent yildirim
30-01-10, 18:11
Bilent abi,
yumuşak geçiş diye bir dönem yok bana göre.

Tek çözüm denetim, kaçak av, boy, limit ve tırıvrı denetimi. Başka yolu yok.

Ama seninde sölediğin örnekte gibi aynı markaya 2 farklı temsilcilik verilse işte ozaman yavaştan birbirlerini kırarlar.

kerem kardeşim:
yumuşak geçişten kastım,malzeme konusunda,uygun fiyatta ürünler tavsiyede ederek,moder sazancılığa teşvik etmek.

carp_güneşli
30-01-10, 18:47
D.A.M ÜRÜNLERİNİ- sıkı bir pazarlıkla arkadaşlar daha ucuza alabilirsiniz.140tl olan bir ürünü 100tl ye aldım oldu,Fakat sizede katılmamak mümkün değil.herkeze saygılar

Ke®eM
30-01-10, 19:18
kerem kardeşim:
yumuşak geçişten kastım,malzeme konusunda,uygun fiyatta ürünler tavsiyede ederek,moder sazancılığa teşvik etmek.

Adam tırıvırıdan vaz geçerse tavsiye ederiz canım abim. Hatırlat bana tırıvırı bitince ok:angel7:

bilent yildirim
30-01-10, 22:12
adam tırıvırıdan vaz geçerse tavsiye ederiz canım abim. Hatırlat bana tırıvırı bitince ok:angel7:

:29(1)::29(1):oralarda işler daha da kötü desene.

Ke®eM
30-01-10, 23:04
Maalesef